Защо е важно да знаем за престъпленията на комунизма?

Даниела Горчева коментира пред Bloomberg TV Bulgaria
30 яну 2018 18:52, Екип на Bloomberg
125
Защо е важно да знаем за престъпленията на комунизма?
Снимка: Facebook

Тоталитарната власт, каквато бе комунистическият режим в България, нахлува в личното пространство на всеки човек. Това коментира журналистът Даниела Горчева в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Тя не търпи нищо извън себе си, тя трябва да трансформира човека, да го превъзпита, да го превърне в роб на системата, като прониква в най-интимните кътчета от живота му". 

В разговора бе поставен акцент върху новоизлязлата книга "Концлагерът Белене" на Борислав Скочев.

"Книгата е плод на 10-годишен труд. Знаете, че до неотдавна архивите не бяха открити, като едва след 1990-та хората придобиха кураж да разкажат спомените си. Важно е да се каже, че спомените на жертвите, преминали през комунистическия ад, са били издавани в много малки тиражи и е много трудно да се намерят. Затова наша задача е да съберем тези спомени и да ги издадем в една следваща поредица", подчерта гостът. 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То българите макар и да не разбират голяма част се държат като комунисти. Нахлуват в личното пространство на другите хора.Няма такова нещо никъде където съм бил. В Гърция или Турция в рейса няма да видите разпльокани хора на две седалки и сложили на съседната седалка чанти сакън някой да не седне. Тук почти всеки ден ми се налага за да седна да се моля "Ама моля ви се ако обичате това на какво прилича!".Бай *** комунист - ужас!Няма значение от пола има Бай *** жени. Отврат.
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да знаем за всички престъпления не само за комунистическите .