Суперкамери срещу джигити: Радар не ги лови и снимат надалече

Мощните устройства ще пращат снимките направо до Главна дирекция на полицията
26 фев 2018 07:11,
42
Суперкамери срещу джигити: Радар не ги лови и снимат надалече
Снимка: Reuters

Суперкамери срещу нарушители на пътя пуска МВР. Те ще могат да снимат по три коли едновременно и да разпознават номерата им на 150 метра разстояние.

Мощните устройства са 28 на брой и започват да преследват джигитите на пътя.

МВР закупи суперкамерите през 2017 г. за 1,3 млн. лв. Устройствата вече са разпределени по областните дирекции в страната, а униформените са обучени за работа с тях. Те се пренасят в куфар и се слагат край пътя. Засичат нарушители до 600 метра, пише "24 часа".

Още по темата

Новите камери няма да имат нужда от полицаи, които да стоят до тях и да обработват данните ръчно. Униформените само ще ги пазят.

Когато заснеме нарушител, устройството ще изпраща информацията по защитен комуникационен канал в интернет до центъра в Главна дирекция на полицията. След това, отново автоматично, ще се издават фишовете на нарушителите.

Новите камери ще са невидими за радарите на шофьорите, които ги предупреждават, че наблизо има камера за скорост.

28-те нови камери ще работят от - 20 С до +45 С и ще засичат коли, които се движат с до 300 км/ ч.

Освен скоростта новите устройства разпознават и номерата на колите - денем на разстояние 150 м, и нощем на 120 м. 8 часа издържа батерията им, но ще се зареждат на място.

Освен новите 28 камери Пътна полиция има още 148 мобилни и 26 стационарни, като ще се доставят още 56 от преносимите и допълнителни 15 от стационарните. Така устройствата, с които МВР ще записва нарушителите, ще станат общо 273.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
14
 
57
 
! Отговори
Пич преди 6 години
"Когато през 2015 ВАС постанови,че трябва да има пътен знак за мобилните камери за скорост,куките ревнаха като вдовица за х..."Абе "шофьорче", чакай да те питам - то кого точно лъжеш като намалиш пред знака и после пак натиснеш *** с превишена скорост? "Куките" ли лъжеш, някое прегазено дете ли лъжеш, някое убито на пътя семейство ли лъжеш, или пък собственото си дете лъжеш? А, кой точно се лъжеш, аграрен тарикат такъв?
19
4
 
20
 
! Отговори
Пич преди 6 години
Ще, ще, ще ... МВР похарчи xxxx милиона ... и т.н. Колко такива подобни новини имаше в последните 10 години? 5-10-20? Нещо да се е променило по пътищата? По околовръстното, южната дъга в София, е като в Кербала. До кога ще ни дрънкат глупости?! И това как нямало нужда да седи полицай до камерите, ами "само ще ги пази" ме хвърли в истеричен смях. Значи пак ще се крием зад дърветата и ще има - "И ся да трия ли записа или да не го трия, а?".
18
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Мишо ШамараИронията е че наистина го подкрепяш, тъй като Орешарски е във вашия отбор на тройката Пеевски - Боко - Доган!Наистина си бавноразвиващ се
17
9
 
9
 
! Отговори
Мишо Шамара преди 6 години
Желая да подкрепям Орешарски, понеже съм бавноразвиващ се пигмей.
16
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1 Крим ще е твой, когато когато станеш Императрицата на Путин, като те извърти няколко стотин пъти на малкото си кренвиршче-може и да реши да ти го подари.Относно камерите-Браво! Само и да ги накарате да си плащат глобите, ще е доволно.
15
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да ви кажа, на прецакалите се и желаещите да се орецакат, че тези фолиа еееееевентуално биха помогнали единствено на камера със светкавица и то само през нощта. Ако не вярвате, снимайте си номера с телефона си и ще се убедите.А по темата-полицията е готова да дава милиони, скоро и милиарди, само и единствено за глоби. А къде е превантивния ефект, никой не знае. Защото снимат с камери не на места с кинцентрация на птп, а където има абсурдни знаци.
14
8
 
17
 
! Отговори
Шофьор преди 6 години
Не е за тях такава процедура.Още отсега виждам как съда ще отмени за допуснати съществени процесуални нарушения по връчването на нарушителите на тези фишове за скорост.Когато през 2015 ВАС постанови,че трябва да има пътен знак за мобилните камери за скорост,куките ревнаха като вдовица за х...То добре,че има работещ СЪД срещу репресиите на куките,че онези иначе съвсем ще се разпищолят.....Че и нощно време щели да снимат-смях.Куката да не вземе да я загуби тая камера в тъмното
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, а с какво новите супер скъпи камери (платени от джоба на данъкоплатците) ще накарат джигитите на пътя да си плащат фишовете???Защото те фишове и сега им пишат, ама точно джигитите на пътя никак не са големи платци
12
3
 
31
 
! Отговори
Схема преди 6 години
Каква е тая камера, която струва 46000лв?!
11
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тарикатите с фолио, ще приемат закон ако имаш и те спрат ти свалят директно номерата. Така и втория път, на третия да ти се конфискува колата. После си слагай колкото искаш. Ако два пъти ти се случи да ти отнемат колата ти вземат шофьорската книжка за винаги. След това може да се хвалиш колкото искаш че нарушаваш правилата.
10
5
 
23
 
! Отговори
Балканско камикадзе преди 6 години
Значи, ако карам с над 300, няма да ме хване?
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Биг Врадър и на пътя... Колко ли кръшкачи и любовчийки ще бъдат ужасени от евентуално разкритие...!?
8
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лепнал съм си фолио на номерата и си карам как си искам.Глоби не плащам.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
6
2
 
10
 
! Отговори
Дядо130 преди 6 години
Накрая да не се окаже, че *** намерил фолио което прави невидими номерата за тези 'камери'
5
10
 
25
 
! Отговори
Д е-бил преди 6 години
Чудесна новина! Броят на камерите трябва да се увеличи, както и размерът на глобите! Само така *** с 20-годишната премиум немска кошница ще се научи да кара нормално.Очаквам скоро от АПИ да започнат да работят по въпроса за цялостно модернизиране на неадекватната пътна инфраструктура - изграждане на ускорителни ленти и разделяне на лентите за ляв завой от останалите по всички извънградски кръстовища и пътни възли. Цялостно подновяване на хоризонталната пътна маркировка с качествени ЛБМ.
4
0
 
21
 
! Отговори
Гост преди 6 години
А мотоциклетите ?
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подобрете събираемостта на глобите! Стига харчили пари за глупости!
2
7
 
36
 
! Отговори
шматка преди 6 години
28камери за 1,3млн46хилки за брой.Браво бе.
1
6
 
30
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Цитат: "Новите камери няма да имат нужда от полицаи, които да стоят до тях и да обработват данните ръчно. Униформените само ще ги пазят."Аааахахаха... полицаите ще могат да си бъркат в носа , и да се почесват по задните части наволя!Само дано да са ги научили от кое копче се пуска топлата вода!