?340 заплата, а? Свалиха протестния билборд на полицаите. Кой?

Синдикалистът Илия Хрисимов каза, че утре ще има нов протест
10 яну 2018 09:10,
339

Синдикалната федерация на служителите на МВР използва интересен подход, за да информира за ниските си заплати европейските чиновници, които ще пристигат у нас.

Билбордът, който беше поставен в центъра на София обаче вчера е бил премахнат. Това сподели Илия Хрисимов, заместник-председател на СФСМВР.

Още по темата

"Вчера, късен следобед, получихме съобщение от фирмата, с която имаме сключен договор, че билбордът ще бъде свален", обясни Хрисимов пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че на фирмата е платено, има договор, но синдикалната организация не е получила обяснение за премахването на плаката.

Контрактът е бил сключен за две седмици, като организацията на служителите в МВР са планували след 15 януари да бъдат поставени и още подобни билбордове.

Илия Хрисимов обаче обясни, че не се знае дали това ще стане.

"Обществото ще си даде своя отговор защо е свален този билборд. Утре е откриването на председателството, планирали сме протест от 18 часа - ще бъдем пред телефонната палата", информира Хрисимов.

Той припомни,  че полицаите протестират още от лятото и че техните искания все още не са удовлетворени.

По думите му, ниските заплати правят професията на униформения все по-непривлекателна.

Във връзка с тежките престъпления от началото на годината, Илия Хрисимов обясни, че служителите не са спирали да работят и няма как да спрат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
3
 
5
 
! Отговори
Маги преди 6 години
Корупцията я създаваме ние когато си плащаме за нарушения, или когато искаме да спечелим обществена поръчка например. Лесно е да оплюваме, трудно е да се подкрепяме и да бъдем единни като общество, без значение за коя гилдия става въпрос.Само така ще бъдем коректив на самозабравилите се политици в България.Разединени сме винаги, всеки разсъждава от позиция на личният си живот.Битието определя съзнанието на много хора...Така е било и така ще бъде докато не разберем, че силата ни е в обединеното.
272
1
 
15
 
! Отговори
Маги преди 6 години
Системата мачка дори полицаите. Тя няма интерес от ефективна полиция. Имам приятели полицаи, които минаха през конкурс, а след това в Пазарджик да бъдат обучени. За тях това е детската им мечта. Влизат с желание да служат, но бързо им режат крилата. Явно не знаете, че дори нямат куршуми, а когато им се налага да защитят живота си и употребят сила, обвиняват тях за действията, а ненарушителите. Имам въпрос към вас - когато шофирате и нарушавате закона, давате ли им пари за да се отървете?
271
1
 
4
 
! Отговори
Pardon преди 6 години
Gospodin finansov ministar, tesi zaplati na bg policepersonala istina li sa ili sa laja?!
270
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Резултатите на МВР ще стават все по трагични заради политически назначения на некадърници, и заради това че малкото кадърни не искат да работят за мижави заплати, щото не крадат а и не им се слушкат неграмотни началници и бягат от МВР. Докато не се вдигне заплащането народе български нищо не чакайте от МВР и докато конкурсното начало на стане закон, който реално се прилага. Почтените са мачкани от връзкари кариеристи министър далеко бог високо. Те и министъра лъжат и той е жертва на посредствени
269
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От министерството настроиха хората, че всички в МВР ще получат пет до 15 процента увеличение към заплатите. След това на част от хората даже намалиха заплатите, като им отнеха картите за градски транспорт, при това част от тях са със заплати около минималната. Кой ще иска да работи в МВР, на други ги увеличават с по един лев, и то защото с толкова минималната заплата надвишава тавана на тяхната. Господин министре намесете се, лъжат ви вашите съветници, явно че са увеличили заплатите,не им вярвай
268
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко в държавата е впрегнато народните части да се мразят една друга и всичко да е за олигарсите, а и някой лев на форумните ***.
267
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само полицаите не сме добре. Не сме добре всички и в частния и в държавния сектор. Политическите портийни шайки изцяло са насочили държавните пари в полза на любимия им едър бизнес. Даже социалните разходи са надути, защото минават през надути обществени поръчки. Днес кубик дърва се доставя на бабата на село за сто лева, от които държавата прибира петнайсетина а останалото отива в бизнесмана, ако пък направи двоен курс с двоен превозен билет единият му камион е чиста печалба а за държавата ну
266
2
 
7
 
! Отговори
Гражданин на света преди 6 години
Ей човеци, не осъзнавате колко високо е корупцията в МВР, тези протести не ги организират административните шефчета, а хората, които са станали полицаи, за да възстановят справедливостта, защото за 700лв никой няма да си рискува живота, тия дето лапат от рушвети нямат полза от кадърна полиция, на тях им трябват тия дето са готови на всичко за пари... Подкрепете ги хора, веднъж си представете да сте в ситуация, в която имате нужда те да ви подкрепят, но ще им е по ''изгодно" да си затворят очите!
265
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За целодневно кибичене и 340 са много. Всичките са охранени 100+ кила, шкембелии. Като искат повече да идат да добиват трупи в гората
264
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България има проблем. Този проблем, не е Бойко, полицаи и ниски заплати. Това са признаци.Проблема е масова простащина, сварена в краен непукизъм.
263
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
340 евро, трябва да е социлната пенсия и то за хора с 0 дни трудов стаж.Само казвам ...
262
13
 
14
 
! Отговори
:):) преди 6 години
извикайте на Ердоган полицията и армията като ви е толкова омразна нашата полиция че и армия. Само башибузук сте свикнали да ви млати, робски душици...смях за европа.
261
2
 
0
 
! Отговори
До Гошо преди 6 години
Гошко, а ти какво работиш моето момче ?!?
260
2
 
2
 
! Отговори
до 266 преди 6 години
Е все едно някой доктор да каже,че патолозите ще им секнат аутопсиите ако си лекува пациентите добре.И така се оправдава,че не си дава зор!
259
4
 
19
 
! Отговори
Благодарен преди 6 години
Другарииии....викам като дойдат господата от Брюксел тука....дето нашия елит им ближе *** само и само да ги оставят да крадат- да врекнем и ние белким ни увеличат и на нас пенсиите и заплатите
258
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Заплатите да станат двойни, а за разкритите престъпления в края на годината да има бонус."В никакъв случай ! Бонуси за разкрити престъпления, не трябва да има. Полицай, трябва да става, само човек вярващ в правотата и върховенството на закона, който служи и пази всички хора на територията на страната ! Медили - ДА ! Отпуски - ДА ! Повишаване - ДА !Но парични бонуси - не !Иначе, аз съм ЗА по-високи заплати в МВР.
257
4
 
7
 
! Отговори
София преди 6 години
До Анонимен И вСофия -същото: патрулката ред кафенети и така - дакота вине работният ден.
256
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 262Ще ти арестувам 200 наркодилъра и поне 10 мафиота, които са днешните Георги Илиев и СИК, с доказателства, но прокуратурата ще ги пусне, а аз, ако не си изгубя работата, ще си изгубя крайниците. ЯСНО ЛИ ТИ Е ?
255
5
 
17
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
То от никой нищо не става, не са само полицаите, няма професия в бг от която да става нещо, на всички са им много парите, а никой нищо не работи, направо да се закрива държавата...
254
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди време един пожарникар беше паднал от стълба по време на гасене, няколко медии писаха за това и нещата се забравиха останала е само тъгата на близките, както и още подобни инциденти с такива служители. Смятам че е срамно при минимална заплата от 480лв , човек който изпълнява подобна професия да получава 700лв, защото хората на терен са отишли да свършат работа не мислейки за заплатата,а за това какво щезаварят и как да реагират.