Консулът ни в ЮАР в Кейптаун заради застреляните българи

На място ще получи информация какво точно се е случило
16 фев 2018 21:17, Красимир Ангелов
7
Консулът ни в ЮАР в Кейптаун заради застреляните българи
Снимка: Булфото

Консулът в посолството на България в Претория Деница Велчева заминава утре за Кейптаун, за да получи информация от местните власти дали е извършено престъпление спрямо български граждани, кои са те, каква е тяхната самоличност и има ли нужда да се постави под закрила малолетен български гражданин, съобщиха от Министерството на външните работи във връзка с новината за двойно убийство на български граждани в Кейптаун, ЮАР.

Още по темата

От МВнР посочиха, че на 13 февруари в българското посолство в Претория е постъпила информация от неофициални източници за двама български граждани, застреляни в дома си в Кейптаун. Впоследствие посолството ни е получило потвърждение от полицейски източници, че на адреса, който един от сънародниците ни е посочил в заявлението си за паспорт, е станало двойно убийство.

Твърди се, че жертвите имат малолетна дъщеря, която не е пострадала. В момента при нея се намира нейният брат, който също живее в Кейптаун.

По случая се водят следствени действия, като все още няма официално становище на местната полиция. Аутопсиите са приключили вчера, отчитат от Външно.

До изясняване на всички подробности, Министерството на външните работи и негови представители не биха могли да правят коментари по случая, се чете в съобщението на ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ЮАРубийствоКейптаун
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То да са само двамата българи там. Какво да кажем за многото други,които се покриха там през 90те. Същата тая Деница много добре ги знае със сигурност всички,които са там,защото те не се и крият. Ама нашето правосъдие ги "търси" още
4
0
 
7
 
! Отговори
Оги преди 6 години
Стискам ти палци Деница! Ще се справиш!
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ходи после се гордей, че си българин ...
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за едни двама братя новини няма ли да има от ЮАР ?
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Източете белите от там така или иначе имаме нужда от работна ръка с една програма работиш 5 години в България и си гражданин на България и ЕС.