До 250% по-скъпа "Гражданска отговорност" за нарушителите

Новият метод за изчисление ще бъде въведен най-рано след 3 месеца
20 яну 2018 08:01, Анисия Иванова
94

По-скъпа застраховка "Гражданска отговорност" ще плащат за автомобилите си нарушителите на пътя. Новият метод за изчисление ще бъде въведен най-рано след 3 месеца.

Според експерти методът "бонус-малус" ще бъде най-сериозната промяна в историята на българското застраховане.

Справедливото съставяне на цените ще се усети едва след като целият пазар се съобрази с преференциалната система. А критериите ще зависят от нарушенията на пътя: превишена скорост, шофиране след употреба на алкохол, отнемане на предимство, съобщава Bulgaria ON AIR.

Колкото повече и по-сериозни са нарушенията, толкова по-скъпо ще ни струва задължителната застраховка. В момента се обсъжда въвеждането на 6 категории. В първа категория ще бъдат най-леките нарушения, които извършваме на пътя.

В шеста категория пък ще бъдат най-тежките, именно те могат да доведат и до поскъпване на гражданската ни отговорност с 250%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е как пък неказаха 250 процента по-малка за ненарушителите
34
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Данъчна държава! Само смучат хората, никакви идеи за икономика, стопанство, промишленост...въобще Борисов в една нормална държава отдавна щеше да бъде изхвърлен и съден!
33
14
 
6
 
! Отговори
Алфа Вълка преди 6 години
НАМЕРЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ НА ЛЮБУТОВА Е МУ/РЗИЛК/АТА НА БСП
32
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко, Боко, м..а ти ***, още колко кожи ще ни сваляш!!!???
31
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продължавайте да гласувате за Герб, те ша ви оправят, има още много измислици с които ще напълнят бюджета и подопечните им фирми и ще има болук за крадене!
30
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак по български(ро мски).Понеже доброволната-задължителна гражданска се сключва във връзка със собствеността на автомобила, няма как да стане тази глупост.Хората масово ще прехвърлят автомобилите си на член от семейството, който не шофира и така всичко е вятър и мъгла.Направете гражданската да е във връзка с личността, а не във връзка със собствеността.Ама така е като ни управляват калин ки.
29
0
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До до 28Твоите наблюдения са едно, но статистиките са нещо друго, а застрахователите имат много статистики. Работя в застрахователна компания и ти го гарантирам - катастрофират всякакви хора и автомобили.
28
0
 
21
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Ами за тези без нарусхения с колко ще поскъпне ? Не се наядоха! На мен още от тази година ми е + 30 лв .
27
1
 
21
 
! Отговори
Ужас преди 6 години
Ето, измислиха пак начин за още по-голямо нагушване! Дефакто законно увеличават гражданската! Кой няма нарушения? То няма как да караш редовно и да не сгафиш някъде, нормално е! Тая тиквена партия кой я докара? Натресоха ни толкова много "законен" рекет над обикновените хора!
26
14
 
3
 
! Отговори
Алфа Вълка преди 6 години
До Любу, А ТАКА И СЕ ЧУДЯ КЪДЕ ОТИДЕ РУСКИЯ ***, ЩОТ НЕ СЪМ ЧЕЛ НИЩО СРЕЩУ ГЕРБ ТАЯ СУТРИН. А ТО НАШ *** СИ ПРАВИ ОРГИЙКА С МЪЖЕ И ПЛЮЕ ПО ***-МЕНДЪРИ.И С ПРАВО, ЗАЩОТО ТОЙ НЕ ***, А ОБИКНОВЕН СОФИЙСКИ .....
25
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е побългарената система - бонус за застрахователите (бивши ВИС и СИК), малус за гражданите.
24
20
 
6
 
! Отговори
до 28 преди 6 години
Наблюденията ми показват, че най-често катастрофиращите коли са стари, евтини и маломощни. Не знам каква е точната причина за това, но обърнете внимание, колкото по-малка кола, толкова по-нервен състезател я кара. Да не говорим, че повечето такива коли се карат като служебни, а служителите са притискани шефовете си с високи таргети и карат като обезумели. Другия тип шофьори на малолитражки, това са чичките, голяма част от тях с книжка от векове, но с малък реален опит зад волана!
23
2
 
1
 
! Отговори
малус балус фалус преди 6 години
До ЛюбуИ защо на мен да ми се случва,нали ти си търсиш анаЛни веселия!?
22
4
 
0
 
! Отговори
dawid преди 6 години
точно така за сега да си купят скъпите
21
2
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До АнонименНе може да е на само на водача. Един лек автомобил с двигател 3000 кубика може да нанесе много повече щети отколкото една въшка 800 кубика. Да не говорим за микробуси, камиони и т.н... Трябва да се гледа и водача естествено, но да е съобразено и с МПС-то, което управлява. Освен това имайте предвид, че застраговката е за случайни събития и дори на най-съвестните шофьори може да се случи да сбъркат и да катастрофират.
20
2
 
8
 
! Отговори
Жо преди 6 години
АКО "ГРАЖДАНСКАТА отговорност" на колата ти е /НАПРИМЕР/ 200 лв, то 250 % по-скъпа означава, че ще бъде 500 лв. А глобата, ако изобщо нямаш "Гражданска отговорност" е 250 лв.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прачете го и си го запишете защото после като отидете при брокера и като ви каже една цена да не почнат пазарите ооо много скъпа бе защо така скъпа бе
18
4
 
16
 
! Отговори
логика преди 6 години
Поненже държавата не може да си събере глобите, дай да нахраним застрахователите.
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прехвърлянето на собствеността пак е свързано със разходи и занимавка, а и като го прехвърли какво- кара ли като ***- следващата година пак +250%. Идеята е страхотна, дано реализацията да стане и да имаме по-разумни водачи и по-ниска гражданска за изрядните шофьори.
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мярката ще е ефективна ако гражданската се плащаше персонално от всеки водач на МПС а не за автомобил, защото всеки нарушител ще прехвърли собствеността на автомобила на някой роднина.