След случая "Хризантема" - и шефка на дирекция с оставка

Искам да си запазя честта, обясни Даниела Василева
Обновена: 30 яну 2018 20:53 | 30 яну 2018 20:18, Василия Пейчева
5
След случая "Хризантема" - и шефка на дирекция с оставка
Снимка: Кадър bTV

Шефката на Дирекция "Образование и социални дейности" в Габрово Даниела Василева подаде заявление за освобождаване след скандала с тормоз над деца в Центъра за настаняване от семеен тип на ул. "Хризантема".

Още по темата

Кметът на Габрово Таня Христова прие оставката и двете страни се разделят по взаимно съгласие, съобщиха на сайта на общината.

"Така създалото се напрежение във всички не е полезно нито за община Габрово като институция, нито за самите центрове. Искам да си запазя честта и достойнството, защото толкова клеветнически твърдения изтекоха в медийното пространство. Тази комуникация през медиите не бива да продължава, защото дава едно допълнително напрежение. Правя го в интерес на нормализиране на работния процес, за да има спокойствие и да се премине към една по-адекватна намеса за грижа, от която имат нужда всички институции", обясни пред "24 часа" Даниела Василева.

Преди това от дом"Хризантема" бе дисциплинарно уволнена ръководителката Маринела Лазарова.

Двете с Даниела Василева се обвиняват взаимно, че са знаели, но прикривали насилието от страна на персонала.

След проверки бе освободен и почти целият персонал на центъра за деца и младежи с увреждания.

Нов екип и временен ръководител се грижат за десетимата настанени там, а от общината заявиха, че започват радикална реформа на предлаганите социални услуги.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като се разви тая тема и изчетох много коментиращи стигнах до извода, че на такива места трябва да се махнат платените работещи и да вкарат само хора с призвание- с други думи доброволци. ИЗЛИЗА БЕЗПЛАТНО. Учители, полицаи, лекари, медицински сестри, акушерки- само доброволно, ей така по призвание.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде ми е постенга, да Ви нахризантемосам!