Плевнелиев: След труден период, сега летя на крилете на любовта!

Той потвърди, че няма намерение да създава свой политически проект
Обновена: 6 фев 2018 08:29 | 5 фев 2018 20:45,
248


Президентът 2012-2017 Росен Плевнелиев призна, че се носи на крилата на любовта. Това стана по време на отчета му за първата година извън институцията. Той препотвърди позицията си, че няма намерение да влиза в политиката или да създава свой политически проект.
Още по темата
През последната година Плевнелиев получил много предложения за различни постове, но отклонил всички, защото е решен да остане в България.

"Служих на България, продължавам да служа на България. Аз съм щастлив в България, оставам в България. Тук са децата ми, тук е семейството ми. Тук е жената, която обичам и която стои до мен", сподели Плевнелиев, цитиран от "Дарик".

Връщайки лентата назад, той разказа за трудния период, през който минал още докато беше в президентството, но сега ситуацията била друга.

"Самият аз си задавах въпросите при това, което се случи на мен и на семейството ми - дали бих могъл в ситуацията, в която се намирах тогава. Сега съм в съвсем друга ситуация. Сега летя на крилете на любовта, но тогава беше друго", разказва още той.

Плевнелиев не пропусна да признае и лична грешка.

"В моята романтична нагласа тогава, при сформирането на второто служебно правителство аз исках да покажа на моите любими сънародници, че всеки гражданин, който има активна позиция и се бори за демократични права, може да стане министър-председател. И това беше случаят с министър-председателя Близнашки, който беше активен на улицата, протестираше за права, протестираше срещу едно от най-големите безобразия в държавата, които се случиха в годините на прехода", допълни той.  

Плевнелиев разкритикува действията на президента Румен Радев, похвали правителството на Бойко Борисов и подкрепи Истанбулската конвенция.

"Едно от позитивните качества на българския народ е, че вече ще имаме Пижо и Пенда... и Дженда. Меко казано е несериозно", допълни още той.

И за живота извън политиката:        

"С един мой приятел, много беден човек, беше му паднал покривът и му помагах да го оправим. Отиваме в местната кръчма, вече не съм действащ държавен глава. Сипва се една ракия, по 1 лев бутилката, най-хубавата ракия на света. Едни възрастни хора, които застанаха срещу мен, ми казаха: "Ти защо така с Путин?", "Защо така с Русия?". Това беше моят експеримент. Да отида там, да ги гледам в очите и да ги чуя много внимателно. И аз им казах, че нямам нищо против президента на Русия. Но аз съм за мир", разказва Росен Плевнелиев.

Той допълни, че фондацията, която създаде - "Решения за бъдещето", се финансира с негови лични средства и дарения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 74 Burzum, грешиш..Тиквата го плясна зад врата и тоя се ухили като бавноразвиващ се.Смятай какво падение.
64
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 71 Кух инфантил е тоя.
63
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В годините на развития постсоциализам (капитализъм) Росен Плювналиев беше най-голямото недоразумение докопало са до висок държавен пост. Срам ме е от него. И не зная защо медиите го канят да дава интервюта и да се изказва напълно некомпетентно по всякакви въпроси. Сигурно защото медиите са платени и много зависими. А що се отнася да Путин, нашия дребосък не може да му се опре на нокътя на малкият пръст на левият крак. Много жалък и много глупав си колега инженер. А кой ти даде дипломата?
62
0
 
23
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
След труден период, сега летя на крилете на любовта!-------------------Поредната ***.о.т.и.я /на бивш комсомолски секретар, номенклатурен синковец/ Плевнелиев! Кухо е бре!пп. любовта/чувството/ е нещо извън него, та пастирката се носи/лети на чужди сили(?) /въздушното течение, може би?! :))
61
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това за хубавата ракия от 1 лев бутилката трябва да е номер 1 на всички простотии изречени от нашите политици!
60
1
 
24
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Лети лети летииии и пак ще се приземиш. Кака Деса стюардеса шъ тъ приземи Прецедент такъв. Хахаха
59
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С крилца ги ползват всички жени.
58
1
 
19
 
! Отговори
Даскала преди 6 години
Не те знам за кой ли път политаш така , но внимавай с кацането , да не се сгромолясаш като предишните опити за летене!
57
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Росенчо ти да нямаш машина на времето, че да те е върнала 1956-та когато е била бутилката ракия 1 лев? Да та у смешника жалък.
56
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз мисля,че журналистите нарочно ни изтъпанчват и тоя и ОНЯ за да се погаврим с тях,тъй като не е удобно някак си те да го правят.
55
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно такова нещо като литне не се знае къде ще се размаже...
54
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той(нашия),нямал нищо против президента на Русия,но бил за мир.По-безмислено изречение тия дни не съм чувал.Росене,кога си чул Путин да заплашва някого с война?И какво търсят американските ти приятели около границите на Русия-по въздух суша и море?Кой кого всъщност заплашва с война?Нещо май много са ти объркани представите за действителността ,язък,че ни беше президент.
53
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 59 Тя е прогледнала и осребрява ,,любовта"!Роско все още не е прогледал!
52
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някакъв кошмар братя българи ,за един ден две откачалски изказвания.Единия ни разказа как НАП обръщат кофите за *** да броят цигарените кутии.Другия пиел ракия за лев бутилка и ремонтирал покриви.Кошмарен сън сънуваме кога ще се събудим?
51
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плевнелиев: След труден период, сега летя на крилете на любовта!........................................................................................................Докато един ден ти бият дузпата! А той рано или късно ще дойде......Десито ще прогледне някой хубав ден.
50
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 55 ,,Добре,че се махна"Както виждаш,не се е махнал!
49
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ох, от този вреден инсект отърване няма!
48
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не,моля Ви се,пак ли този?Рекох си,че сме се отървали!Стига гаври с народа!
47
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все си мислех, че от Желю по-голяма мишка за президент не може да имаме, но тоя ме опроверга.
46
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ох, от този *** отърване няма!