Почина хотелиерът Стефан Шарлопов, издъхнал в съня си

За кончината потвърдиха от компанията му
Обновена: 5 фев 2018 10:45 | 5 фев 2018 10:44, Александър Попов
198
Почина хотелиерът Стефан Шарлопов, издъхнал в съня си
Снимка: Булфото

Почина бизнесменът Стефан Шарлопов, собственик на верига хотели "Шарлопов комплекс".

Той е издъхнал тази нощ в съня си, съобщиха пред Дир.бг от "Шарлопов Груп".

Стефан Шарлопов е роден е на 14 октомври 1962 г. в Бургас. През 1986 г. завършва висшето си образование във Великотърновския университет, специалност "Българска филология".

След това започва работа като журналист в София и в изданията, в които работи, се занимава с икономическа тематика. 26-годишен издава първата си книга с художествена документалистика. През 1989 г. започва частен бизнес.

Шарлопов се занимава със стокови и финансови операции до 1993 г. През 1995 г. създава „Роял Фуудс“ АД – компания за производство на трайни пакетирани сладкиши с фабрика в Елин Пелин. Освен на четирите индустриални предприятия, Стефан Шарлопов повече от 10 години е мажоритарен собственик и председател на Съвета на директорите на фирмата за бутилиране на минерална вода „Девин“ АД, „Санел“ АД, „Роял Стоун“ АД, „Роял Инвестмънт“ ООД, „Роял Холидей“ ЕАД и др.

55-годишният Стефан Шарлопов е един от учредителите на Национално движение „Българско наследство“. Той също така бе председател на Българския съюз по балнеология и СПА и собственик на веригата „Шарлопов хотелс“. Един от последните му проекти бе комплекс „Созополис“, който е замислен като реплика на стария град Созопол с неговата уникална архитектура и стил.

Шарлопов има пет деца, като дъщеря му Ева Шарлопова-Гергинова е изпълнителен директор на "Шарлопов Груп". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странно зачестиха случаите на смърт на едри бизнесмени.
118
44
 
25
 
! Отговори
Истина преди 6 години
Бог да го прости , абе злобари ,работника работи благодарение на такива като него , ако ги нямаше такива хора.... Цял свят обичат предприемчивите хора само в *** ги мразят, за това сме най- големите бедняци, Реигън го е казал " НАЙ- ГОЛЯМОТО НАКАЗАНИЕТО ЗА МЪРЗЕЛИВИЯ И НЕКАДЪРНИЯ Е БЕДНОСТТА".
117
26
 
22
 
! Отговори
ПОПА преди 6 години
Един по малко!
116
14
 
25
 
! Отговори
Узуна преди 6 години
Прекалил е с левитра или виагра.
115
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лека му пръст. Беше голям приятел на Тиквата.
114
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП/БКП/ му дало - Бог ГО взел!
113
7
 
14
 
! Отговори
До 122 преди 6 години
Ами направо *** хапни си малко житце в негова памет и му запали свещичква в църквата. Амин
112
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да вземе всичко със себе си. Те така го искат.
111
6
 
63
 
! Отговори
ДС преди 6 години
Все пак, лека му пръст на Стефан Шарлопов завършилият българска филология бизнесмен, чийто баща беше дълги години отговорен партиен секретар на вестник Кооперативно село изконно ченгесарска длъжност по времето на комунизЪма!
110
38
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер много хейт в коментарите по-долу. Аз не познавам човека, вие познавате ли го че го маразите?! Или го мразите щото е богат? Супер тъпо ми се струва на мен. Успял е, бил е умен и пробивен.
109
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами не ми е тъжно
108
11
 
34
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Сменил хотела...
107
8
 
15
 
! Отговори
икономист преди 6 години
До даницаТочно така, трябва здрава икономическа среда, за да има смисъл от инвестиции в образование! Обаче дори и да имаме такава подходяща за развитие икономическа среда, пак няма да има смисъл от образованието, ако не сме достатъчно талантливи, за да упражняваме съответната професия, за която сме учили. А на Запад, тези които не са талантливи, даже не се добират до университетите, или ако го направят, често не завършват. Зукърбърг е завършил Харвард, защото е бил талантливо момче...
106
2
 
40
 
! Отговори
мда... преди 6 години
До АнонименДа, наистина е интересно с кого е пил вечерта по една бира...
105
48
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само най праведните почиват в съня си . Бил е умен, кадърен човек. Ще остави много след себе си . Не е живял напразно . Аз не завиждам на богатите . Дразнят ме злобарите . Шарлопов винаги е казвал с гордост че е македонец . Моите почитания към човека .
104
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
,,,,ами то и МИШО БИРАТА така почина......
103
3
 
25
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Абе като сте се заяли за това образование да уточним нещата: Образованието е важно, НО когато става дума дали ще си на дъното или на средно ниво. По високите етажи няма значение и закономерност. За тия дето вярват в "нещата на Запад", имаше един западен комикс по темата: Преподавател изнася реч пред абсолвенти и им казва нещо от типа - "Тия от вас, които имаха някакви способности, започнаха собствен бизнес в 1-2 курс. Вие завършихте, честито, очаква ви работа в публичния сектор (т.е. държавна)"
102
16
 
42
 
! Отговори
ох жива да не бях! преди 6 години
"Издъхнал в съня си".....ще да е сънувал,че губи несметните си богатства изкарвани на гърба на работниците си!!!!!
101
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Там" дали ще бутне рушвет?
100
4
 
20
 
! Отговори
даница преди 6 години
Понеже някъде в по-предните коментари стана въпрос за образованието - важно е, разбира се, но в здрава и порядъчна икономическа среда, където има смисъл да се явяваш на конкурси, да четеш денонощно, за да спечелиш желаното работно място. Или пък да подхванеш свой бизнес - ако ти стиска! А ако пък всичко е заради ВИШОТО, по-добре да не говорим!