Борисов за ЧЕЗ: Приемам думите на БСП за одържавяване за шега!

Важна е ролята на регулатора, отбеляза премиерът
25 фев 2018 14:00, Петя Славова
365
Борисов за ЧЕЗ: Приемам думите на БСП за одържавяване за шега!
Снимка: БТА

Когато документите по сделката за ЧЕЗ дойдат в България, ще бъдат внимателно проверени. Приемам предложението на колегите от БСП за одържавяване като шега, каза премиерът Борисов в Сандански по време на срещата си с младежите от ГЕРБ по време на зимната им академия. По думите му, по случая ЧЕЗ е много важна ролята на регулатора.

"Ние сме изцяло за частния бизнес, като дясна партия, но тук много важното условие е много силният регулатор. Единственото спасение от частния бизнес или да го държим в необходимите правила е независимите регулатори. Вчера разговарях и с КФН, разговарях и с КЕВР. Внимателно ще проследим като дойдат в нашите институции. На едните мога да разпоредя на ДАНС, другите мога да ги помоля да са независими регулатори и ще видим как ще се развият нещата", предаде думите му БНР.

Премиерът коментира и темата за Шенген. "Убеден съм, че по въздух и вода няма никакъв риск веднага да ни приемат. За сухопътната граница - егоистичното им отношение към нас", каза още Борисов в Сандански, предаде "Фокус".

"Ако не се обърка нещо в България и така вървят нещата до края на годината ще влезем в чакалнята. Такова ми е усещането ", отбеляза премиерът.

Още по темата

"За Шенген аз съм убеден, че по въздух и вода няма никакъв риск веднага да ни приемат. За сухопътната граница - егоистично им е отношението към нас. Те се плашат, ако утре не се проведе срещата във Варна, счупим отношенията с Турция на всякакво ниво. Защото във Варна единствената цел, която аз съм си поставил за тази среща е споразумението за мигрантите. Иначе не огради, не стени, нищо не може да спре стотици милиони мигранти", отбеляза Борисов.

"Иначе всички казват, че сме готови за Шенген, по-скоро на тях им е неудобно, че хем се изпълнили всички критерии, а трябва да се измислят нещо да не ни приемат. Истинската причина е такава - ако и България е шенгенска държава, влизайки в България и Гърция до Холандия и Германия няма къде да се запре вълната. Нашето положение е такова, че ще понесем от цунамито най-голямо поражение. Затова аз ще отстъпвам много пъти, опитвам се да градя мира, защото той е жизнено важен", допълни още Борисов.

"Когато говорим за реколация, винаги се представя вариантът, че от Австрия и от Германия ще ни връщат мигранти. За съжаление малко е че чете.  Релокацията аз я разглежда м в обратна посока - ако утре дойдат 200 или 300 хиляди мигранти в България, те тук или трябва да останат или трябва да бъдат релокирани в Европа? Сиреч, когато кажеш релокация, трябва да си я предсдтавиш и в двете посоки. В единия случай казват трябва да вземете 1000, т етрима дойдохи а тримата избягаха обратно. Или, ако имаме един или половин милион влезли през България, да останат в България или да бъдат релокирани", коментира още министър-председателят.

"От както ние провеждаме нашата политика нулев е натискът на границата", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
3
 
4
 
! Отговори
Спиро Киров преди 6 години
Не е шега, на запад вкл. в щатите одържавиха сума ти ключови отрасли и банкипри нас си плаче за одържавяване
300
3
 
3
 
! Отговори
seira преди 6 години
ПРИ "СОЦИАЛИЗМА" ЕДИНСТВЕНО ТЕЗИ, КОИТО РАБОТЯТ В ЕДНА ФИРМА СА НЕЙНИ СОБСТВЕНИЦИ! (СПРАВКА: К. МАРКС)В ТАЗИ ВРЪЗКА, Т.НАР. "РАЗВИТ СОЦИАЛИЗЪМ" В КОЙТО ЖИВЯХМЕ Т. НАР. "СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ" СТРАНИ, НАЧЕЛО СЪС СССР, ПРЕДСТАВЛЯВА ФОРМА НА "ДЪРЖАВЕН" КАПИТАЛИЗЪМ, ПРИ КОЙТО "УЖ ОБЩАТА" ДЪРЖАВА БЕШЕ КАПИТАЛИСТЪТ (РАБОТОДАТЕЛ), А ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ БЯХМЕ НАЕМНИ РАБОТНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ!!!
299
4
 
6
 
! Отговори
seira преди 6 години
АБЕ, ДОКОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ЛЪЖИТЕ НА "ДРУГАРЯ" БОРИСОВ:"Ние сме изцяло за частния бизнес, като дясна партия ..."ТОВА, ЧЕ СИ ЗА "ЧАСТЕН" БИЗНЕС НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ ЗА "ДЯСНА" ПОЛИТИКА!"ДЯСНА" ПОЛИТИКА ОЗНАЧАВА, ЧЕ ИСКАШ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ФИРМИТЕ ДА СА ЕДНИ ЛИЦА (КАПИТАЛИСТИ), А РАБОТЕЩИТЕ В ТЕЗИ ФИРМИ ДА СА НАЕМНИ РАБОТНИЦИ!"ЛЯВА" ПОЛИТИКА ОЗНАЧАВА, ЧЕ ИСКАШ ДА НЯМА НАЕМНИ РАБОТНИЦИ!"СОЦИАЛИЗМЪТ" НЕ Е НИЩО ДРУГО, ОСВЕН КАПИТАЛИЗЪМ БЕЗ ПАЗАР НА ТРУДА!
298
2
 
11
 
! Отговори
Не е прав Борисов преди 6 години
ЗА НАглите престъпници на власт вкл Борисов всичко е шега.крадат милиарди от народ а подаряват ги на партиино подставени компаниики чрез нагласени обществени поръчки и така вече десетки години..Продажбата на енергото нанесе исключително жестоки вреди на БЪлгария и народа.Ограбени са много милиарди от бедните оставени без доходи граждани.Цените са непосилно високи.десетки хиляди предприятия и фирми фалираха заради високи цени на тока..Борисов е съучастник в кражбата на енергото ..
297
2
 
7
 
! Отговори
ANTI TIKVUN преди 6 години
AH KAKVA GOLIQMA TIKVA , HI HI HI
296
2
 
9
 
! Отговори
Чичо преди 6 години
На тази снимка виждам дон Корлеоне
295
3
 
8
 
! Отговори
лфтре преди 6 години
честита покупка на ББ от ЧЕЗ,честито на олигарха ББ
294
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРИЯ ЧЕ ТАЗИ ПРОСТАШКА МУТРА Е НА ВЛАСТ И НИ УПРАВЛЯВА. ЗАГРАБАТ ЛИ МИЛИАРДИТЕ ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ СЪС 100КМЧ. ЖАЛКО ЧЕ СМЕ ТОЛКОВА ПРОСТИ КАТО НАРОД ДА ГО ТЪРПИМ.
293
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди Тодор Живков беше най-големия шегаджия, сега пък тази мутра. Жалка българска картинка.
292
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бойчо ОгняновПо-скоро Кириак Стефчов...По-лошото е че не е единствен.
291
3
 
7
 
! Отговори
Бойчо Огнянов преди 6 години
- от Под Игото! сиреч Боко
290
2
 
8
 
! Отговори
аПОСТОЛ преди 6 години
НЕВЕРОЯТНА *** ЖЕНА Е КАКА БОЙКА
289
6
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До ПРОДАДЕНИ 313 То добре някой да купи цялата държава , ама да е свестен. Да не е някой руски олигарх.
288
2
 
6
 
! Отговори
киреза 71 г преди 6 години
*** НА Н-ТА СТЕПЕН....НЕ САМО ЧЕЗ.....ЕВН Е СЪЩАТА БАНДИТСКА ОРГАНИЗАЦИЯ.....С ТЯХ ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТЪПВА КАКТО СВ.БОРИС 1 Е ПОСТЪПИЛ С ПРЕДАТЕЛИТЕ - ДО 9-ТО КОЛЯНО ВСИЧКИ,КОИТО ИМ СЪТРУДНИЧАТ В БЪЛГАРИЯ,ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПРАВИТЕЛСТВА И ДЕПУТАТИ!!
287
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анонимен, пишеш по 2 пъти постовете си. Като забравяш си записвай.
286
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя хубостник бил изцяло за частен бизнес. Продаде бг и сега е радостен шегаджията му с шегаджия. Сатана. Но и БСП само с празни лафове се задоволява. Няма да излязат и да заявят ясно на народа. Ако го махнете това *** и изберете нас, ще анулираме сделката и всички замесени в нея ще бъдат съдени. Ще върнем енерго-разпределителните дружества на държавата и ще намалим цената на тока. Но не го правят. Все си мисля, че са сложили на предна линия комуниста ***, тиквеника, а те му гледат сеира.
285
4
 
9
 
! Отговори
extremist преди 6 години
изпълнили всички критерии - Я ДА ГИ ПУБЛИКУВАШ ПУБЛИЧНО ТЕЗИ КРИТЕРИИ ДА ТЕ ВИДИМ КВО СИ ИЗПЪЛНИЛ БЕ РА*ПОН
284
4
 
11
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Иначе не огради, не стени, нищо не може да спре стотици милиони мигранти", отбеляза Борисов.- ТИКВА ЗНАЕМЕ ЧЕ НЕ МОЖЕШ ДА СМЯТАШ АМА ЧАК СЕГА РАЗБИРАМ ЧЕ НЕ ПОЗНАВАШ ЧИСЛАТА! ТИ ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО СА СТОТИЦИ МИЛИОНИ МИГРАНТИ БЕ МОМЧЕ ??? Я МАРШ ДА ЗАВЪРШИШ ПЪРВИ КЛАС БЕЗ ДА ТИ ПИШАТ ДОМАШНИТЕ
283
5
 
14
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Приемам думите на БСП за одържавяване за шега! - И АЗ ТЕ ПРИЕМАМ ЗА ПРИРОДНА ПОДИГРАВКА ТИКВА...НАПРАВО СИ ХОДЕЩО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ДЕВОЛЮЦИЯ! ГОЛА ВОДА СИ КАТО ПОЖАРНИКАР, ПЪЛНА СКРЪБ СИ КАТО ЧЕНГЕ, НЕ МОЖЕШ ДА ИЗКАРАШ ЦЯЛ МАНДАТ, ТАТО ГО НЯМА ДА ПОТВЪРДИ КЪВ ОМОТАН СЛУГА СИ, БЕКЕР ТАКА ТЕ ПЕРДАШИ НА ТЕНИС ЧЕ ЧАК СИ РЕВНАЛ...ВЕРОЯТНО НЕ МОЖЕШ И ДА ДЪВЧЕШ ДЪВКА
282
4
 
2
 
! Отговори
Цецо фор евер! преди 6 години
Старостта МУ прииждана медицински балонмаркери слави го охкътинжекции и фотонни терапиинемоът да МУ го кефот завърнътпоследни увоилнявания-назначавания и полети за където го канят да го клатят-Тиквите изкупили правата от Хачитурян за славниа "Танц със саби" за да го изпълнявът химново и патриотично кога тиква полегне за длибооок сън на скарата в орландовското барбекюююни хормон, ни химион ни фотон го лови- има да връща капитали. Цецо ще го спука с неговите слааавни сересета