Рашидов съветва Радев и Борисов: Скандалите не са полезни

Да се извиниш е по-големият мъжкарлък, допълни творецът
Обновена: 19 фев 2018 13:12 | 19 фев 2018 13:10, Анисия Иванова
23

Публичните скандали трябва да се минимализират, защото не е полезно за обществото. Това заяви бившият министър на културата Вежди Рашидов за спора между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

"Не бива тези двамата мъже, хората, които най-обичаме, най-важните мъже в страната, те са жалоните, по които трябва да се ръководим всички, да се карат през медиите", убеден е Рашидов.

Още по темата

"Изтърваните думи при нервна криза се случват при всички", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

Рашидов отбеляза, че думите са много опасно и силно оръжие и трябва да се използват внимателно.

"По-лесно е да обидиш и накърниш някого. По-голямо достойнство се иска, когато осъзнаеш, че не си прав, да събереш кураж и да се извиниш. Това е по-големият мъжкарлък", обощи бившият министър на културата.

Рашидов даде и своята оценка за първите мъже в държавата.

Когато сложим на кантара достойнствата на Бойко Борисов и това, което направи за България, а от друга страна изпуснатите думички, първото натежава многократно, смята той.

Президентът Румен Радев е нов политик, но ще се научи, уверен е Рашидов и посочи, че Радев има "прекрасна мъжка порофесия, той е човек, който е изградил характер". Нещата се учат в движение, нека му дадем този шанс, призова творецът.

И даде пример със себе си.

"Бях се уплашил, като станах министър. Отидох при премиера и му казах: "Да не ти проваля правителството, господин премиер".

Той коментира и голямото дарение, което получи Националната художествена галерия.

Миналата седмица стана ясно, че българската емигрантка в Австралия Маргарита Занеф след смъртта си е дарила близо 2 млн. лева на Националната художествена галерия. В българското общество обаче веднага тръгнаха дебати за какво и как трябва да бъдат изразходени тези средства.

Според бившия министър на културата Вежди Рашидов не е работа на случайни хора да се бъркат в делата на Националната художествена галерия.

"20 години не е имало пари за откупване на картини. Едно цяло поколение не присъства в историята на Националната художествена галерия. Музеят трябва да започне да купува произведения - освен че творецът трябва да бъде подпомогнат, галерията трябва да запълни своя пропуск", категоричен бе Рашидов в студиото на "България сутрин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари