БСП към Борисов: Кой ще гарантира, че токът няма да поскъпне?

"Червените" искат прокуратурата и ДАНС да проучат сделката за ЧЕЗ
24 фев 2018 14:20, Александър Попов
108

Оставката на енергийния министър Теменужка Петкова и продажбата на активите в България на ЧЕЗ са сред най-обсъжданите теми на днешния пленум на БСП, съобщава Bulgaria ON AIR.

Вчера ръководството на Столетницата се изказа много остро срещу сделката с активите на ЧЕЗ. Днес по-опозиционно настроените също се изказаха негативно срещу сделката със закупуването на ЧЕЗ.

Още по темата

Бившият член на изпълнителното бюро на БСП Георги Гергов посочи като съмнително дружество с общ капитал от 50 хил. лв. да купи компания, която има силата да свали правителство.

Партията настоява прокуратурата и ДАНС да проучат всички детайли по сделката за продажбата на ЧЕЗ. Социалистите искат премиерът да даде обяснение кой ще гарантира на близо 3 милиона българи, че цените на тока няма да се променят.

Преди началото на Пленума, делегатите на БСП категорично заявиха, че оставката на енергийния министър Теменужка Петкова не решава проблемите в енергетиката и настояват за незабавни действия от страна на правителството.

"Можем да разсъждаваме дали тази оставка не е предварително калкулирана, имайки предвид големия залог в тази сделка – обществото да бъде успокоено, че виждате ли, никой няма общо, а всъщност е ясно, че до голяма степен по този начин функционира българската икономика. И тук до имената на някоя Гинка, Георгиус, има още редица знайни и незнайни герои", коментира Янаки Стоилов от БСП.

"Днес, ако това го приеме българското общество, че позволяваме да се гаврят и щом чехите искат да продават, ние да го купим", коментира Георги Божинов от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болката на другарите от БКП-БСП , че червените превратаджии , които работят в ЧЕЗ ще бъдат изгонени и край на мафията на др. Нинова.
92
8
 
5
 
! Отговори
червените капиталист преди 6 години
Ако БСП върнат откраднатите милиарди от НЕК чрез гьола Белене и отработеното гориво за АЕЦ Козлодуй със сигурност тока няма да поскъпне
91
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По време на управлението на г-н Борисов има голям растеж на икономиката и заплатите, така, че и двата пъти да увеличат тока, пак ще ни е по евтин отколкото при Станишев.
90
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Янаки Стоилов да пита КЕВР, кой определя цената на ел. енергията. Как е възможно подобен *** да се занимава с политика е моя въпрос?
89
13
 
9
 
! Отговори
Как Сийка преди 6 години
Ами да,бе,другарке Нинова - Борисов е виновен,че ЧЕЗ продават,а ти добре,че не спиш,а бдиш-ашколсун! И за студа що идва от утре пак Борисов е виновен,и за недоверието у народо към теб - пак той е виновен,да си знаеш,де!Нинова,най-добре е партията-столетни ца да гарантира за цената на токовете - нали ВЕИ-тата и другите подобни на тях грабители са във ваши ръце?!
88
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Токът ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ПОСКЪНЕ... Стига с този комунизъм. ..Мини-Марица изток изнемогва поради липса на средства за ремонти и инвестиции. Миньорите там ежедневно рискуват живота си заради амортизирани съоръжения и части.
87
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
типично по комунистически - червения борисоф ще открадне още пари от народа
86
4
 
16
 
! Отговори
БОКО ТИКВАТА преди 6 години
суджука е скъп , трябва да плащате
85
10
 
17
 
! Отговори
Червените милионери преди 6 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
84
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който гарантира,когато БСП свали ГЕРБ от власт 2013,с помощтта на ЧЕЗ,когато цените на тока бяха драстично увеличени.
83
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА ДА ФИНАНСИРА "ТОЛЯМА БАНКА", ГИНКА КАКВО ЩЕ ЗАЛОЖИ - ЕЛЕКТРОПРЕНОСНАТА МРЕЖА ЛИ ? МИ ТОВА НАИСТИНА СИ Е ЗАПЛАХА ЗА СИГУРНОСТТА, А С НАС МОЖЕ ДА СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ - ПРИМЕРНО РЕЖИМ НА ТОКА? КАКВО ТОЧНО И КОЙ ДАВА ПОДОБЕН ЗАЕМ НА ФИРМИЧКА С 50 000 ЛЕВА КАПИТАЛЧЕ? НЕКОЙ ДА СЕ ПРОБВА, АКО "ВЕРВА"?
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Янаки, продаде се бокллук реформиран
81
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Др.*** продължава да си верва,другарко Лъжа не закачай Батко ясно
80
11
 
7
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 6 години
"ИНТЕРКОМ"--ВЪРБАКОВА:Малко бръснарско ножче , в *** на ЧЕВЕНАТА ЕНЕРГИЙНА МАФИЯ!
79
3
 
18
 
! Отговори
Глупостите на БСП: преди 6 години
Кви гаранции , бе ...ВСИЧКИ НА БОРСАТА !НЕМА БЪЛГАРИТЕ ДА ВИ ИЗДЪРЖАТ ЧАСТНИТЕ ФОТОВОЛТАИЧНИ И ВЯТЪРНИ ПАРКОВЕ.
78
7
 
9
 
! Отговори
калоян преди 6 години
След като се разбере кой е собственика на чез , *** да си подаде ОСТАВКАТА незабавно , ако и е останала и капчица съвест , а и всички *** около нея !!!
77
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
имаме пазарна икономика ква гаранция, никва! сигурно е - путин президент и БОКО ПРЕМИЕР!
76
6
 
6
 
! Отговори
Смешко преди 6 години
Янаки, да отречем Народния съд и ноу проблем брато.
75
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Янаки, та ти бе на Лилов апологетът за постиндустриалното опщесфо? Успешно подлъга старите хора, но те поизмряха малко. 1990 алцхаймерката Тачер /"желязната лейди без акъл"/я изхвърлиха от нейната партия, /та дори и съпругът и я изостави/па вие взехте идеологията и. Народът да оцелява, както може.Скрий се някъде джендъре.
74
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е донре де не беше ли точно БСП на власт когато продадоха ЕРП-тата, са какво реват, ЧЕЗ е компания която се листва на борста, на който искат на този ще си продават, те какво искат другарите, да ги питат тях