Вежди с призив: Време е за прошка, дори на политиците!

Голямо усилие беше да ограничавам думите си, каза той
26 дек 2017 12:30, Петя Славова
121

През почти изтеклата година няколко народни представители куриозно категоризираха обществото като предимно изградено от "идиоти", които "не стават дори за чеп за зеле". Някои от тези управляващи се извиниха за думите си. Какво е да осъзнаеш, че грешиш и да поискаш прошка?

"Човек бързо може да обиди някого, но много повече усилия отнема да се извиниш и да поискаш прошка. Никому не съм сторил зло. А тези, които са ми сторили зло, се опитвам да ги забравям. Политиката е нещо неприятно за някои хора. Тя е отговорна професия. За мен голямата битка бе вътрешната - между политика и артиста. Голямо усилие беше да се ограничавам в думите си", отбеляза Вежди Рашидов.

В интервюто с водещата на "България сутрин" Лора Инджова той разказа и за борбата си с рака.

"Съпътства ме страх, тъй като диагнозата е смъртна присъда в повечето случаи. Опитах се да погреба омразата към хората. Погребах младините си. Но не съм погребал мислите си. Влязох в политиката здрав, но излязох болен. Прекрасно съм работил с премиера Борисов. И му благодаря, че и в този мандат съм негов избраник. Но трябва да се даде път на младите", сподели политикът пред Bulgaria ON AIR.

За финал на разговора Рашидов подчерта дебело колко много обича съпругата си, която е неотменно с него в борбата с болестта още от самото начало.

"Тя е изключително интелигентно същество. Половината от моя живот. Прекрасен лекар. Изграден човек. Безкрайно я обичам. Цял живот съм мечтал да имам семейство, тъй като на 10-годишна възраст останах сирак. Исках да обичам и да ме обичат", категоричен бе бившият министър на културата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
32
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
"...Ние нито ще забравим, нито ще простим! Дори компромис да направим. Кого да съжалим?..." /Георги Минчев/Г-н Мултак! Да си мислил, когато си вършил престъпленията! Ти и обкръжението ти! Оттук нататък можеш да цивриш на Бог - дано той ти прости, защото аз не мога!
10
6
 
28
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
Не, не! Не така! Време е да си повторим: "Няма да забравим, няма да простим"!!! Докато не се пролее кръв, тази прокълната територия няма да стане държава!
9
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да прощаваме и така всяка година, докато ни мине живота...нали... Хайде моля ти се...
8
5
 
31
 
! Отговори
Мултак гаден преди 6 години
А, не! Не, Мултако, политическо перекенде и *** на всякакви по по плитически цвят ***, не! Никаква прошка на неграмотни престъпници, корумпирани *** и нагли простаци, където и ТИ си видна фигура! Само че, фигура, *** и оПИКана от грозната физиономия та чак до краката! Защото, Мултако грозен, престъпната пасмина, на която си подложил кирливия си *** съсипа и ограби България, а няколко милиона българи умират и се самоубиват от мизерия, глад и нищета! Няма прошка за вас, Мултако!
7
3
 
39
 
! Отговори
погр ебален агент преди 6 години
Никаква прошка за политиците! Трябва отново да се отвори остров Белене и всички български политици за бъдат изпратени там! Без право за връщане!
6
3
 
36
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Ще ти простим, ама кажи как си взе милионите от КТБ. И защо не дочака здравната реформа, а ходи на лечение в Германия. И оня, бития полицай, прости ли ти?Ако има още нещо за казване, кажи си. Може и да ти простим.
5
2
 
37
 
! Отговори
До Вежди преди 6 години
Няма да забравим, няма да простим! Значи кой крал-крал, кой станал милионер на народен гръб - станал, дай да почваме ба чисто? Не е ли цинично г-н Рашидов?
4
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прощава се на човешка грешкаСлучва се..За умишлено затриване на народа няма прошка.Особено,когато това е изпълнение на чуждо указание.
3
4
 
38
 
! Отговори
game1 преди 6 години
няма прошка - само брадва !!!!!
2
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никаква прошка на политиците. Ще ги изложим пред цяла Европа и ще подадат оставка всичките.
1
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ви простим че съсипахте България никога,по скоро да ви изсъхне всичко само не и прането.