Нинова не се шегува: Пита Борисов, Чехия, ЕК - все за ЧЕЗ

Социалистите настояват за изслушване на премиера в парламента
Обновена: 25 фев 2018 16:23 | 25 фев 2018 16:00, Веселина Йорданова
241
Нинова не се шегува: Пита Борисов, Чехия, ЕК - все за ЧЕЗ
Снимка: БТА

Председателят на БСП Корнелия Нинова каза, че социалистите ще отправят запитване до чешкото правителство и до Европейската комисия за сделката с ЧЕЗ. Нинова участва в кръгла маса на националния политически институт "Димитър Благоев", предаде БТА.

Още по темата
Още утре от левицата ще поканят на среща посланика на Чехия, на когото ще връчат писмо до чешкия премиер и чешкото правителство. Причината за тази инициатива Нинова обясни с твърдение на управляващите, че сделката е направена по чешкото законодателство.

БСП се интересува по време на посещението на чешкия премиер водени ли са разговори за сделката с ЧЕЗ, поеман ли е ангажимент от страна на Бойко Борисов по тази сделка, какъв, държавата ще финансира ли през Банката за развитие нечий частен интерес.

Не сме толкова наивни да не разбираме, че отзад стои друг, коментира Нинова. Те ще отправят запитване и до Европейската комисия. Левицата ще иска проверка дали при сключването на тази сделка са спазени европейските директиви, засягащи темата "Енергетика".

БСП ще поиска и изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента. Левите искат да го питат водил ли е разговори с премиера на Чехия за ЧЕЗ и поемал ли е ангажименти, кои банки ще се ангажират по тази сделка.

От това изслушване ще последват изслушване на КЕВР, на Комисията за финансов надзор, на КЗК и всички български институции, каза още Нинова. Тя посочи, че не вярват на премиера за пълната проверка на сделката на ЧЕЗ, защото ДАНС е подчинена на него по българските закони. Ако е вярно, че той стои зад тази сделка - той ще проверява себе си, коментира тя и допълни, че КЗК му е в пълен контрол.

По отношение на оставката на министъра на енергетиката Нинова каза, че премиерът си е представил за пореден път, че ако даде една жертва в лицето на Теменужка Петкова, проблемът ще бъде забравен. Не няма да бъде забравен, каза Нинова.

Тя посочи, че обръщенито на БСП към президента по отношение на сделката с ЧЕЗ остава в сила.

В отговор на репортерски въпрос Нинова посочи, че Истанбулската конвенция не е била изтеглена от парламента. Тя е там и е разпределена на пет комисии, които се произнасят с доклади, каза председателят на БСП.

Междувременно ръководството на Българската банка за развитие потвърди официално в съобщение до медиите, че банката не е одобрявала кредитиране и не е издавала банкова гаранция в сделката по продажбата на активите на ЧЕЗ и покупката им от страна на българската компания "Инерком".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
24
 
9
 
! Отговори
Йовков преди 6 години
"Грешна беше тази жена,но беше"и нагла,безочлива, и душевно нечистоплътна!
30
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Конкретно за БСПЗащо Нинова ще го прави?Защо не го направиха вашите патриоти или вождът ви?Патриотите, дето гласувахте за тях, дадоха едни 20лв на пенсионерите, а обещаха пенсии 300лв, а своите заплати ги направиха 3000лв.За ГЕРБ няма нужда да пиша.От МВФ ви казват да вдигнете драстично МРЗ, вие наобратно ЕРП-тата си разпределяте помежду си, за народа среден пръст.Накрая Корни да се откаже от заплатата си. С кви очи го искате?
29
6
 
3
 
! Отговори
Лъвско Сърце__ преди 6 години
Най-важните години за България са 1877-1878. От там насетне деленията на комунисти, фашисти, земеделци и тн. са пълни лигавщини.....
28
1
 
25
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Обективен: Ти ток от Техноимпекс ли получаваш? Всеки може да си купи акции от някоя фирма, но енергоснабдяването на една трета от Бъллгария е нещо по сериозно. Ако примерно след месец спре тока в София и тази Гинка от Пазарджик каже: "Нямаме кадри", (или "нямаме пари") тогава какво правим?
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19Ще проветрят и всичко ще приключи.
26
11
 
12
 
! Отговори
Конкретно за БСП преди 6 години
Другарката Нинова защо не протестира когато вдихат заплатите на народните избранници? Като са толкова социално загрижени и идеологично настроени защо не кажат че ще се задоволят с 1500 лв заплата? С такава заплата може да се живее у бегето , а като се има предвид че депутатие ползват и безплатни апартаменти, могат споконй да преживяват с 1500 лв. Щом един полицай или военен прежиевява с 1000. При бай Тишо заплатите на депутатите си бяха колкото на другите работеши.
25
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До обективенТехноимпекс е придобит по време на "масовата приватизация" на Костов! Кой носи отговорност? Нинова/Гинка или Костов/Борисов? Първо проучете после пишете!
24
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сидеров - премиер!
23
5
 
13
 
! Отговори
АРШИН преди 6 години
До ОбективенЗа дела в техноимпекс Корнела се е бръкнала сас 70000 долара.А само палатчето МУ в калифорния е 359 МИЛИОНА долара.Отдек надек и откъдя накъдя?
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
еххх тази нинова, все ще намери какво да каже.. щяхме да станем за смях пред европейците... ако България отдавна не беше заприличала на тъжна комедия с привкус на индийско - турска сапунка. Боже опази
21
5
 
32
 
! Отговори
До 20 преди 6 години
Сделката ще се финансира от БАКБ. Който още не е разбрал или не знае чия е, може да си провери в Нета. А Борисов просто е един лъжец. Треторазряден селски тарикат. Обаче българите харесват именно такива. Затова са и там, където са.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да пита и Иван Костов завряния зет, какво да прави и дали познава Иван Игнатов Костов от Пазарджик.
19
23
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Защо Кака Корни може да си купи Техноимпекс, а Кака Гинка да не може да купи ЧЕЗ?Не е ли това прилагане на двойни стандарти?!
18
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Междувременно ръководството на Българската банка за развитие потвърди официално в съобщение до медиите, че банката не е одобрявала кредитиране и не е издавала банкова гаранция в сделката по продажбата на активите на ЧЕЗ и покупката им от страна на българската компания "Инерком".------------Опааа, стана интиресно!
17
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При всички случаи, сделката за ЧЕЗ яко мирише. Толкова силно мирише, че направо си смърди.
16
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, Корни! Мачкай крадливите смрадливи Суджуци. Нека цяла Европа го види колко са корумпирани.
15
4
 
36
 
! Отговори
До Анонимен 10 преди 6 години
Въпроса е не каква нацианалност е фирмата, а кой стои зад нея. Менажирането на слъбчеви панели е едно , а менажирането оргнизация обслужеаща милиони е съвсем друго. Трябва има закон че стратегически бивши държавни предприятия със заем да не могат да се купуват. Кака Гинка я боли чантата сега ако стане нещо с инвестицията, защото ще задели някой и друг милион и след това може да си бие камшика към Хаваите.
14
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 10Грешиш не само БСП ами и обикновенните хора са недоволни и не защото преминава в частни ръце , а за начина по който това става. Кой ще и даде на тази Гинка заем от 320 милиона евро , та активите и за 50 милиона лева нищо не покриват . Или ще ипотекира ЕРП-то , което означава , че тя няма да го владее реално. Айде стига сте оправдавали престъпните действия на някой хора !!!
13
11
 
7
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Питайте Дедо от Мадрид, той е големия приватизатор на държавнте ерепета???!!!Агент Гуийн Феликс!ЦРУ!!!
12
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тая дали бие мъжа си? Тя затова е против Конвенцията.