8 жени на ден ядат бой! МВР пази 10 000 жертви на насилници

7% от българските мъже смятат за нормално да бият жените си
8 фев 2018 08:40,
106
8 жени на ден ядат бой! МВР пази 10 000 жертви на насилници
Снимка: flckr

МВР отговаря за спазването на близо 10 хил. ограничителни заповеди, издадени срещу насилници, които тормозят близките си, основно жени.

Само за последната 2017 година районните съдилища в страната са постановили близо 3000 такива, показва проверка на "Монитор", което прави по над 8 жени на ден.

Общият им брой през годините обаче е четири пъти повече, като част от тях изтичат периодично – около 2 хил., и се налага подновяването им, тъй като са издадени за определен срок или се обжалват.

Така полицаите от районните управления трябва да отговарят постоянно за спазването на около 10 хил. ограничения.

Основната част от тях са срещу мъже, които тормозят жените си. Това най-често се изразява в побой и в заплашване на физическото им здраве и оцеляване.

Според статистиките 7% от българските мъже смятат за нормално да бият жените си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
27
 
! Отговори
До 59 преди 6 години
Моя колежка се запозна с възрастен чужденец от Западна Европа и реши да се разведе.Толкова е глупава, че разказваше как адвокатката й давала акъл какви аргументи да изтъкне - дали може да посочи свидетели, че мъжът й е бил груб с нея? Не, човекът не я е обиждал, нито малтретирал физически. Кръшкал ли е?Не. Някой да го е виждал пиян?И това не.Накрая ги разведоха по взаимно съгласие. И какво? Онзи дъртак си хареса по-млада българка. Бившият съпруг се събра с друга. И нашата остана с пръст в уста
59
1
 
18
 
! Отговори
:(( преди 6 години
До Анонимен 58Дори не е нужно да даваме за пример Турция, където все пак има райони с много консервативни традиции.Днес в мрежата има материал за албанец, отрязал главата на 25-годишната си съпруга, защото решил, че не е била девствена.И за това деяние е получил само 10 години затвор! И то в Англия!!!
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
8 sa samo v moq vhod ot 1 do 5 etaj nagore ne moga da chuq sigorno broikata e po golqma
57
3
 
23
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Това сега се публикува, за да ни накара да подкрепим Истанбулската конвенция, нали така. Е не, няма как да стане. Не подкрепям хора с извратени ценности да бъдат защитавани. А кой ще защити мен, нормалния? Който не бие жена си, не тормози никого, а? кой ще ме защити от корупцията и деребействата на монополи и държава, А!!! КАЖЕТЕ МИ!! ИСКАМ КОНВЕНЦИЯ ЗА ЗАЩИТА НА СЪВЕСТНИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ В БЪЛГАРИЯ! СЪЩО КОНВЕНЦИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА! БЕЗСРАМНИЦИ
56
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни глупости, и какво повече да направи полицията от това да прибере мъжа с ограничителна заповед.Не може да го разстрелят на площада публично. А знаете ли колко жени се възползват от това си право да се оплакват от вид домашно насилие и по този начин изнудват мъжете си за пари, имущества деца.Намерте златната страна, направете така, че да работи закона за защита от домашно насилие а не да се използва ,като инструмент на адвокатите и жените по врем на бракоразводните дела, за да си ги печелят
55
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво да не би в резултат на някаква конвенция ревнивците ще престанат да тормозят жените си ,пияниците да ги бият,а в гетата 12 годишни да раждат деца след като вместо сватба майката са я продали на пазар ???? В Турция която е ретифицирала въпросната конвенция жените да не би да имат някаква защита след като стотици са убити от мъжете си в процес на развод -за което убийците получават минимални присъди ?!
54
3
 
13
 
! Отговори
Какъв е процентът преди 6 години
на жените, които мислят, че е съвсем в реда на нещата да тормозят мъжете си с непрестанно мрънкане, сръдни, скандали, изнудване, истерични крясъци и манипулиране на децата?Какъв процент от българките бият мъжете си? Във всеки квартал има поне по една такава.Относно мъжете-биячи на жени - това е виждал у дома си, докато е раснал. Не виждам как една конвенция ще го спре. И сега има закони, но те не въздействат на такъв мъж. Спасението е да се разведеш, "Ела зло, че без теб по-зло!" (пословица)
53
1
 
14
 
! Отговори
гост преди 6 години
Жалък опит за манипулиране на общественото мнение по повод ИК.
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия ограничителни заповеди са само на хартия.оня дето гръмна бившата си също имаше....
51
1
 
5
 
! Отговори
Да бе, добре.. преди 6 години
Пазят, ама друг път. Масово насилниците продължават и след ограничителната заповед да тормозят. Факт, в голяма част от случаите полицията не може нищо друго да направи, освен да прибере насилника и после да го пусне. Така, че и тези полицаи, които искат да помогнат - не могат.
50
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бившата ми жена, такъв прихически тормоз ми е слагала, че няма на къде вече. Не съм я пипнал с пръст, обаче и не можех да се разведа с нея. Все нещо измисляше. Когато това най-накрая се случи, направо все едно камък ми падна от сърцето. Е, аз съм бял, на средна възраст мъж, тормозен, ама никога не е имало към кого да се обърна. Следи от бой по мене нямах, ама в главата ми никой не погледна. Важното беше да съм си платил данъците. Толкоз.
49
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
8 жени от 7 милиона - това ми се струва доста малко.
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жена миньор, това е виц:))
47
0
 
23
 
! Отговори
Край преди 6 години
Трябва Софийска конвенция за защита на полицаите от ромски бой. Че сега хем ги бият хем Виктор Николаев после им се кара, че много реват.Дедо Тодоре стани да видиш докъде докараха българското племе.
46
1
 
14
 
! Отговори
до хахах преди 6 години
Какво да четем, някоя справка на БХК ли?
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време ни учиха че поговорките са дошли от мъдростта на времето а сега трябва да се съобразяваме с мъдростта на *** чиновници, които мислят само и единствено за обратните си приятели които ги чакат у дома в спалнята.
44
6
 
0
 
! Отговори
хаха преди 6 години
До Анонимен 43Вземи почети малко преди да пишеш глупости! И си пий лекарствата!
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да би мирно седяло- не би чудо видяло(Бг поговорка)
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво да очакваш от хора, които се радват на малките роми да ги оправят и по цял ден седят пред тези училища и си предлагат косматите дирници на учениците.За тези *** обратни тиквеници не само че не искам да имат права, а и да се узакони всякакъв вид насилие включително и домашното срещу тези *** космати.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде го чукаш, къде се пука(БГ поговорка)