Край на драмата: Лъвчета Терез и Масут отиват в Холандия!

Взето е решение да се направи най-доброто за здравето им
30 яну 2018 19:12,
36
Край на драмата: Лъвчета Терез и Масут отиват в Холандия!
Снимка: "Четири лапи"

Двете лъвчета Терез и Масут, които бяха родени в зоокъта в Разград, ще бъдат транспортирани в спасителния център в Холандия.

Още по темата

"Търсехме законово решение с възможно най-добрите грижи за двете лъвчета". Това обяви днес на брифинг министърът на околната среда и водите Нено Димов, цитиран от пресцентъра на ведомството.

Той добави, че това решение е взето заедно с изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев.

"Утре лъвчетата ще заминат за спасителния център в Холандия", обяви д-р Дамян Илиев.

"Решението на агенцията е да направим най-доброто за здравето на лъвчетата", каза той и допълни, че има клинично заключение от ветеринарни лекари, че в България няма възможност за нужния ежедневен контрол на здравословното им състояние, в това число лабораторен и рентгенов.

"Необходима е специализирана грижа по време на лечението. Затова считаме, че е най-добре лъвчетата да бъдат транспортирани в спасителния център в Холандия, където ще бъдат в условия на по-добра експертиза по отношение на грижи и лечение", каза още д-р Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Подазрителен преди 6 години
Дали след някоя и друга година няма да бъдат отстреляни на някое богаташко сафари в Африка?
26
0
 
0
 
! Отговори
ivailo преди 6 години
Честито на зоофанатиците, дано са се успокоили за няколко часа :)
25
1
 
3
 
! Отговори
Браво преди 6 години
Чудесна новина! Имат късмет малките животинки! Останали са някакви проблясъци на мозъчна дейност у управляващите!
24
1
 
0
 
! Отговори
фифи преди 6 години
До ИМПЕРИАЛИСТ Щом климата у нас е по-подходящ, що не ги пуснат на свобода в гората? Хем сами ще си намират храна и няма да занимават хората с грижи по тях. По-евтино излиза.
23
2
 
1
 
! Отговори
фифи преди 6 години
За хищниците мислят, за народа не мислят!! И каква е тая "защита" и "грижа" за животните, когато всеки ден колят толкова много тревопасни и птици??!! Ако убиеш хищник ще те осъдят ефективно, и дори по-тежко отколкото ако убиеш човек!!...
22
0
 
3
 
! Отговори
Защо бе глупаци! преди 6 години
Те не знаят холандски...
21
2
 
2
 
! Отговори
Лъв преди 6 години
Проблема с лъвчетата се търкаля от година. За това време Четири лапи можеха да се бръкнат и да построят център като холандския. Сигурно и Разград и Пазарджик щяха да им предоставят терен за това. Останалото е в техни ръце. Нали обичат животните
20
1
 
6
 
! Отговори
До 20-Империалист преди 6 години
Климата си е климат -клетката клетка.Ти явно нито си бил,нито си се интересувал какво значи ХУБАВ иПОДХОДЯЩ за животни зоопарк.Къде в Пазарджик ще поддържат влажност,температура и пространство .Разучи какви са в Европа и тогава говори .Ако един път отидеш до Виена,посетиш Шьонбрун,или в Берлин или Прага и т.н. ще разбереш за какво иде реч. Пазарджик !?!?!Какъв империалист си ти бе?
19
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И все пак лапите си прокараха далаверата. Ако истински мислеха за лъвчетата, протестът им щеше да е да им се осигурят условия за оцеляване в България. Важното е да се вземат парите. Майната им на лъвчетата
18
3
 
5
 
! Отговори
Възрастен преди 6 години
Практика е в цяла Европа животни да се местят и настаняват от една в друга Зоо градина Нито са първите нито последните животни за да се вдига такъв безмислен шум,чак до премиера.Полудяхте ли бе хора.
17
7
 
3
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
До ДО17-Дамян ИордановКлиматът в Пазарджик е по-подходящ от този в Холандия за лъвчетата.
16
5
 
9
 
! Отговори
ДО17-Дамян Иорданов преди 6 години
Абе умници абе Дамяне..Къде в България ще се грижите за лъвове Това да не са рибки или котенца..И,като и в софийският зоопарк няма свястно място.Смятате ли че клетка 5 на 4 е нормално,,жилище за два лъва.Защо бъркате политиката с всяко нещо. Явно повечето от вас не са се грижили и за куче.В зоопарк с ПОДХОДЯЩИ УСЛОВИЯ за животните ще е 100пъти по добре от колкото в нашите кимизарници.Мислете като хора,като човеци.
15
3
 
3
 
! Отговори
И СЕГА преди 6 години
КОЙ КОЛКО НАМАЗИ ОТ ЖИВОТИНКИТЕ....
14
7
 
4
 
! Отговори
дамян йорданов преди 6 години
Истински ме боли за тези лъвчета. Зелената мафия отново спечели. Тези лъвчета никога няма да се върнат в България, както и милионите млади наши емигранти. На всичко отгоре ги пращат в държавата която най много ви мрази...БОЛИ МЕ!
13
2
 
5
 
! Отговори
ин друг преди 6 години
Гледам днес протести,контрапротести-за конвенцията,за Пирин,за лъвчетата....Не си ли дава сметка обществото ,че след вчерашните особено разкрития в предаването на Сашо Диков трябва да има само един протест и един лозунг-"ВЪН"Или май отново успяха да разводнят напрежението насочвайки го в мини протести?!!!
12
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога тези лъвчета са станали собственост на г-н Борисов? Осиновени ли? Как става това?
11
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От четири лапи да не стъпват в Пазарджик след тази подигравка.Да вървят на ... Холандия.Подиграват се със цял град
10
3
 
13
 
! Отговори
Божи дар преди 6 години
Няма по-голям от премиера, с какъвто и въпрос се захване, той го решава...
9
4
 
12
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
И с лъвчетата ли трябваше да занимаваме премиера?! Добре, утре нещо друго, той няма ли си работа?
8
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако има още нещо друго по-атрактивно за подаряване,давайте и не се притеснявайте ,тук нищо хубаво не трябва да остава! Продажници,за затвор сте!