Истанбулската конвенция: Ще "отвори ли вратата" на третия пол?

Спорът по темата излезе от рамките на нормалното, коментира журналист
25 яну 2018 10:35, Петя Славова
63

4678 гледания   |  Още видео
Повечето българи остават резервирани спрямо Истанбулската конвенция заради опасенията, че тя ще "отвори вратата" за признаване на третия пол.

Журналистът Ива Николова отсече в "България сутрин", че спорът по темата е излязъл от рамката на нормалното заради "т.нар. измишльотина трети пол".

Още по темата

"Такова нещо няма - питайте учени, лекари! Проблемът с конвенцията е лицемерието и злоупотребата на определени хора с извън общоприетата сексуалност, за която се говори в текста", обясни гостът на телевизията.

Николова визира 70 страници, в които пише, че хората с различна сексуална ориентация не бива да бъдат подлагани на насилие заради предпочитанията си, както и че децата трябва да бъдат образовани по този въпрос, за да придобият толерантност към различните.

Другият гост на Bulgaria ON AIR Виктор Лилов продължи думите на журналиста, като поясни, че тези 70 страници се отнасят към обяснителния доклад на конвенцията.

"Текстът засяга един съществен въпрос, който българското общество не е готово да обсъди. Това са стереотипни роли, свързани с пола, свързани с патриархалния ред у нас", подчерта Лилов.

Той пожела да обясни още, че образователните мерки, предложени в част от Истанбулската конвенция целят да просветят хората за половите роли и тяхната концепция, което пък доведе до заключението, че спорещите по темата просто са се изгубили в дебата.

"Конвенцията е тотално закъсняла и безсмислена", категорична бе Ива Николова.

"Защото обществото ни е закъсняло в разбиранията си. Трябва да излезем от представите на социалния еталон, в който се намираме", призова Виктор Лилов.

 


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Дани преди 9 месеца
Вижте какво става в Гърция. Вече са приети закон за еднополовите бракове и смяна на пола на 15 години. Въведено е джендър обучение. Това ни чака и нас. НЕ на Истанбулската конвенция.
48
1
 
3
 
! Отговори
Ваня преди 9 месеца
Само забележете бе хора!!! Кой я защитава тази конвенция. Български Хелсзински комитет, който е Винаги Срещу българите, ГЕЙ и ЛГБТ НПО-та. Мислете с акъла си, тези ли ще защитят Вашето дете, те ли ще го Обучават утре в детската градина. Който няма деца днес, да помисли че когато има, ще попадне в тази дилема.
47
1
 
3
 
! Отговори
Ванчо преди 9 месеца
Аз съм против. Не искам на децата ми да имат учебни часове за стериотипни роли в секса и незнам си какво, преди да са съзрели полово. На порно филмите и на филмите с насилие има една червена точка, докато в манафската конвенция няма такава точка, защото е писана от хора без знание и опит в правенето, износването, раждането и отглеждането на потомство.
46
0
 
1
 
! Отговори
Ваня преди 9 месеца
Аз само не разбрах, Кой от тези е защитник на тезата "Против". В тези телевизии, се пуска един реален защитник на темата "ЗА" и един неадекватен да се прави на *** че уж е против.
Пълна Манипулация!!!
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кви са тия глупости ако се подпише тая конвенция няма да останат мъже
Всеки *** извършил престъпление ще казва че е гей *** и каквото друго се сети и ще е под закрила на тъпата конвенция
Явно това е целта освен защита над жените и равноправието на половете с тази конвенция всеки мъж посегнал на жена ще казва че е гей и попада в категория на трети пол и е под защита демек ще го оневинят щото той е гей и че не той е побойник а че се сбил при самозащита щоту е нападнат заради сексуалноста си.
44
1
 
2
 
! Отговори
Прокопий преди 9 месеца
Защо откровено лъжете? В така наречената Конвенция е описано понятие "социален пол". В такъв правен контекст то може да се тълкува много широко, включително и с узаконяването на трети пол. Прочетете конвенцията и тогава говерете! Аман от педерастие!
В Констутуцията пише, че бракът в България се сключва между мъжът и жената. Забележете, никъде не се уточнява, че става въпрос за биологичен пол. В конвенцията полът е определен като социален, тоест в правен текст може да означава всичко!!!!!!!
43
2
 
14
 
! Отговори
вуте преди 9 месеца
Ако някой се мисли за куче ще го обявят за психо болен .Ако някой мъж се мисли за жена или обратното излиза ,че е не е психоболен а от трети пол. Е те това не мога да го разбера
42
2
 
18
 
! Отговори
Феликс преди 9 месеца
"...Защото обществото ни е закъсняло в разбиранията си." - да бе, закъснели сме за екзекуцията си , страшно некултурно от наша страна...
41
5
 
22
 
! Отговори
Бай Оня преди 9 месеца
До Анонимен
Съжалявах за танковите още тогава, никога не съм скачал по площадите, защото седесерастията ме отвращаваше от самото начало! Военният преврат е бил единственото решение, но вече е твърде късно, и армията ни деградира тотално, и се смали до съвсем формално съществуваща.
40
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не мога да разбера, защо се сатанизира патриархалната традиция, защо се хвърлят толкова усилия да се разбие семейството като институция? То не беше феминизъм, то не бяха гейове, то не бяха вегани, то не бяха една още една камара деграданти.
39
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Значи,допреди по-малко от тридесет години никой хабер си нямаше,че ще дойде време,когато ще го управляват социопати!!Хора отхвърлили общество и обществени порядки,само и само да си начешат собственото его и физически потребности на всяка цена и с цената на всичко!!Съжалявам,но не за такива скачаше народ по площадите!!Ако знаехме........по-добре веднага да бяха дошли танковете!!Кой направи подмяната на нормални с психари??Кой освободи клиентите на едни болнични заведения и им даде върховна власт?
38
5
 
20
 
! Отговори
Бай Оня преди 9 месеца
Никаква толерантност към извратеняците. Трябва да се преследват и вкарват в лагери, пенделите - с женска охрана, които да ги учат и на секс с жени, а лесбитата - с мъжка охрана, която да ги върне към нормалния секс с мъж!
Утре и педофилите могат да поискат да изнасилват деца, или ексхибиционистите - да си лъскат на воля по площадите! Европа просто бързо узрява за нов Хитлер! Виждам го и ще се радвам да доживея това време! Чичко Адолф, рано се появи и не те разбараха! Сега ще те викат да дойдеш.
37
0
 
35
 
! Отговори
П.Петров преди 9 месеца
Добре написаният документ не се нуждае от тълкувателни бележки !
Следователно или конвенцията е написана некомпетентно или джендърите с хормонални и психически отклонения, които са я писали, са имали предвид точно това, което се тълкува!
36
5
 
24
 
! Отговори
Бай Оня преди 9 месеца
Николова визира 70 страници, в които пише, че хората с различна сексуална ориентация не бива да бъдат подлагани на насилие заради предпочитанията си, както и че децата трябва да бъдат образовани по този въпрос, за да придобият толерантност към различните...... Така ли, тогава защо вкарваме лудите в психиатрията. Ако кажеш че си Наполеон или че си говориш с Господ, те вкарват в кукувичерника, а ако кажеш че си жена или се чувстваш жена - не може да те пипнат! Стига глупости. Никаква толерантност.
35
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Безпрецедентно унижение на Европа над българските управляващи! И чудесен повод най-после да проумеем дали искаме да бъдем унижавани! България е оцеляла през вековете ВЪПРЕКИ управниците си! И пак ще го направи!
34
1
 
18
 
! Отговори
До 32 преди 9 месеца
А може би се борят седалището на ГРЕВИС да е в София? То за друго "седалище" едва ли някога ще се класираме. Построиха ни в Брюксел тоалетна, сега и се търси седалище!
33
3
 
22
 
! Отговори
Къде е страха от Бог преди 9 месеца
Според Божиите закони-Пожелаването също е грях! Така че-тези ,които пожелаха да ни наложат тази противо-морална конвенция също извършиха грях и трябва да бъдат отлъчени от Църквата! Та да имат страх и другите! Не, че ония с меките китки ще се уплашат, но тия нормалните хора които се колебаят и са излъгани-те да имат този страх. А това не е страховит страх ,от ужас-това е "здравословен" страх!
32
30
 
2
 
! Отговори
реалист преди 9 месеца
Истанбулската конвенция е демократична, дави избор всеки да си определи пола. Ако не даваше такова право, а някой друг до го определя? Но както е тръгнало и това ще стане. :))))
31
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Значи,сама по себе си конвенцията организира създаване на ново,сексуално,европейско Гестапо-ГРЕВИС,структура,която ще слухти и следи,докладва всичко свързано с нея в страните които са я приели!!Т.е създаване на нова комисия,с куп бюрократи на сладка европейска заплата финансираща с пари на европейските данъкоплатци подопечните си структури във всяка европейска държава!Колко се опитват да докопат това финансиране и лека пара??Това е истината и за това е защитата с всички сили и средства!!
30
4
 
31
 
! Отговори
ДАА преди 9 месеца
РАЗБРА СЕ ЧЕ ГЕРБЕРАСТИТЕ СА БЕЗПОЛОВИ СЪЩЕСТВА, ПРИКРИТИ КАТО МЪЖЕ И ЖЕНИ