Луковмарш – почит на един великан или просто срам?

Социалисти и националисти в сблъсък заради събитието
9 фев 2018 10:30,
413

Луковмарш отново стана повод за сблъсък на противоположни мнения. Тази година събитието ще бъде проведено на 17 февруари и Столичната община отново бе призована да го забрани.

Луковмарш се организира традиционно в памет на ген. Христо Луков.

Според противницте на проявата е срамно София да се превръща в столица на фашизма и по улиците да се почита човек, който е определян за антисемист. Организаторите пък са категорични, че няма нищо срамно в това да бъде почитан един български генерал и герой.

Още по темата

"Ген. Христо Луков е почтен и скромен човек. Защо всеки националист и патриот, който е милеел за страната ни, е заклеймяван като фашист? Трябва да се сложи разделение между фашизъм и национализъм. Категорично ген. Луков е великан в българската история", каза пред Bulgaria ON AIR националистът Боян Расате.

Той обясни, че в Луковмарш участват български младежи, които се гордеят с българската история, а освен това с шествието се почитат и други велики български генерали.

Общинският съветник от БСП Борис Цветков е на противоположното мнение - "Луковмарш е недопустимо да се провежда в 21 век в една европейска столица".

"Всяка година призоваваме кмета на София да забрани проявата. СОС също трябва да приеме забрана за провеждането на това шествие. Има достатъчно генерали, които трябва да бъдат почитани", категоричен е социалистът.

Цветков уточни, че не трябва София да става "столица на фашизма", който е забранен в цяла Европа, а действия срещу шествието трябва да бъдат взети незабавно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
313
29
 
11
 
! Отговори
Просто срам! преди 6 години
Още в заглавието - Луков - великан! Трябва да си най-мазна слугиня, за да напишеш това! Добре ли плащат фашагите недобити? Луков е престъпник, организацията му е престъпна, той самият е искал 100-150000 български момчета да загинат за фашистка Германия (както е станало с италианци, испанци, португалци, унгарци, румънци и др.), а след края на войната от гръцките гранични кули а щели да броят минувачите по пловдивските улици без бинокъл! Луков е голям само в гз и в рушветите, които е получил!
312
29
 
7
 
! Отговори
Исмаил преди 6 години
Луковите глави и поддръжниците на оня евреин хитлер - направете като героя си - шахтата, куршумчето и до там. Светът би бил в пъти по-нормално място без вас. ***, платени мишки, ако ви намеря...
311
10
 
33
 
! Отговори
кой е ген-Луков преди 6 години
По време на Първата св.война България брани земите си срещу,румънски , сръбски ,руски,гръцки ,френски и английски войски .Генерал Луков тогава артилерийски капитан брани Кюстендил срещу сръбското настъпление ,но под влияние на руската пропаганда войниците го напускат и вт.н Владайско въстание.Той остава САМ и цяла нощ обстрелва с батареята си сръбските позиции ,като не им позволява да настъпят и завземат Кюстендил.Помагат му пастири да зарежда оръдията.Комунистите-руски агенти го убиват
310
12
 
17
 
! Отговори
До DiesIrae преди 6 години
Жалко създанийце! Най-накрая разбра, че съм стар. Почти суперстар. IQ-то ми е с поне 15 пункта над твоето. Ако искаш да си ги мерим? В Америка един се изцепи и ми каза, че съм "Walking Encyclopedia Britannica", а не беше случаен. Аз поне поживях, видях много свят, плицикал съм се и в Тихия океан, видях Алпите, Скандинавия, Русия.Какви заводи е имало преди 9.IX? Мелници, маслобойни и много добри тъкачници в Габрово и Сливен. Когато говориш глупости, не ти ли става неудобно, че нямаш фактологията?
309
5
 
25
 
! Отговори
Дементор преди 6 години
Разликата между комунизЪМЪт и фашизъмЪТ е формата на мустаци те
308
11
 
28
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До 305После сложиха по една червена звезда на вече съществуващите заводи и ги обявиха за народни. Това ви беше постиженията.Заграбване на чуждия труд, за да дадете на мързеливите (комунистите)!Големи постижения, няма що. Тия глупости да ги разправяш на събранието на мързеливите тлъстаци (конгрес на БКП) През 1960 когато България е пред фалит какво прави другаря Живков бе?Продава злато събирано от 1878 до 1944! 22 тона злато и 50 тона сребро.Между 1960-64 продава 31.8 тона злато!
307
9
 
25
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До 305Дъртата ти възраст и старческа деменция не са оправдание за факта, че си ***!Преди 44г. не е ли имало университети, училища, работа?Комунистите не изкорениха безработицата - всички се водеха на работа по документи, но реално 1 работи и 100 си клатят камбанките - това ви е цялата работа - кърлежи които искат да цоцат от труда на околните!Фабрики построили - да конфискуваха на работливите, интелигентни хора собствеността и ги разстреляха без съд и присъда.
306
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Луков е бил патриот,това е важното!
305
0
 
19
 
! Отговори
redneck преди 6 години
И добре направи! Какво търсят в нашата Добруджа?
304
9
 
16
 
! Отговори
Мафани преди 6 години
Товарищи социогл-сти, пийте по един бояришник и идите на х-й!
303
5
 
7
 
! Отговори
Дементор преди 6 години
Шикългрубер не е немец а австрийски евреин
302
3
 
3
 
! Отговори
Дементор преди 6 години
Шикългрубер не е немец а австрийски евреин
301
7
 
30
 
! Отговори
redneck преди 6 години
България трябва да бъде поделена между съседите. 7 Защо руските агенти Г.Димитров и Коларов вдигнаха Септемврийското въстание и същата нощ избягаха във Виена, а хората ги избиха. 8 Защо взривиха църквата Св.Неделя? 9 Защо ни окупираха 44-а? Защо Сталин искаше да дава Пиринско на Тито? Защо,защо,защо? Защо бе скъпи русофили?
300
9
 
9
 
! Отговори
Дементор преди 6 години
А защо ген. Колев закла 10000 руски казаци810
299
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До HitlerАбе Хитлере, научи немски!
298
8
 
26
 
! Отговори
redneck преди 6 години
Честно казано не мога да разбера русофилите, макар че като младеж и аз бях доста заблуден относно Русия.Искам да ги попитам някои работи! 1 Защо граф Игнатиев натисна Портата да обесят Левски? 2 За какво Русия дойде 1877-78? (не,не за нас!) 3 Защо Русия беше против наша църковна независимост? 4 Защо се обявиха против Съединението? 5 Защо пратиха Сърбия срещу нас 1885г? 6 Защо ни организираха Междусъюзническата война? 7 Защо руснаците нахлуха в Добруджа през 1916г и Николай Романов казва, че
297
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Серьожа Куропаткинзакроем?Это не по-русски! Выселим, вышлем, пошлем, запыхаем, заточим, угоним, поселим и до хрена разных таких слов, но не и ЗАКРОЕМ. Куропатка, птица глупая! А Сибир е красиво място, още не мога да си простя, че изпуснах един рафтинг по някаква дива река, ляв приток на Ангара!
296
3
 
10
 
! Отговори
то си е убийство преди 6 години
Прочетох в коментарите че убийката е Виолета Якова. Името е еврейско, но дали тя е еврейка трябва да се произнесат евреите. Защото там родословието е по майчина линия. Всъщност тя като комунистка, тя е трябвало да бъде атеистка.Така или иначе дори сред евреите има престъпници.Марша не визира вероизповеданието на Виолета, а разбойническото убийство.
295
11
 
14
 
! Отговори
Hitler преди 6 години
Всеки който носи в душата си патриотизьм като истински бьлгарин, нека заповяда на луковия марш. Heil, kommen sie bitte unser bruder.
294
5
 
14
 
! Отговори
по-важен е смисъла преди 6 години
Аз сом по-малък и не помня, но прочетох в интернет.Там е описано убийство като от филмите за мафията. Убиеца стреля, не го улучва смъртоносно и влизат в схватка. Прави впечатление че генерала хваща убиеца с ръце. Убиеца е стрелял от много близо и не е улучил добре. В последствие го убива жена в гръб. Във филмите за мафията, жените стоят настрана и не ги намесват в такива престъпления.Комунистите извъртат смисъла в друга посока за да затъмнят убийството.Марша е въспоменание на убийството, а не