Почина хотелиерът Стефан Шарлопов, издъхнал в съня си

За кончината потвърдиха от компанията му
Обновена: 5 фев 2018 10:45 | 5 фев 2018 10:44, Александър Попов
198
Почина хотелиерът Стефан Шарлопов, издъхнал в съня си
Снимка: Булфото

Почина бизнесменът Стефан Шарлопов, собственик на верига хотели "Шарлопов комплекс".

Той е издъхнал тази нощ в съня си, съобщиха пред Дир.бг от "Шарлопов Груп".

Стефан Шарлопов е роден е на 14 октомври 1962 г. в Бургас. През 1986 г. завършва висшето си образование във Великотърновския университет, специалност "Българска филология".

След това започва работа като журналист в София и в изданията, в които работи, се занимава с икономическа тематика. 26-годишен издава първата си книга с художествена документалистика. През 1989 г. започва частен бизнес.

Шарлопов се занимава със стокови и финансови операции до 1993 г. През 1995 г. създава „Роял Фуудс“ АД – компания за производство на трайни пакетирани сладкиши с фабрика в Елин Пелин. Освен на четирите индустриални предприятия, Стефан Шарлопов повече от 10 години е мажоритарен собственик и председател на Съвета на директорите на фирмата за бутилиране на минерална вода „Девин“ АД, „Санел“ АД, „Роял Стоун“ АД, „Роял Инвестмънт“ ООД, „Роял Холидей“ ЕАД и др.

55-годишният Стефан Шарлопов е един от учредителите на Национално движение „Българско наследство“. Той също така бе председател на Българския съюз по балнеология и СПА и собственик на веригата „Шарлопов хотелс“. Един от последните му проекти бе комплекс „Созополис“, който е замислен като реплика на стария град Созопол с неговата уникална архитектура и стил.

Шарлопов има пет деца, като дъщеря му Ева Шарлопова-Гергинова е изпълнителен директор на "Шарлопов Груп". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
3
 
7
 
! Отговори
Dimitrov преди 6 години
Само ако можехте да усетите мисълта му, като позитивни хора.. щяхте да разберете как да програмирате собственото си бъдеще, без завист ненавист омраза злоба, без прогресивна човешка лудост придобита от недоимък и безпаричие. На скала успя да остави сърцето и любовта си към живота и природата в България. Дерзайте, някой ден да имате възможност, да бъдете на подобно място от където да гледате морето и усещате силата на природата и да благодарите всеки ден, за възможността и щастието да бъдете у дома в България, а не жалки деморализирани скитници по света.. до като сте живи. Бъдете благодарни, то
158
3
 
7
 
! Отговори
Горан преди 6 години
За умрелия или добро или нищо, но аз бих казал само, че да натрупаш милиони е възможно само, ако притежаваш алчност, като за начало... Каквито и да са другите качества на милионера, основната движеща сила при тях е алчността... Пък и в една от статиите са си го написали... натрупал си е състоянието със спекулации... Разбира се, та как иначе... Има и други начини, де...
157
2
 
3
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Човек и добре да живее... умира, и друг се ражда... Ако има кой да го помни с добро хубаво, ако не... нищо не отнасяме със себе си, това е.
156
2
 
5
 
! Отговори
Истина БГ преди 6 години
До Истина , имаше фабрики ,заводи -всички работеха :) Сега има повече "бизнесмени" ,отколкото фабрики :)
155
2
 
3
 
! Отговори
Angel преди 6 години
mnogo ste zle ako vqrvate che choveka e pochinal vuv sanq si tova e luja be hora sabudete se 1000 procenta sa go utrovili
154
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До izh не завиждай човека има акъл за разлика от твойте злоба и простотия1
153
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Леле мале незнам комунизма ли или какво направи българите толкова злобен и долен народ....но и в момента какво е? ще ви кажа ФАШИЗЪМ така управлява герб в момента начело са фашистите на герб! навсякъде слагат свои хора и не им дреме за народа а Цветанов какъв е подмолник само аз знам! ето например ДОКТОР АНА ПОПОВА шеф на център за психично здраве в София гони служителите си като им заявява че зад нея стои партия ГЕРБ и не и пукало! е това е супер нали супер наглост браво на Цветанов той стоя
152
7
 
5
 
! Отговори
Бецов преди 6 години
Какъв български хотелиер ще търпят руснаците?...
151
16
 
22
 
! Отговори
Анна Австрийска преди 6 години
Не съдете, защото ще бъдете съдени! Жалкото в тази държава е, че когато си анонимен само тогава си казваш това, което мислиш.Защо сте толкова озверени незнам?! Все живота обвиняваме, а той живота...си го правим ние. Разликата между вас и този човек беше, че вие виждате до носа си, а той до хоризонта. И не забравяйте, че и мислите се материализират. Всички имаме деца и внуци! Каквото посеете, това ще пожънете. Бъдете по-добри един към друг. И съпричастни в мъката на това семейство/и не само/.
150
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мир на праха му! Всеки си идва с драснатата чертичка. Изпитвах възхищение пред този човек, пред качествата и здравият разум, лъхащи от него. Стига с тая омраза бе хора, всички сте озлобени в тая държава, която я няма никъде. Не си го изливайте тук, а си покажете позицията на други хора и на друго място. Съболезнования на близките! И дано не четат злостта ви.......
149
31
 
35
 
! Отговори
Леле мале преди 6 години
Какви коментари прочетох - потресен съм... Затова сте бедни и смотани. Изобщо няма значение Шарлопов ли е или не. Ако ще и друг човек да беше, начинът ви на мислене е проблемен. Онзи с CLS-а ви го каза. Ама го наляхте с минуси... Затова си карайте старите пежа и опели. Не ставате за друго освен за работници. Ама като ви гледам как работите - и за работници не ставате. Жалко. А бяхме народ с качества. Тоя комунизъм явно е убил интелигенцията. Оп! Ама те буквално я убиха... Наистина жалко!
148
15
 
30
 
! Отговори
Антон Цветанов преди 6 години
Много злост,много негативизъм!Човекът е създал империя,а който си мисли че е лесно,да си знае-Не е.Дори да ти дават пари на готово се иска труд,ум и устойчивост.Така че мир на праха му.Съболезнование на семейството.Голяма загуба.
147
2
 
30
 
! Отговори
анчо преди 6 години
Кой ги убива който ги създаде. И какво ще занесат на оня свят?59
146
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя държавата трябва да поддържа ансамблите ,а не да даде минералните води на един кой си .А той с една милионна от печалбата хоп - благодетел.
145
11
 
11
 
! Отговори
Бай Пенко преди 6 години
До анонимен 56 : 1во- повечето коментари, са не компетентни. По простата причина, че повечето от тях, също като теб не са чували за него . Ти, поне имаш доблестта да си го кажеш в прав текст. 2ро- С. Рудолф, плаче не за това, че не се е домогнала до кацата с меда, а защото се къпеше в нея и вече няма да има такава приказка. На края да кажа и нещо, което малко от тук компетентните са знаели. М/у многото жестове на добра воля от негова страна, беше и този, че помагаше на ансамбъл "Българе ".
144
14
 
31
 
! Отговори
izh преди 6 години
Eто това е. Учил по соца филология и ето - бизнес за милиони. Ами ако беше учил икономика? А така продава нещо дето не го е произвел - вода и собственик на хотели дето не дал и един лев за тях - само от кредитите за наши хора. Нашенски БИЗНЕСМЕН. На снимката му се губи червената вратовръзка. Мили родни картинки !!!!!!
143
3
 
27
 
! Отговори
ИНА преди 6 години
БОГ ДА ГО ПРОСТИ!!! СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА СЕМЕЙСТВОТО!!!
142
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еромска клетва- сега е толерантно нали
141
6
 
24
 
! Отговори
читател преди 6 години
Да почива в мир ! За съжаление никой не е праведен, всеки има грешки, които си отиват заедно с допусналият ги. Велик учен е казал :"За умрелите - истината, а за живите - уважението".
140
10
 
21
 
! Отговори
Мунчо преди 6 години
До ИстинаТи си пълен ***!!!От ***!!!Как соц.Китай стана първа икономика,в Европа и по цял свят много големи държавни компаний,как ли работят без наш Шарлопов?Тези новите "бизнесмени" сринаха икономиката на страната и изгониха работниците в чужбина.В момента в България най-големия работодател е държавата,справка -ГЕРБ и всичкия сателит около него с родата.