Радев: "Дела трябват, а не думи"! За делото на Апостола!

"Идеалът на Левски за чиста и свята република е дългосрочна програма"
Обновена: 20 фев 2018 06:28 | 19 фев 2018 22:00, Венцислава Вельова
71
Радев: "Дела трябват, а не думи"! За делото на Апостола!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Битката за законност и справедливост е задача на всяко поколение, нашето още не я е постигнало. Републиката на Апостола принадлежи на всички граждани, а не на шепа хора. В нея Отечеството не се бърка с бащиния, а законът е един за всички. Това заяви държавният глава Румен Радев, който произнесе слово пред паметника на Васил Левски в столицата, където бяха отбелязани 145 години от гибелта на Апостола на свободата, предаде "Фокус".

"Преди 145 години тук, на това място, увисва на бесилото Васил Левски. Гробът му е неизвестен, но заравяйки Левски, поробителят зарови и зърното на свободата, което покълна и роди днешна България", заяви президентът Радев в словото си. 

Той припомни, че от Васил Левски до наши дни са запазени единствено неговото тефтерче, кичур коса и кратки писма. 

"Но те струват повече от доктрина. Учат ни, че "дела трябват, а не думи". Дават ни вяра, че "времето нас обръща, а и ние него обръщаме". Днес сме република, но чиста ли? Свята ли? Циниците приемат тези въпроси с презрение, както други, в онези години вземаха Апостола за луда глава и мечтател. Тях обаче времето ги отнесе, а пред бесилото на Дякона се прекланяме всяка година", заяви още президентът.

"Идеалът на Левски за чиста и свята република е дългосрочна програма. Много време трябваше, за да стане България република. А колко още време ще трябва, за да стане тя чиста и свята – това зависи от нас", допълни той. 


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
3
 
! Отговори
искам избори преди 11 месеца
Кампанията му беше изключително успешна. Когато трябваше да се говори, говореха Йотова и Нинова и на техния фон той изглеждаше много добре. Обикновено първото впечатление за човек не лъже. Безкрайно антипатични са ми и зехтина Сергей, и усмихната пепелянка Корнелия, и бледата отрова Йончева и вечно надутия и настръхнал Радев, и хубавата му жена с дрешките под наем, дето бръмчи из София с личния си мерцедес, ама не казва къде е ходила с него.
61
0
 
3
 
! Отговори
той е нашо момче преди 11 месеца
Какви имена имат само Кака Кури, Руен Радеш, серГЕЙ, Путин.
60
1
 
3
 
! Отговори
?!? преди 11 месеца
г-н. Президент да правите политика с думите и мечтите на Апостола като правите препратки и алюзии за шепа хора, който са вземали държавата за бащиния. Ви прави маша на същите тези хора, усетете се! Неговото дело не е ваше не го вземайте на концесия.
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Начело с русофилския дует отново до просешката тояга.
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Дела трябват, а не думи"!

Вземайте пример от мене, вижте как не на думи а на дело се преборих с Обединена Гeйропа и отмених санкциите за моя началник Путин и моята скъпа майчица Русия.
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Румен Ветото говори за дела!?
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Радев ! “ Дела трябват, а не думи !”
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ЛЕВСКИ Е ВЕЛИК !
Но за русофилите той няма място в продажните им душици, които те са обещали за вечно на „кат Русия няма втора” !
54
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Др. Радев се изказва като политкомандир на батальон , а не като Президент. Колко хубаво ще бъде , ако този човек не ходи никъде и не се изказва. Всяка негова дума е пълна глупост и поза.
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какво да ви кажа - днес повееч от всякога е нужен Левски, но още повече ни са нужни хора като Паисий и Раковски, защото общественото съзнание спи дълбок сън.
Ако днес се появят Раковски би бил сметнат за екстравагантен или ***, Пайсий за канцелански плъх, Левски за терорист, а Ботев - за пияница и хаймана. На обществото днес се внушават други - неолиберални - ценности.
52
2
 
8
 
! Отговори
Ставраки преди 11 месеца
Толкова нескопосано и вдървено, друго какво да очакваш. Радев е ограничен военен, мога да кажа ,че в 95% изобщо не разбира, за какво говори. Това, че прави камбаната и е признат ас, ок. Той, затова има два ПР -а ,които му списват речите, с единия си ляга, с другия става !! Президентът, навярно усещайки колко неподходящ пост е заел, подскача като ужилен и напада, като жена на всяка дума, която го кара да се чувства неудобно и принизява ранга му на пръв пилот и пръв приятел на Путин в България.
51
0
 
8
 
! Отговори
Ммдааа наистина преди 11 месеца
Дела трябват, но не такива престъпни дела като на комунистите и техните наследници от БСП! И също не такива дела като тези на Фърчилото, което назначи любовницата си на две длъжности в щаба на ВВС, после за отличната работа по снасяне на строго секретна информация за Нато, руските служби го предложиха за президент и той стана, като бързо го ожениха за любовницата му, която сега командва и президентството, и мъжа си. Абе червена помия колкото искаш в тая изтрадала от комунистите страна!
50
2
 
2
 
! Отговори
До 52 преди 11 месеца
Ти си генерално увреден .Щом не виждаш очевидното, тежък случай си.
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Ставри:

Причината да не емигрираш до сега не е сегашния Президент, а защото не ставаш за *** за зеле за Запада, но като фанатичен русофил не ти стига куража да емигрираш в големия Гулаг - Русия !
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какво дело остави настоящият президент, като началник на ВВС? ДВА ЛЕТЯЩИ ИЗТРЕБИТЕЛЯ!
47
12
 
11
 
! Отговори
Ставри преди 11 месеца
Абе хора, не виждате ли, че Радев декламира наизустена чужда реч? Това не са негови думи. Ако можеше да ги каже, нямаше да му пишат речите и той да ги наизустява.Това означава, че някой друг е начело на президенството, а тоя е подставено лице. Ега ти случая. До сега не сме имали такъв нищо не можещ президент. А не, може да злобее, да интриганства, да клюкарства и да злепоставя България във важен момент. Много тъжно, нали?
46
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
най свестният президент, причината да не съм емигрирал все още
45
10
 
11
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 11 месеца
Това е гавра! Предателят, генерал Мунчо да говори за светинята, Васил Левски!
44
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 44

По днешните стандарти "апостолът" автоматично щеше да се квалифицира като рафинирана мутра - краде, ограбва, ракетира и убива! Ако толкова ще се захласвате по такива типове, тогава не се оплаквайте от днешните мутри! Ако се оплаквате от дншните мутри, не възхвалявайте вчерашните!
43
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гледам снимката и какво да видя, Картофелия - безсрамницата, корумпираната слугиня на Джендъра от Банкя, и тя се монтирала там??? Тя, която разби София, избрана с купени мигански гласове, затънала в корупция и вече милионер, тя дошла да почита Левски??? Това животно продажно е и до президента??? Защо я е допуснал Радев се пита? Дясна ръка в кражбите от държ.поръчки, доказала пълната си некадърност, превърнала София в клоака. Безсрамна крадлива пейзанка, скоро Джендъра няма да го има, трябва съд!