Майката от Свищов изригна: Стига! Оправяме се сами, децата ми са здрави!

На този етап двете жени няма да бъдат извеждани от къщата си
18 яну 2018 09:30,
75

Защо ни притеснявате? Ние сме се оправяли сами и ще продължим да го правим! Децата ми са здрави! Това каза пред камерата на Bulgaria ON AIR майката Пенка Стоянова, за която се твърди, че държи насила двете си дъщери в дома им в Свищов.

По думите й децата й не са излизали само от 2 седмици, преди това са били София.

Още по темата

"В столицата са работили на много места - по магазини, в театър, занимавали са се с уроци... Не са имали психологически проблеми. Само малката ми дъщеря преди години не можеше да спи, заведохме я на психиатър и той ѝ каза, че не е било необходимо да идваме при него", разказа тя.

"Къщата на ужасите" в Свищов продължава да се разследва от Районната прокуратура. Все още не е ясно дали двете сестри са били държани насила в дома си от тяхната майка или доброволно са избрали начина си на живот.

Наблюдаващият прокурор заяви, че на този етап двете жени няма да бъдат извеждани от къщата си, но по случая ще бъде заведено дело, за да се изяснят условията, при които живее семейството.

Майката Пенка не може да си обясни защо съседите й са подали такъв сигнал.

Според нея става въпрос или за омраза, или нещо се цели, но не знае какво.

Кметът на Свищов Генчо Генчев също провери случая. По думите му става въпрос за битов проблем, за семейство в нужда.

"Майката, със собствената си пенсия, полага грижи за двете си деца. Аз апелирам да помогнем на това семейство, нуждаят се от дрехи, от обувки, днес ще сложим и бойлер в къщата", отбеляза кметът.

Според него двете жени са в добро физическо състояние, но намекна за обсебване от страна на майката върху децата ѝ.

"Имат нужда от грижи, от психологическа помощ, да ги приобщим към обществото", подчерта Генчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
8
 
! Отговори
Мария преди 6 години
КОИ ПРОСТАЦИ ПРОДЪЛЖАЛВАТ ДА СЕ "РОВЯТ В МРЪСНОТО БЕЛЬО"НА ХОРАТА.ТО БИВА,БИВА АМА ТОВА Е Е СВИНЩИТА.
63
0
 
17
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
По конституция личният живот е неприкосновен!Но понеже са разбрали че жената няма пари поради това не може да ги осъди,нарушават конституционните права на трите.
62
6
 
13
 
! Отговори
Мила преди 6 години
До 60В никакъв случай не съм искала да прозвучи като оправдание. Пък и никой не е казал, че да си безработен, означава да стоиш и да мързелуваш. Всеки се справя сам, както може. Въпросът ми беше дали трябва да се коментира конкретната ситуация, която може да се окаже една от многото, а не частен случай.
61
19
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Много властна майка. Толкова ли не можаха да си намерят някой тъпкач тези сестри и да се оправят сами? На тази възраст да живеят с майка си и да не работят води до асоциален живот и деградация. Изтървали са влака за съжаление. Дано влязат в час.
60
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз мисля,че се срамуват от ситуацията си,затова майката не желае да разговаря.Едното и дете с две висши образования,а няма работа.Мисля че тя се грижи за тях,щом е успяло да завърши висше образование.
59
13
 
8
 
! Отговори
до мила преди 6 години
чакаш за премиер ли да те поканят? знам хора, с образование и работят продавачи,на борса и т.н. самият ми баща,като дойдоха промените беше пенсионер, работил цял живот като началник с образование машинен инженер и се хвана да носи чували с брашно във фурна! само се оправдавате с тази безработица!
58
1
 
11
 
! Отговори
xx преди 6 години
Като ги лекуват без конкретна диагноза, на принципа на проба грешка с лекарства кое ще му е хубавото?
57
25
 
6
 
! Отговори
Пенчо до Мила преди 6 години
Спрете да се оправдавате постоянно с безработицата бе мама ви да *** проста мързелива.Такива мухали като тебе дето за никав *** не стават все с това се оправдават.
56
8
 
29
 
! Отговори
Мила преди 6 години
За съжаление това не е изолиран случай в България... безработицата е капан, в повечето случаи без изход. И когато отчаянието от липсата на перспектива се загнезди трайно у хората, съвсем нормално е да се стигне до социална изолация и някаква форма на тежка депресия. Като се има предвид и отношението на съседите "доброжелатели" това е съвсем нормална реакция...Аз също съм без работа вече от доста години и причината не е в нежелание за работа или липса на образование...
55
1
 
17
 
! Отговори
???? преди 6 години
До АзДа ама тези "балами" правят трафик (реклама-пари) и освен това "баламите" често са закачени на въдицата, т.е. да се прокарва "мнение" в обществото. На няколко пъти ми се е случвало, история разказана от медиите, вкл. и националните телевизии, да имам информация от първо лице - винаги е изопачена, целта не е никога за достигане на истината, а за внушаване на някаква цел.
54
2
 
27
 
! Отговори
???? преди 6 години
Журналистите са за съд. Не може да издаваш присъди и слагаш етикети на хората и от това да правиш трафик (пари). Перата (небезизвестният) ги осъди! И така трябва да е.... някой е заподозрян .... журналистите - "килъра", престъпника..... Мисля, че дори и къщата ми да я наричат пред цяла България .... "къща на ужасите"... това пак е престъпление! Ще спра да посещавам тези "новинарски" сайтове - днес и дарик, само не знам къде мога да се информирам, то медия не остана.... пишат изгодното за тях.
53
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пълни глупости приказва мойкатакато не са така да ги покажетук става дума за психично болни
52
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като са толкова загрижени,съседът и кметът, да им намерят работа! Едната сестра с две дипломи, Другата работила в Театър Българска армия! Защо мълчат приятелите им! Момичетата , може би , не искат да общуват със съседите! Нямате ли съседи,които минават ,заминават и не ви искат нищо! Или и ние да не сме по - различни от амриканците!
51
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както вече са писали в прежни коментари, всичко идва от безработица, неработещи институции, безхаберие. Поколението на 40-50 годишните изстрада много по време на прехода и псевдодемокрацията. Последните 7-8 години в страната е ад. Целият държавен апарат и частния сектор са обсебени от мантрата- "МЛАДИТЕ кадри", "МЛАДИТЕ висшисти", "МЛАДИТЕ незнамсикакво". Хората над 35г. са тотално изритани от обществото и живота в страната. Цяло поколение кадърни хора е унищожено физически и психически.
50
0
 
13
 
! Отговори
Маке преди 6 години
Браво Де Гол , ама да пишат " къща на ужасите".
49
1
 
18
 
! Отговори
Бг преди 6 години
Някой им иска имота !
48
0
 
20
 
! Отговори
Де Гол преди 6 години
Ами то и Антон Хекимян не пуска майка си да излиза от къщи, що не идат да проверат какво става, това каза една тяхна съседка.
47
3
 
35
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
Оставете хората на спокойствие бре.... не може всички да сме изкъпани, спретнати, нормални (квото и да значи) и работещи...аман от сензации
46
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Права е жената да изригне. Престанете да тормозите хората! Всеки сам решава как ще живее живота си!Когато работодателят обсеби работника си- денонощно на работа, без почивен ден, намеса в личния му живот,намеса над избора му на облекло, храна, пушене на цигари през ПОЧИВКИТЕ, тогава полиция и прокуратура намесват ли се?Къде са органите на реда, когато работодател издевателства над работник/служител, когато го пребива или стреля с газов пистолет? Кмета и журналистите намесват ли се?
45
0
 
37
 
! Отговори
Тъпи преди 6 години
Случвало ми се Зимно време да стоя в апартамента по 2-3 седмици ,че ми е спокойно,топло,кеф и др. .За това смята ли се че съм ПСИХО ? Защо не са ме търсили журналистите ,политиката и др.Тези двете сестри са големи и винаги могат да напуснат къщата .Моите родители също живеят много бедно защото не искат никаква помощ от мен че така им харесва.Но важното че им е топло и имат храна,телефон,интернет и телевизия .