Борисов доволен за Западните Балкани: Ще помагаме за ЕС!

Очакваме всички през май на среща в София, кани премиерът
114
Борисов доволен за Западните Балкани: Ще помагаме за ЕС!
Снимка: БТА

Българското правителство ще подкрепя страните от Западните Балкани в процеса им на подготовка за членството в ЕС. В това уверява премиерът Бойко Борисов, като приветства приетата от Европейската комисия Стратегия за Западните Балкани.

Още по темата
По думите му с нея категорично се декларира желанието Европа да се развива като континент на стабилността, сигурността и просперитета.

На шестте страни и техните народи се дава европейска перспектива и ясен знак, че още през 2025 г. тези, които са готови, може да станат членове на ЕС.

"Очакваме всички през май в София да обсъдим как заедно и най-ефективно да продължим във вярната посока", коментира Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

Според приетия по-рано документ, само две от шестте балкански държави могат да разчитат на европейско членство в обозримо бъдеще. Това са Сърбия и Черна гора, които са най-напреднали в процеса, и могат евентуално да станат част от ЕС около 2025 г. – в края на мандата на следващата Еврокомисия.

Останалите държави – Македония, Албания, Босна и Херцеговина и Косово, нямат никакви фиксирани срокове и в концепцията на Брюксел се казва само, че могат да разчитат на прием, когато изпълнят нужните условия за това.

Европейската комисия обяснява своята въздържаност с нуждата ЕС първо да стане по-силен, преди да може да се разширява.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знае народната обич колко е голяма.Но на пердето не му пука.Винету е голям вожд.
85
4
 
5
 
! Отговори
до 78 зоице преди 6 години
Нелеп коментар и обвинения......стига с тоя песимизъм ....кой направи перестройката ,кой ограби сребърния фонд ,кой ограби банките ???....направо си е спасение ,че имаме за Премиер Бойко Борисов .Не е открил ресторант във Виетнам ,но политици и дипломати от цяла Европа го зачетоха и подкрепят и тома ще е само от полза за България
84
5
 
7
 
! Отговори
дд преди 6 години
***, ти нас управи, че тръгна на комшиите да помагаш....
83
1
 
9
 
! Отговори
Айде нема нужда... преди 6 години
А на България и българите кой ще помага? Ама ЕС е по-важен от всичко...
82
1
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
До дядо ПенсОставил е България на Цецо Цвъ, а той като бивш сержант и сетне офицер от ДС е решил който няма пари да живее, по-добре да мре. Като Цуци са Цвета Караянчева, Главчо, Дариткова, Биков, Спасчо от Филибето и онези от Опитомените патриоти. Ами онези пенсионери, които оцелеят, пак да гласуват за ГЕРБ и Цвъки...
81
2
 
10
 
! Отговори
БиБи преди 6 години
Като гледам как се развиват нещата в Западните Балкани, по-добре e човек да не се пъха там, че може да го отнесе. Гърция и Македония се хванаха за косите за Ал.Македонски, а Сърбие веднага се присъедини към византийците. Албания прoявява аспирации към западната част на Македония. Босна и Херцеговина са кибритлии, Сърбия не ще и да чуе за Косово. Боко да се оправя. Май че сметките му ще излезат криви...
80
1
 
16
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
1 500 000 възрастни хора в България живеят със 100 ? на месец,тоя тръгнал да помага на Европа !
79
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С какво ще помага чичката, с интелект, образование, с умения? Миже с бандитските похвати от времето на СИК, как се прави и прикрива контрабандата, как се краде от народа и изнася, как с краденото се купуват имения за 350 милиона долара и кола за щерката за 3 милиона. Миличката кара Бугати последен модел. Кой го пита за нещо, нареждат му и изпълнява.
78
3
 
19
 
! Отговори
хлъц преди 6 години
Баце е дипломатическото острие на ЕС. Той не става за нищо, ама сега си е внушил, че е дипломат от висока класа.
77
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЛУДОСТТА НА ВЕЛИЧИЯТА
76
4
 
23
 
! Отговори
зоица преди 6 години
срам ме е като гледам какво става в държавата, тук след време ще има само старци-българи, но без деца и много на ента степен шведи с много на ента деца и внуци нашведите.Има геноцид над българите, над кадърния български народ. Срам ме е от герберското некадърно управление.
75
4
 
9
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Помагайте, помагайте. Само те останаха непомогнати.
74
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ти иска помощта, не разбрах? Или май си въобразяваш.
73
3
 
22
 
! Отговори
Суджук преди 6 години
Когато е доволен такъв като тоз, значи нищо не е наред.
72
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щели пак да се срещнат през май в София.ББ ще ги светне как се крадат еврофондове,затова да побързат с подготовката.
71
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само не разбрах от какво е доволен,след като за пореден път от ЕС казаха,че западните балкани не са готови и евентуалното им приемане в ЕС ще стане не по-рано от 2025 год.Нашия да не мисли,че ще управлява до края на живота си и как точно ще помага не е ясно,освен да си уреждат срещички час по час и да се баламосват взаимно,те какво са направили и той как щял да им помогне.Досега никой от "началниците" не взема насериозно напъните МУ.
70
2
 
21
 
! Отговори
Суджук преди 6 години
Не сме си оправили държавата, а сме тръгнали сме да оправяме другите. Накрая нищо свястно няма да се получи, само повече бъркотия.
69
2
 
21
 
! Отговори
wer преди 6 години
Пудела на Брюксел
68
3
 
15
 
! Отговори
111 преди 6 години
От какво е доволен?Че нямя да бъдат приети скоро!
67
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забележете как медийте подбират снимки където Борисов изглежда невинен...