?340 заплата, а? Свалиха протестния билборд на полицаите. Кой?

Синдикалистът Илия Хрисимов каза, че утре ще има нов протест
10 яну 2018 09:10,
339

Синдикалната федерация на служителите на МВР използва интересен подход, за да информира за ниските си заплати европейските чиновници, които ще пристигат у нас.

Билбордът, който беше поставен в центъра на София обаче вчера е бил премахнат. Това сподели Илия Хрисимов, заместник-председател на СФСМВР.

Още по темата

"Вчера, късен следобед, получихме съобщение от фирмата, с която имаме сключен договор, че билбордът ще бъде свален", обясни Хрисимов пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че на фирмата е платено, има договор, но синдикалната организация не е получила обяснение за премахването на плаката.

Контрактът е бил сключен за две седмици, като организацията на служителите в МВР са планували след 15 януари да бъдат поставени и още подобни билбордове.

Илия Хрисимов обаче обясни, че не се знае дали това ще стане.

"Обществото ще си даде своя отговор защо е свален този билборд. Утре е откриването на председателството, планирали сме протест от 18 часа - ще бъдем пред телефонната палата", информира Хрисимов.

Той припомни,  че полицаите протестират още от лятото и че техните искания все още не са удовлетворени.

По думите му, ниските заплати правят професията на униформения все по-непривлекателна.

Във връзка с тежките престъпления от началото на годината, Илия Хрисимов обясни, че служителите не са спирали да работят и няма как да спрат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
10
 
15
 
! Отговори
до Жоре бопо преди 6 години
Ами те и 1000 ако им дадат пак след година ще заплачат.
232
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Потърсих малко информация ЗНАЧИ ПРЕДИ ТРИ ГОДИНИ СРЕДНАТА БРУТНА ЗАПЛАТА Е БИЛА 1100ЛВ, А ДОКОЛКОТО ЗНАМ ИМАХА МАЙ УВЕЛИЧЕНИЕ ПРЕЗ 2016 И СЕГА ОТ ПЪРВИ ЯНУАРИ,сега ще търся за 2017 да видим имало ли е увеличение,А ЛЪЖЕТЕ ПО-МАЛКО БЕ!!!
231
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момент, оня девиз на социализЪма "Всекиму според труда" валиден ли е още, или го махнахме с демокрацията?
230
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мизерници, не вършат работа за 5 пари , само за заплати плачат.Никой не ги е викал насила, те са писали молби за работа .Ако им са малко парите , да напускат тъкмо ще назначат хора без връзки.И е крайно време тази капсулирана система да бъде реформирана и да стане полиция, а не да гледаме размъкнати милиционери по пътищата.
229
1
 
1
 
! Отговори
Reger преди 6 години
E, kakvo tolkova,... pone ne gi zadaljavat da rabotiat s dalboki dekolteta do p.pa i gol badjak... kato jenskite v bnt...!? :-)
228
1
 
5
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 6 години
Другарю Златков по време оно на такива като вас и се казваше некадърници и станали доносници за да се издигнат
227
5
 
12
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Цялата държава ни е такава и всички вземат ниски заплати, не само държавни служители, а също и тези от частния сектор. Тъй като дават малко навсякъде, поне да е лека работата и да не уврежда здравето. Аз мисля по този начин, пък не знам.
226
0
 
13
 
! Отговори
Я па тоя преди 6 години
До До ПолицаяНещо не си разбрал а и от независимата и демократична преса нема никога да разбереш . Едно от основните искания е за промяна на законите ,което да им позволи да работят както се полага ,да се борят с престъпността перманентно , в зародиш, а не само да я констатират и после идват парите . Но това е табу и се цензурира ,включително и от демократичната преса . Независимата .
225
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно не се разбираме правилно, реформите в системата я правят политиците, не се вслушват с нашите предложения и това е от години.
224
5
 
19
 
! Отговори
Пффф, доста нагло преди 6 години
За работата дето я вършите - толкоз.. Пазят само депутатите и ***. Аз лично ако трябваше да плащам директно за такава услуга, един лв нямаше да дам...
223
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
340 евро ли им е заплатата или това е минимална стартова заплата на току-що постъпили??СЕГА ТРЯБВА ДА НАПИШАТ И СУМАТА ОТ РУШВЕТИ И ОТ ДАЛАВЕРИ В СЪДРУЖИЕ С БАНДИТИТЕ на които са помагачи и дори СА ТАРТОРИ!!!!Тия се изкараха по-ниско платени и от шивачките в Свищов бе нагляри с наглярите а че никаква работа не вършат това не го виждат!!!КОЛКО ИМ СРЕДНАТА ЗАПЛАТА НА ТИЯ НЯКОЙ ДА НАПИШЕ ЧЕ НЕ МИ СЕ ТЪРСИ СЕГА+ВСИЧКИТЕ ИМ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПАРИ!!!Знам че са им по високи от на армията!
222
3
 
24
 
! Отговори
Полиция или охрана? преди 6 години
Леле душичките те, да ги ожали човек.. А помните ли, когато бяха протестите пред парламента, как полицията биеше обикновените граждани, излезли да изкажат недоволството си? Помните ли как изкараха депутатите с автобус и отново полицията мачкаше всичко напред за да им се освободи път да минат? Значи сега ние трябва да им влезем в положение, така ли?
221
5
 
10
 
! Отговори
Я па тоя преди 6 години
До Я па ти...Я па ти ...А Тиквата демократ, сълза ненапита и бягал от БКП като дявол от тамян . А ? И Цецка бягала, а Цветанов като бягал се скрил в ДС , и Кр. Илчев избягал в БГА Балкан и се скрил като Партиен секретар,Същото направил и Главчев ,скрил се като Партиен и той ,милият ......Я па ти =80%!
220
5
 
8
 
! Отговори
до 226 преди 6 години
Мильо, ще вземеш да ме разплачеш! Ти не протестираш за реформи!!! Ти си като *** - от вас се чува само "дай, дай, още дай" !
219
5
 
15
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 6 години
Много искат полицаите, да пасат овце.
218
6
 
16
 
! Отговори
Замислен преди 6 години
Не са необходими скъпи тестове и конкурси. Елементарно е: На състава на МВР му се дава задача да реши, елементарно квадратно уравнение. Учи се в 8-ми и 9-ти клас. Решилите преминават, защото се предполага, че имат елементарно образование. Втората цедка е: ръкописен текст, формат А4. На 6-тата правописна грешка биват изритвани. Хайде на бас, че 90% от полицаите ни ще отидат в бюрата по труда!
217
3
 
19
 
! Отговори
До Полицая преди 6 години
Никога не бих подкрепил протеста ви в този вид. Грешна ви е стратегията. Протестирате за заплати, а не за промяна на системата. Къде са тези свестни колеги че нещо не ги виждаме на фона на последните събития ?! По -скоро белите овце във вашето стадо са малко и все повече намаляват, но не заради заплатите. Протестирайте за цялостна промяна на това министерство и система. Ако се реформира, ще получавате повече от достойно заплащане, кариерата ви ще зависи от резултатите, а не от мазнене на шефове.
216
10
 
9
 
! Отговори
Полицая преди 6 години
Всочките Ви коментари са базирани на неосведомеността, а тези които искат да се разменят да се пробват на някой конкурс и тогава да се изявяват. Да, има и черни овце в стадото, но огромната маса колеги са отдадени на професията и страдат заради неуредените законови разпоредби, или по скоро за уредените за определени кръгове и общности. Недейте да хулите, а да се обединим пред властимащите, защото в цяла Европа сме на дъното по достойно заплащане на всякакъв вид дейност, вижте БАН, вижте лекари,
215
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ушевите винаги мислят само за себи си. Другите като протестират - бой.А кой ще бие ушевите??Горките, само те бачкали за по 650 лева. Останалите 6 мил. са на по 2000 евро.
214
10
 
43
 
! Отговори
Жоре БОПо преди 6 години
Имах един познат полицай, който само се оплакваше че 800 лева била малка заплата..Да де, ама след едно дежурство имаше 2 дни почивка, отделно 40 дни платен годишен отпуск, 3 месеца платен отпуск за следване на висшО и горе-долу още минимум му се събираха 2 месеца болнични през които охраняваше мамини синчета по дискотеките за 100 евра на вечер. И сега ако ударим чертата колко общо е работил и колко пари е взел от държавата, то картинката вече става друга...толкоз за родната милиция.