Полицаи посрещат еврочиновници с протест за заплати

Униформените ще изразят недоволството си два пъти този месец
Обновена: 9 яну 2018 13:37 | 9 яну 2018 13:30, Веселина Йорданова
43
Полицаи посрещат еврочиновници с протест за заплати
Снимка: архив, БулФото

Полицаи ще протестират в деня на официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС.

От СФСМВР съобщиха, че на 11 януари от 16:30 до 17:00 часа протестиращите служители в МВР ще "посрещат" делегациите с винили на кръстовището на бул. "Брюксел" и бул. "Цариградско шосе", и на кръстовището на Орлов мост.

Още по темата

Протестните действия ще продължат в 18:15 часа в района на Народния театър "Иван Вазов", където ще се проведе официалната церемония за началото на председателството.

Униформените искат увеличение на основните възнаграждения с 15% и нов Закон за МВР.

Следващата дата, на която ще протестират членовете на СФСМВР, е 25 януари, когато ще се поведе среща на министрите на вътрешните работи от ЕС в България. Протестът ще започне в 11:00 часа в района на НДК.

Успоредно с това СФСМВР продължава своята кампания с билбордове, съдържащи послания към пристигащите делегации.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: протестМВРполицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Бай Кольо преди 6 години
Не мога да разбера,какво очакват да постигнат точно по време на откриването на европредседателството.Двама от шефовете в ЕС казаха ясно - Това си е ваш вътрешен проблем,ние ще решаваме проблемите на Европа,а не вътрешните проблеми на България.Т.е.този протест е с цел да смущава работата на европарламента,точно по време на българското председателство,за да се окалят управляващите и България.Че кой не иска европейса заплата?- и аз искам.
33
1
 
3
 
! Отговори
трябва преди 6 години
Станишев бореше безработицата като назначаваше полицаи. Затова заплатите им бяха като на безработни. Мина много време от тогава и заплатите се увеличиха. Накой трябва да работи за да им ги плаща.Време е да се приме нов закон. Също така да се удължи стажа за пенсиониране и пенсионната възраст.На четирима пенсионирани полицаи трябва да се назначава един и да се върне държавата към нормалното.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето полицаи са млади хора-да следват инженерство,да станат ИТ специалисти и няма да имат проблеми с доходите.Може с тези професии и по света да работят.
31
1
 
6
 
! Отговори
неверник преди 6 години
Полицай без пари да остане е все едно шейхът на Кувейт да се вайка,че е без бензин останал!Ръчка ги БСП да протестират и те понеже са се клели във вярност на ПАРТИЯТА сега чинно изпълняват каквото им нареди кака им Корни!Сещате ли се с какво усърдие млатеха протестиращите при Орешарски.Даже някой се хвалеха как ги болели ръцете-като Ана Витанова например.Малко,малко им парите ама всички там се натискат да работят.
30
3
 
6
 
! Отговори
астролог преди 6 години
Не е лесно цел живот с астрата на смени държавна работа накрая 30 заплати с мерцедеса на работа тежко тежко
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам 1000 декара картофи и имам 1000 овце.Откривам свободни места за желаещи ,които не им се работи в системата на МВР.Ко казах,Ко казах.Каква беше тази система.При нужда от желаещи ще отворя още 1000 места за пастири на *** и каменари.Като по лека работа мога да осигуря работа в рудниците на Цар Соломон.Моля,приема на документи да се извършва по законовият ред,И моля,не се блъскайте.
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки еврочиновник дошъл тук да дари поне по една своя заплата на полицай и на пенсионер.
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен за пари и далавери те нямат акъл...Такива ще разпалят оганя в страната...!!!!
26
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези които изнудват държавата като протестират ВЪН ОТ СИСТЕМАТА....
25
3
 
16
 
! Отговори
? преди 6 години
Закона не им ли забраняваше да стачкуват ?
24
0
 
25
 
! Отговори
момента не ми харесв преди 6 години
Момента на протеста не ми харесва. Прилича ми на изнудване.Милиони българи които не бяха удовлетворени от политическата ситуация напуснаха родината. Полицаите останаха да бранят статуквото и да се корумпират.Първо трябва да се приеме нов закон.Очевидно количеството полицаи освен да намалява безработицата не увеличава удовлетвореността на обществото.
23
6
 
3
 
! Отговори
джигит преди 6 години
До АнонименТуй добре! Щом е толкова хубаво, стани и ти полицай!"НЕ може" - отделно!!!
22
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една стотинка не заслужавате увеличение.
21
1
 
13
 
! Отговори
До 13 преди 6 години
Говориш за едно и също учебно заведение. ВИПОНД е бившото име на АМВР до 2002г. Другото е ЦСПП, по-добре познати като школите, а до преди години - сержантското. На уеб сайта на МВР има таблица със заплатите, кой колко получава според длъжността, която заема. Всеки може да види колко са. Вярно не са много високи, но не са и малко на фона на цялата държава. Нямам нищо против полицаите да получават добро заплащане, но и контрола трябва да е на ниво.
20
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какъв го искат?България се тресе от убийства и престъпност!Тези некадърници ги замазват и прикриват!Смешници долни!Уволнение до крак!
19
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Негодници.
18
10
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Заслужават момчетата по-високи заплати ! Я как бързо откриха изверга от Нови Искър !!!
17
0
 
19
 
! Отговори
lol преди 6 години
то и бразилците павиха това с олимпиадата. получиха дърво.сега, това казано трябват нови закони за мвр. американски. ама ако това стане, ша изтребят електората на суджука та надали.а отнсно парите... първо промени на законите и после, да видим дали с нормални закони тази сбирщина от агенции наречено МВР може да работи
16
1
 
8
 
! Отговори
Dds преди 6 години
Bravo, i na kakvi ezici?...:-)
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
13- ОТ ГДЯ ПОЛУЧИ ТАЗИ СПРАВКА- НЕЩО СИ СЕ ОБЪРКАЛ- ДАЖЕ ОНИЯ С ВИПОНДА НЕ ПОЧВАТ С ЕТО ТИЯ ПАРИ, А С ОКОЛО 700ЛВ. ЛЪЖИШ ЗА СПРАВКАТА.