Пушещият ватман – късметлия! 7 лева глоба и "забележка"

Месечно хващат по 10 водачи-пушачи, които димят на пътниците
13 фев 2018 09:00,
123
Пушещият ватман – късметлия! 7 лева глоба и "забележка"
Кадър: YouTube

Ватманът, който беше сниман да пуши в кабината си в трамвай №5 в столицата, ще бъде санкциониран със... 7 лева. Той ще получи и административно наказание "забележка", обяви зам.-директорът на Столичния електротранспорт инж. Иво Василев.

По думите му контролните органи месечно регистрират 10-12 души, които пушат в кабините.

Още по темата

"Почивките на водачите в трамвайния транспорт са достатъчно големи в разписанието и се спазват, така че ватманите могат да посетят тоалетна и да пушат и не е нужно да пушат в кабините", коментира Василев пред bTV.

"Клипът е застраховка, и преди съм подавал сигнали, но това не е водело до каквато и да било проверка или реакция от съответните органи, защото нямам доказателства", заяви авторът на видеото Иван Деспов.

"Това е елементарно правило – просто да не се пуши в кабината. Ако допуснем то да се нарушава системно, имаме ли право да се оплакваме от цялата ситуация в държавата и от корупцията", попита той.

Зам.-директорът на Столичния електротранспорт обаче беше категоричен, че всяка жалба се проверява достатъчно подробно и ако се докаже, че съответният служител е виновен, задължително се санкционира.

"Има месечен график за проверки и когато се установят нарушители, се санкционират. Отделно от това Регионалната здравна инспекция също прави проверки, праща ни писма и санкционираме тези ватмани или шофьори на тролеи, за който е упоменато, че са пушили в кабината", обясни Иво Василев.

"Надявам се не само аз да правя клипове, а всеки един, който види някаква нередност, да ѝ даде отзвук", отбеляза Иван.

Той призна, че е пушач, но пали цигара само на упоменатите места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
19
 
15
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Това си е истинско безобразие, граничещо с престъпление - да пуши в трамвай, тролей или автобус, но никога пушач няма да го схване. Пушачът счита, че да се пуши където му падне е в реда на нещата и не е в състояние да осъзнае колко много пречи на хората около него. С тази глоба от 7 лева се обезсърчават хората да подават сигнали за нарушения и би трябвало този, който е наложил тази смешна глоба, да бъде глобен здраво, примерно с 7000 лева.
15
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РеалистВ такъв случай да ви глобяват и тези, които ядете, пиете и ползвате телефони в превозните средства. Защото и тези неща са забранени, не само пушенето.
14
14
 
21
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Сега ватмана трябва да заведе дело срещу снимкаджията защото го е снимал без неговото разрешение. Обаче снимкаджията няма как да знае, че е незаконно да снима когото и когато му скимне щото е от село, а на село законите нямат значение.
13
21
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
При първо нарушение глобата трябва да е 100 лева. При второ 200 лева, при трето нарушение 400 лева глоба и т.н. докато му просветне, че в превозно средство на обществен транспорт не се пуши. За съжаление и тези, които налагат глобите са вероятно същите нагли пушачи и гарван гарвану око не вади - 7 лева глоба, което е подигравка с пътниците.
12
10
 
29
 
! Отговори
снимач-клепач преди 6 години
Много "буден" народ. Истинско гражданско общество, но само, ако трябва да наклепа някой обикновен човек, а когато се вършат истински престъпления и безобразия е тихо и онемяло.
11
13
 
26
 
! Отговори
Марков преди 6 години
Не че защитавам ватмана.Ама момчето със силно изразения диалект,който иска да изпъкне по някакъв начин на обществеността,защо се прави на шериф,при положение че местото на ватмана е заградено от това на пътниците.По записа си личи че това е млад човек,снимащия,и сигурно като такъв ходи по дискотеки в които се пуши спокойно.защо там не си изкара телефона и не направи забележка?
10
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големо важно!Човеко си пафка в кабинката и на никой не пречи!Аман от моралисти!
9
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тази глоба дали утре няма пак да запали цигара и да се държи по същия нагъл начин с пътниците? В България всячески се толерира простащината!
8
14
 
15
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Да се уволни човек за такова нарушение е доста пресилено, но глоба от 7 лв си е направо нелепа...Да не говорим, че по-скандалното в случая е, че въпросния ватман проявява отвратително отношение, въпреки, че е в нарушение и знае, че го снимат! Явно псевдо мерките, които взимат в електротранспорта просто не работят! Това е по-големият проблем, а не дебилния ватман...
7
14
 
21
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Е вие да го разстрелят ли искате ? *** масово избиват възрастни българи и не ги съдят,вие искате за една цигара да убиете човека. Нека да си пафка,бе,парите са си негови...
6
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези глоби от коя година не са актуализирани. За това нарушение трябва да е минимум 100
5
14
 
23
 
! Отговори
бла,бла преди 6 години
Круме, стига да си е затворил тъпата врата, какъв е проблемът? Айде, новите автобуси нямат заграждения, но в трамвайте като цяло не е проблем. Не казвам, че е хубаво, лично аз не пуша от 2 години сигурно, ама голяма работа, че си е запалил, стига ДА НЕ ПРЕЧИ на останалите. Ако надуе чалга и го чува целият трамвай, не мисля, че е по-добре.
4
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
7 лева и забележка вместо уволнение? Да ви имам и правилата, още утре се качвам с цигара....
3
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кви са тия 7 лева, аз веднъж забравих да си перфорирам билет и ме глобиха 40, акта беше за 200. Всеки ден се убеждавам, че това не нормална държава.
2
10
 
15
 
! Отговори
Йордан преди 6 години
7 лв е добре
1
12
 
32
 
! Отговори
Крум Кашалотов преди 6 години
Всеки е склонен да махне с ръка за такава дреболия като една цигара. Така сме българите, всеки казва- "това да е проблема", всеки прегрешава с някоя простотийка, и накрая цялата държава става ***, станала е, де, отдавна.