Луковмарш – почит на един великан или просто срам?

Социалисти и националисти в сблъсък заради събитието
9 фев 2018 10:30,
413

Луковмарш отново стана повод за сблъсък на противоположни мнения. Тази година събитието ще бъде проведено на 17 февруари и Столичната община отново бе призована да го забрани.

Луковмарш се организира традиционно в памет на ген. Христо Луков.

Според противницте на проявата е срамно София да се превръща в столица на фашизма и по улиците да се почита човек, който е определян за антисемист. Организаторите пък са категорични, че няма нищо срамно в това да бъде почитан един български генерал и герой.

Още по темата

"Ген. Христо Луков е почтен и скромен човек. Защо всеки националист и патриот, който е милеел за страната ни, е заклеймяван като фашист? Трябва да се сложи разделение между фашизъм и национализъм. Категорично ген. Луков е великан в българската история", каза пред Bulgaria ON AIR националистът Боян Расате.

Той обясни, че в Луковмарш участват български младежи, които се гордеят с българската история, а освен това с шествието се почитат и други велики български генерали.

Общинският съветник от БСП Борис Цветков е на противоположното мнение - "Луковмарш е недопустимо да се провежда в 21 век в една европейска столица".

"Всяка година призоваваме кмета на София да забрани проявата. СОС също трябва да приеме забрана за провеждането на това шествие. Има достатъчно генерали, които трябва да бъдат почитани", категоричен е социалистът.

Цветков уточни, че не трябва София да става "столица на фашизма", който е забранен в цяла Европа, а действия срещу шествието трябва да бъдат взети незабавно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че фашистите са само 2-3-мата тук във сайта.Иначе щеше да е страшно.
272
4
 
11
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До 289Когато се налага да се приеме закон който забранява дори да се опиташ да отвориш дискусия дали едно нещо тиражирано за истина е такова, то тогава ти просто доказваш, че цялата ти "истина" е една голяма лъжа!Затова нацизма е забранен. Защото нямаш право дори да се опиташ да събереш доказателства за да се види цялата истина!Национал-социалист произлиза от НАЦИЯ, значи мислиш първо за народа си, за държавата си, а това, че ти мислиш такива хора за престъпници говори достатъчно за мозъка ти
271
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо на *** децата емигрират само в Западна Европа, Канада, САЩ и т. н., а не в евразийската ***?
270
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нацизма, фашизма и различните му подформи са осъдени в цяла Европа, включително Германия, а освен това са подсъдни. За мен тези които ходят на този "марш" са престъпници. Влезте в Гугъл и си пуснете снимки да ги видите. Абсолютно неонацистко мероприятие. Какво ми се правите на ударени?
269
7
 
8
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До 284За последен път ще се опитам да водя интелигентен разговор с вас комунстите (макар, че знам, че това е невъзможно, тъй като както и примера ти за добро дело, комунистите избиват всеки с повече мозък от амеба тъй като не се вписва в идеала им за планета на австралопитеците):Та, би ли дал СМИСЛЕН, РЕАЛЕН ПРИМЕР ЗА НЕЩО ДОБРО НАПРАВЕНО ОТ КОМУНИЗМА?Или защитата на тезата ти е, че доброто им дело е заличаването на всички интелигентни, работливи, управители на нацията ни без съд или присъда?
268
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГробокопачКакви евреи бе кратун? Къде видя евреи в българската политика? Това че сме застрелян народ и търсим все някой друг да ни е виновен не ни решава проблема! Вече колко години не можем да си стегнем държавата. Руснаци, турци, американци, евреи, всеки му е виновен на ***.
267
10
 
8
 
! Отговори
La France преди 6 години
По време на ВСВ най-умни са били такива като швейцарците и турците, които запазват неутралитет, а разни нацисти-подметки на Хитлер, като Луков, ни вкарват в кашата и ни докарват белята.
266
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Луков е бил министър на войната и подобно на наследника си Ненчев в по-ново време (оня дето го съдят сега за аферата с ремонта на двигателите за МИГ-овете в Полша), купува на доста по-висока цена от пазарната - 4 800 гаубици от Германия, които не стават за нищо.Не стават за нищо, ама народният герой Луков прибира комисионна от 14 000 златни лева по онова време. Може да проверите на колко се равнява сумата.Такива комисионни дори и герберастките крадци не вземат.
265
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До DiesIraeЕдно от хубавите неща на комунизма е, че ликвидира не малко кафяви нацисти. За съжаление техните наследници отново надигат глава и изпълзяват от дупките
264
10
 
9
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До всички червени !Дайте пример с нещо хубаво направено от комунизма?Неможете нали!Защото всички държави които бяха смазани от червената чума тепърва се опитват да стигнат нивото на развитие от преди 44г. И гоним не СССР, а държавите където нацистите бяха и останаха незасегнати от червената смърт!
263
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
280, Луков е бил нацист и с право е бил убит. Добре че Царя не е бил нацист защото ако беше послушал Луков и пратил българската армия на Източния Фронт, последиците от ВСВ щяха да бъдат в ПЪТИ по-ужасяващи за нас.
262
5
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До членска книжкаМного неуместни сравнения;))) Боку е много далеч от Цар Борис Трети, за Цвичката да не говорим, при все, че той и Борисов са си болшевици. Основният удар с Луков марш, трябва да е срещу евреите и тяхното вредно влияние в българският политически живот. Просто и ясно. Който не споделя е евреин.
261
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Великият генерал Луков е убит от две комунистически о.трепки пред очите на детето си. Няма по гнусна с.*** от комунистите. Това са най-отвратителните човешки екскременти. Когато ни реституираха апартамента на Раковска отидох да се наслаждавам как изхвърлят на улицата един гнусен комунист с гнусните му дърти комунисти майка и баща, които по партийна линия бяха настанени там. Смърт на червените и на комуниста-мутра Боко Тиквата. И на ***-ата Финансова. Крадлива ку,рва
260
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полша вече е фашистка страна, което е малко странно щото са славяни, но.. Като харесвате толкова Луков ходете в Полша да си правите маршавете там. Поляците пак ще ги сравним със земята, те са свикнали. Веднъж на 100 години всеки им се изрежда по веднъж.
259
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦиникАз шумкар не съм, но вие *** ще отидете при идолът си Хитлер.
258
6
 
6
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Айде почвай шумкар утрепан!
257
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами и комунизма е забранен като идеология,а е пълно с комунисти и паметници на комунизма! Че и в Народно събрание,бол..!
256
3
 
7
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До 268 Първо прочети нещо различно от Аз Комуниста- наръчник на трансексуалния. Не приемай нищо написано от комунист за чиста монета. Аз как съм си избрал ника си е моя работа, но поне не съм анонимен микроб, част от червената чума
255
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червени гейове - пожелавам ви по 100 цирея на зaдниците noсрани!:-)
254
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦиникНацистите загубиха войната и бяха бити, клани, изнасилвани и бесени по стълбовете. Пак ли искате да ви бием и бесим? Само кажете.