Новият живот на Тони, която се хвърли под влака - близо!

Протезите за младото момиче ще бъдат готови след 2 седмици
9 яну 2018 19:00,
29
Новият живот на Тони, която се хвърли под влака - близо!
Снимка: "24 часа"

Екип от столични специалисти, начело с доайена в протезирането Димитър Ненчовски, пристигна в Бургас на 8 януари, за да вземе проби за протезите на 21-годишната Антония Спасова, която се хвърли под влак и загуби и двата си крака.

Екипът е осигурен от Сдружение Национален алианс за интеграция и политики за здраве и активен живот след ампутации и протезиране.

Още по темата

Протезите ще са готови след 2 седмици, уточниха столичните специалисти, цитирани от "24 часа".

Въпреки тежката си съдба, Тони посрещна медиците с лъчезарна усмивка, обнадеждена, че скоро ще дойде моментът, в който пак ще стъпи на крака.

След това тя ще трябва да премине през труден период на адаптация. Първият етап ще бъде в отделението по рехабилитация към УМБАЛ Бургас. Едва когато младото момиче свикне с новите си крака, ще замине на специална рехабилитация в София, обясниха от сдружението.

Междувременно Антония започва да изработва мартенички и бижута, които ще се продават на специален щанд в центъра на Бургас. Така самата Тони ще си помогне в набирането на средства за лечение и възстановяване.

Два месеца след отчаяния опит да сложи край на живота си, скачайки пред влак в Бургас, Антония Спасова се чувства много по-уверена, с огромно желание да води отново пълноценен живот.

Най-голямото желание на 21-годишната Антония след протезите е да си намери работа. От малка тя е свикнала да се справя сама с житейските трудности, след като е изоставена от родителите си и израства в социални домове за сираци.

Тя иска и да учи социални дейности, за да помага на деца със съдба като нейната.

Открита е дарителска сметка на нейно име, с която да бъде подпомогнато лечението ѝ:

ІBAN: BG30ЅОMB91301010002908
BІC: ЅОMBBGЅF
Oбщинcкa бaнка АД
Основание: Лечение на Антония Спасова Чикова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никъде не прочетох планове за консултация със психиатър/психотерапевт, а това е много важно, щом си направил суициден опит. Явно има депресия.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тук супер много хора казват "абе, момиче, мило, красиво", а всъщност не знам колко се замисляте, че живеем в един свят в който момичета, мили и красиви, се гледат просто като стока за употреба. Търсиш си работа... ако си мила и красива, имаш по-големи шансове. Влезнеш на работа... ако имаш достойнство и не фамилиарничиш с шефа, пак губиш шансове, колкото и да си мила и красива. Супер закъсало общество!
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ и Патриоти убиват Населението на България
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като новият й живот е близо, а старият е останал зад нея, значи момичето в момента пребивава в едно измерение, което не се счита за живот... После, кой дава гаранция, че новият й живот ще е наистина НОВ, а не леко подобрена форма на предишния, защото в тази държава никой за нищо не може да бъде сигурен! Дори и страдащите. Защо трябва работи веднага след като ѝ е направено протезирането, тя има нужда на първо време да се възстанови от психическите травми и да ѝ се създаде една позитивна релаксирсща среда, за което държавата да се погрижи. Ако бях на нейно място, нямаше да и
23
0
 
29
 
! Отговори
Ян Хус преди 6 години
Толкова красиво момиче,а го е направила от самота и отчаяние.Дано не си посегне пак.
22
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОЖЕ колко мъка има на този свят
21
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 20Също така показва, колко маргинализирано е обществото ни, прехвърлайки всички отговорности на институциите и нехаейки за хора като това момиче. Ти защо не й помогна?!
20
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излязло е от дома за сираци и е останала на улицата! Без дом, без подкрепа на семейството, без идея как да живее в реалността.Тъжната съдба на това дете показва как институциите работят само на хартия,а всички измислени НПО та със сложни имена съществуват само за да усвоят едни пари
19
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се създават повече програми за развитие на младите.
18
2
 
34
 
! Отговори
общ преди 6 години
само обществото е виновно за състоянието на това момиче НИКОЙ ДРУГ. Хората в България отдавна са забравили какво е то да си човек, а младежта вместо да търси как да съживи обществото бяга навън! Време е да се събудиш българино!
17
1
 
8
 
! Отговори
шетиномерата преди 6 години
на неа и икономиста неможе ли да дадем още неколко палеца надолу че требва да се спазват етични норми тука
16
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До учител по българскиПисна ми от тебе под всяка статия да се из си.ра ш кой как пишел,като си учител,отивай да си проверяваш учениците досаднико!
15
19
 
2
 
! Отговори
учител по български преди 6 години
В старанието си да произведат някаква сензация или топ новина се пишат такива смешни глупости. Хайде до следващата написана простотия в този сайт, а тук те са в изобилие!
14
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новият живот не трябваше да започва без крайници. След като е сираче защо не се задоми с някое добро момче да си бяха създали деца и да си живееха мирно и кротко. Може би се е отчаяла от живота който е водела и е искала да му сложи край? Но на 21 години да си сложиш край на живота когато имаш толкова много години пред теб е някак си несериозно. И в най голямата безизходица винаги има изход когато си млад. Пожелавам и всичко най добро занапред в живота.
13
4
 
18
 
! Отговори
икономист преди 6 години
Учението, не е никаква гаранция за просперитет в живота! Но е вярно, че дава едни по-добри възможности за развитие. По принцип жизненият стандарт на човек, зависи основно от наличието или липсата му на талант. Разбира се, влияние имат и много други фактори, които наред с таланта, са най-важните предпоставки за развитие. Смисълът на училището е да шлифова тези, които носят в себе си някакъв талант, макар и малък. Стига обаче тези таланти да бъдат в конкретни професионални направления....
12
0
 
34
 
! Отговори
BAMBAM преди 6 години
Защо , бе , момиче мило и красиво ????? Няма такава държава .....да премахнеш крайниците си за да поемеш по нов път , . . . . . и мъртвите да ни отварят очите , след като ние живите им ги затваряме . . .???!!!
11
28
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това момичве не е добре със психиката останала е без крака и се смее за снимката
10
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пожелавам на това нещастно момиче по-добра съдба и много щастие и усмивки,дано успее да сбъдне мечтата си да учи и работи това,което И доставя удоволствие!
9
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЛКО Е КРАСИВА! Ако родителите й имаха съвест..........
8
2
 
15
 
! Отговори
До учителя преди 6 години
Да, едва след пояснението от ваша страна разбрах смисъла на изречението.Наистина! И аз като всички гледах с недоумение текста мъчейки се да отгатна на български език ли е написан, или просто аз съм започнал да изпадам в деменция и слабоумие...Още веднъж, благодаря!

Спонсорирани публикации