Турция... Ангелкова гледа към тях за туризма ни

Секторът има водеща роля и в европейската икономика
34
Турция... Ангелкова гледа към тях за туризма ни
Николина Ангелкова. Снимка: архив, БТА

Ръст на туристите от Турция през цялата година прогнозира ресорният министър Николина Ангелкова.

По думите й съседката ни е важен пазар за България, особено в сектор "Туризъм" . Тя напомни, че на предстоящата на 26 март среща на високо ниво във Варна се очаква да се обсъдят политики, на които следва да отговори Турция, за да може максимално да се доближи до присъединяване към ЕС.

Как туризмът да се развива устойчиво и да е двигател за икономиките в Европа и региона, обсъждат ресорните министри от ЕС на неформална среща днес в НДК. Събитието е от календара на Българското председателство, а негов домакин е българският министър на туризма Николина Ангелкова.

Туризмът има водеща роля в икономиките на България и на ЕС и създава съответно 13 и 10 на сто от техния брутен вътрешен продукт (БВП). Приходите от международен туризъм в страните от Съюза са над 341 млрд. евро през 2016 г. Очаква се те да са още по-високи през 2017 г.

Инициативата "2018 г. - Година на туризма ЕС-Китай" е сред основните тема на срещата. По предварителни данни през 2017 г. в европейските страни са отчетени 12,4 млн. туристически посещения на китайски граждан, като ръстът спрямо 2016 г. е 18 на сто.

Ангелкова информира пред журналисти, че се водят разговори по откриването на директна авиолиния между София и Пекин. Тя изрази надежда по време форума "16 плюс 1" през втората половина на тази година да има конкретика. 

Китай е сред основните пазари за Европа. Повече от 150 млн. китайски граждани пътуват, голяма част от тях - в Европа, отбеляза министърът.

.


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А госпожата защо не се поинтересува от заплатата на персонала в туризма и ресторантьорството, че е 500-600 лв, какво ни грее , че средната и минималната са вдигнати ние пак ще си взимаме една и съща сума,но за това не са виновни партиите а работодателя,никой не го интересува ,че за тях няма закони, да дойде да види в Родопите за колко работим,черен труд за бг робите.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турци да дойдат да почиват у нас?!Още на втория ден ще си заминат като видят какви услуги им се предлагат.Турчина обича качествена храна,добро обслужване,чистота..Те знаят какво искат да получат срещу парите си.Нещо си измисля госпожа министърката.
26
0
 
1
 
! Отговори
ЛОКУМИ преди 1 година
НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА ДА НИ РАЗТЯГАТЕ ЛОКУМИ ..... НЕКАДЪРНИЦИ .ЕВРОПА ГЛЕДА , А В КЪЩИ ....КАЛ ГАЗИ ..... БАЙ ГАНЬО В НАЙ- ЧИСТИЯ СИ ОБРАЗ ..... ТОВА Е ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Втори мандат вече все Китай и е в устата и Индия.2 млн.$ отидоха през 2016 за билбордове там и в Ню Йорк?!Ефекта е нулев!!!
Как ще се оправи България като са ни такива политиците...3-ти мандат ни е премиер пожарникар...с добри PR-и всеки може явно да е премиер
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая да погледне по надолу от кръста са си-Мм е ж д у и там ще открие туризмата.........
23
2
 
6
 
! Отговори
Евгени преди 1 година
Какъв туризам по месец и половина сезон в Испания си избират туристи не може в едната стая европеиско семеиство а в другата анадолски ***
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не туризма е основното ,а производството, заводи, фабрики, земеделие, животновъдство.
А тук унищожиха заводи, фабрики, земеделие, изгониха над два милиона навън, тук
останаха дъртите и простите, умните и младите заминаха.Мутренски тип държава,
кредитни милионери, дарени с милиони бивши работещи в Държавна сигурност,крадци
комунисти, а сега имат даже пилешки тип ресторанти, а се правят на юристи.
21
1
 
16
 
! Отговори
Балкантурист преди 1 година
Тая представа си няма от туризъм.
20
13
 
22
 
! Отговори
българина преди 1 година
последния път когато турците бяха на голяма екскурзия тук 1444г забравиха да си тръгнат 482г! сега ги каним сами, но какво да очакваш от герберите българофоби туркофили! нито един фес не трябва се пуска тука и никави връзк и с тях докато не с изтеглят агентите партиите джамиите и терористите!
19
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кюрди и талибани за туристи е още по-добре.
18
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ангелкова да отиде в Турция и да види какво е туризъм. Ако отиде и види ще разбере, че е министър на едно голямо нищо тук в БГ.
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами те тези трябва да са пили поне по литър газ за да дойдат от Турция в БГ на море :)
16
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ангелкова гледа НЕ ЗНАМ КЪДЕ, АМА АЗ НИ МОА ДА Я ГЛЕДАМ.
15
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие от Герб гледате все към Турция...
14
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не искаме турски пари.Викахте едно време кво стана глада е по силен от тока май ?
13
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро бях в София, с жена ми и дъщеря ми влезнахме да обядваме в един приличен ресторант, какво обслужване само дето не ни набиха. какъв туризъм всеки се смята за голямо нещо ( живея в Турция).
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ангелкова щом е лицето на българския туризъм несъмнено ще избием рибата.
11
6
 
15
 
! Отговори
Оттело преди 1 година
Българина му липсват първите 7 години...В Дания учат децата дори дане се присмиват на външност и говорни дефекти.Учат ги от малки за етикет на работното място -никогса да не гледат другите и да говорят за другите ,а да одговарят за себе си.Тука всеки кодоши другия, а мениджъра се кефи на интригите щот не се сещат за заплатите и стачки ;)
10
2
 
13
 
! Отговори
Социолог преди 1 година
Казина и Го-Го барове жънат богат урожай от гърци и турци.Доле затова дръпнаха видимо пред Севера ни...
9
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако косата на снимката се закрие с нещо се вижда само лицето . И това е лицето на ДЖЕНДЪР !!! Истински травестит! От несломимата армия на сикаджииската мутра борисов и неговия слуга цветан ушатов.