До 250% по-скъпа "Гражданска отговорност" за нарушителите

Новият метод за изчисление ще бъде въведен най-рано след 3 месеца
20 яну 2018 08:01, Анисия Иванова
94

По-скъпа застраховка "Гражданска отговорност" ще плащат за автомобилите си нарушителите на пътя. Новият метод за изчисление ще бъде въведен най-рано след 3 месеца.

Според експерти методът "бонус-малус" ще бъде най-сериозната промяна в историята на българското застраховане.

Справедливото съставяне на цените ще се усети едва след като целият пазар се съобрази с преференциалната система. А критериите ще зависят от нарушенията на пътя: превишена скорост, шофиране след употреба на алкохол, отнемане на предимство, съобщава Bulgaria ON AIR.

Колкото повече и по-сериозни са нарушенията, толкова по-скъпо ще ни струва задължителната застраховка. В момента се обсъжда въвеждането на 6 категории. В първа категория ще бъдат най-леките нарушения, които извършваме на пътя.

В шеста категория пък ще бъдат най-тежките, именно те могат да доведат и до поскъпване на гражданската ни отговорност с 250%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички знаем застр.дружества кой ги управляа-мафията.Току що гн.усната тиква клекна и на тях. Даже не е клекнал-изпълни и тяхното, защото е обещавал, обещавал...Ама ние си траем-и за незаконните винетки, и за скъпите горива, и за неоправдано високите данъци, сега и за нелогичните граждански.Ако аз ще нося отговорност, то искам гражданската да е на мое име, а не на автомобил! Нали е гражданска, а не автомобилна ? Така е справедливо-ако си шофьор и искаш да шофираш-плащаш, ако ли не-не плащаш.
14
4
 
22
 
! Отговори
др преди 6 години
Значи който има пари може да си плаща, а съответно да бъде нарушител колкото си иска.Застрахователите нахранени и те, а защо за тежки нарушения (пияни водачи) да не се отнема колата например.
13
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм просто ченге, татю *** уреди на хранилката. Отгато съм с карта, не съм плащал застраховка. Винетка съм виждал по телевизията.. Никога не съмъ санкциониран Жювея на село, въртя синджира и чакам пенсията. Поздрави.
12
2
 
15
 
! Отговори
Алов преди 6 години
И нека позная нарушителите няма си я правят хахахах
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Моряк и половинаТочно така, от години го приказвам това
10
5
 
0
 
! Отговори
do 7 преди 6 години
Това което пишеш са глупости. Много по-добре е да е на колата. Нали като накарат да плащаш екстра ако някой познат я кара ще завиеш на умряло и ще палиш кофи?
9
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за изрядните с колко ще поевтинее, че не видях?
8
19
 
9
 
! Отговори
етнически турчин преди 6 години
Българска работа!Байганьовска постъпка
7
0
 
53
 
! Отговори
българина преди 6 години
за пореден мафията надделя! кога ще направите гражданската на човека а не на колата като в швейцария, където един човек може да има до три коли с една гражданска и с един номер? защо се говори за поскъпване за нарушителите , но не и за отстъпки за изрядните??? това ще доведе просто до общо повишение на цената средно поне със 100 процента
6
18
 
10
 
! Отговори
да преди 6 години
само глобите и то много корави ще ни излекуват от глупостта..българинът с бой и глад не може можеш го уплаши, но като му бръкнеш в джоба и става човек
5
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде новата гражданска най напред най скъпа за нарушителите , но после за всички - Честито.
4
22
 
17
 
! Отговори
Галин преди 6 години
ми няма да си даваш колата на *** и пульо бе кавалл...
3
24
 
14
 
! Отговори
да преди 6 години
една кола можела да се кара от всеки:))))твоята кола колко човека я карат??:))))
2
7
 
30
 
! Отговори
Дядо130 преди 6 години
Бойко отивай си.... да не хванеш народни съд
1
7
 
55
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
Що за простотия не мога да разбера?! Нали гражданската отговорност е на колата - не на водача! Една кола може да се кара от всеки правоспособен човек, без значение чия собственост е!