Външно министерство с позиция срещу "Луковмарш"

Всеки подобен акт е напълно неприемлив, твърдят от МВнР
18 фев 2018 09:20,
211
Външно министерство с позиция срещу "Луковмарш"
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Министерството на външните работи на Република България категорично осъжда провелата се снощи в столицата за поредна година демонстрация на ксенофобия, дискриминация и омраза, известна като "Луковмарш", съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи

Тази проява на неподправена нетърпимост към другия се провежда по-малко от месец, след като целият свят отдаде почит към жертвите от Холокоста.

Снощният марш събра в България, която в момента е и председател на Съвета на Европейския съюз, хора от различни националности, дошли тук, за да демонстрират омраза и нетолерантност, се съобщава в позицията на МВнР. Това трябва да бъде ясен сигнал за нас като общество и като европейци, които не са забравили страданията, причинени от Втората световна война, че не е достатъчно само да припомняме трагичните събития.

Още по темата

Всеки акт на омраза и прослава на антисемитската и нацистката идеология е абсолютно неприемлив. Пробуждането на нетърпимост към различния, проповядването на нетолерантност и яростната употреба на словото на омразата са опит за разклащане на демократичните ценности, които отстояваме като народ и като общност.

Затова МВнР високо цени усилията на Световния еврейски конгрес и Организацията на евреите в България "Шалом" за повишаване на обществената информираност по тази тема, както и насърчаването на борбата с причините за антисемитизма и речта на омразата.

Министерството на външните работи ще продължи да работи в рамките на международните организации и в сътрудничество със своите партньори от международната общност за спазването на правата на човека, борбата с насилието и разпространяването на културата на мира, за да се превърнат сборища като "Луковмарш" в част от миналото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
3
 
! Отговори
До Нациста Луков преди 6 години
Тези така наречени "нацисти" са всъщност националисти,които защитават българските интереси. Не е възможно да не се отрази върху външната им политика онова, което в момента е актуално за света.Луков е търсил помощ от силните, за да постигне оптимална защита на българските интереси.Докога ще бъдем притискани да оправдаваме неизгодни за нас постъпки на други държави, с аргумента, че те са защитавали интересите си, а същевременно ще ни се внушава, че са били престъпници онези, които са бранили нас?
144
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" Министерство на външните работи " -загрижило се за ислямизацията на българия и европа .
143
6
 
4
 
! Отговори
Нациста Луков преди 6 години
"Луков влиза в кореспонденция с Гьоринг, като търси неговата подкрепа. Пред Бекерле настоява за смяна на правителството с убедени нацисти. Луков търси сближение с шефа на Гестапо Химлер. Бекерле продължава да използва заплахата от Луков и легионерите, за да направи правителството отстъпчиво по някои немски искания. Луков и Пантев готвят посещение в Берлин за връзка с влиятелни лица в Третия райх и да ги склонят за един по-явен пронацистки кабинет в България."Кой позволи марш на нацисти в БГ?
142
1
 
2
 
! Отговори
Архиви Нациста Луков преди 6 години
22 юни 1942 г. Телеграма по повод годишнината от нахлуването на Хитлер в СССР:"По случай историческата дата 22 юни, когато започна борбата за спасението на Европа от болшевишката опасност, и по случай блестящите успехи на вашата армия на Източния фронт, Ви поздравявам от името на Съюза на националните легиони на България и лично от свое име, и желая по-нататъшни успехи на Третия райх"...
141
1
 
2
 
! Отговори
Sem преди 6 години
A Ujkim imalo pluralizam v bg...
140
8
 
4
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
ша ме извинявате много ама тоя Луков си е бил типичен фашага член на българския нацистки легион и най-смешното е че фашунгерите са искали тва което и комунистите пълна власт,контрол над икономиката ,селкското стопанство и забрана на опозицията!Едно към едно просто са били две фракции борещи се за конторл тука и една та простосто е надделяла над другата поради ред причини!Ако тия като Луков бяха взели властта нямаше да е по-различно даже може и много по зле да е !
139
8
 
10
 
! Отговори
Националист преди 6 години
Като сте толкова големи родолюбци, защо не направите Вазов марш, Ботев марш, Колев марш??? Защото акълът ви е толкова...
138
5
 
12
 
! Отговори
Пацu преди 6 години
Къде бяхте днес глави лукови, да сложите едно цвете пред паметника на Апостола?!?Питам аз и отговор не искам...
137
6
 
8
 
! Отговори
безпартиен преди 6 години
Заради това което е направил генерал Луков през Първата световна война винаги ще го уважавам!
136
4
 
8
 
! Отговори
РККА преди 6 години
И все пак кой прекрати жалкото съществуване на генерала,трябва да е бил голяма Г.А.Д щом за деянието претендират британските тайни служби,руските,кобурговата полиция и БГ агентите на коминтерна....ПП аре да сте ми така задружни и при следващия побой над български деца от ромейййи ПАТРИОТИ че Асеновград вас чакаше мишки...
135
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прочетете малко повече за ген. Луков и после говорете глупости. Той е националист, а не фашист. Прочетет му дневниците - много от приятелите му са евреи. Никога не е имал фашистки изказвания и не проповядвал такава идеология. Мита, че е фашист се създава след 9 септември и то по показания на отявлени червени функционери и главорези. Сега си начете и какво е фашизъм, национал-социализъм, назионализъм и комунизам. Ще видите, че фашизма и комунизма почти не се различават.
134
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До РазликатаПубликувай имена. Пишете глупости. Кога в България е имало фашизъм. Сажи какво е фашизам. И знаеш ли, че комунизъма и национал-социализма са близки по идеология, държавно устройстно. Загинали 1923-1944 - 4800 души. това ли е фашизъм. Загинали 1944-1960 - 25000 души. Около една трета от членовете на народните съдилища, прокурори, агенти на ДС и други виновни за масовите чистки са евреи.
133
5
 
8
 
! Отговори
МВнР да си гледа преди 6 години
работата и да не се занимава с народопсихология!!!Някой ще ми забранява да почитам паметта на доказал се патриот, но ще разрешава/а тайно дори и ще поощрява/ демонстративното оказване на почит пред паметниците на доказани родоотстъпници, продажници и извършители на масови убийства!Долу ръцете от доказаните българи-патриоти!
132
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Saharieva ostavka fandakova ostavka saschto posvolihte faschistite da marscheruvat v bg a polizaiite gi gledaha mesto da gi rasprasnat besobrasie ami pusnete gi i v nc
131
0
 
3
 
! Отговори
до 134 преди 6 години
пий си хапчетата !!!
130
5
 
18
 
! Отговори
Какво да кажа? преди 6 години
Гей паради и оргии може, а Луков марш не, а Фадък????
129
9
 
8
 
! Отговори
до МВнР преди 6 години
Ние, фашистите не сме ви искали мнението, защото в измислената ви комунистическа "държава " след 09.09.1944г. никога по нито един важен въпрос не сте имали откровено и отговарящо на националните интереси такова !!!
128
2
 
12
 
! Отговори
до 138 преди 6 години
Всичките ни външни министри от прехода са евреи. Провери го. Та тенденцията едва ли се е нарушила с тая овца грозна.
127
2
 
6
 
! Отговори
До 135 преди 6 години
До А не беЕкатерина Захариева не е еврейка. Произход - от една от махалите на с. Трекляно, Кюстендилско.Допълнителен аргумент: не съм виждал *** евреин!
126
3
 
6
 
! Отговори
... преди 6 години
ЕКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВА Е ЕВРЕЙКА!!!