Борисов: На камерите намаляват и после газ! Защо има табела?!

Премиерът зове обществото да застане срещу "войната по пътищата"
157
Борисов: На камерите намаляват и после газ! Защо има табела?!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призова цялото общество да поведе битка с войната по пътищата за година-две, защото "гинем всички".

Още по темата
По думите му всеки има загинал близък в пътнотранспортно произшествие и става дума за човешки съдби.

Борисов каза в Пловдив, че се работи много активно по законови промени в тази връзка, които се надява парламентарната група на ГЕРБ да одобри до петнадесетина дни.

"Те са по една дума, по едно изречение, което след това шиканира целия процес или дава възможност да се нарушава законът по безобразен начин и накрая глоба 20 лв., 30 лв.“, каза Борисов. В събота той свика част от министрите на извънредно заседание във връзка с катастрофите по пътищата.

Премиерът даде пример, че в закона пише, че кръвните проби трябва да се вземат от лекар. В болница обаче те се вземат от сестрите, което е основание глобите да падат в съда.

"Наредбата за наркотичните вещества, която е сигурно от седемдесетте години, е готова, пратена е до Прокуратурата, до петък са казали, че ще дадат становище", обясни Борисов.

"Много е демократично, други казват - за правата на човека, но това е абсолютна глупост – табела "Има камера". И там всички намаляват, минават на камерата и газ! Е, защо трябва да има табела да ги предупреждава, нали целта е да караш през целия маршурт така и да спазват знаците", коментира още той.

Премиерът съобщи, че Пловдив ще получи 20 млн. лв. във връзка с инициативата "Европейска столица на културата 2019".
 


157
Още по темата: ПловдивБойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин преди 8 месеца
Ами да не би да са малко камерите(стационарните), че с мобилните едитнственото което постигате е да пълните джобовете на ПРЕСТЪПНИЦИТЕ униформени служители ?
138
0
 
0
 
! Отговори
опа преди 1 година
шофьорчетата не гласувайте за милиционери и ще се наредят нещата!!
137
0
 
0
 
! Отговори
void преди 1 година
До боян
ШИКАНИРАМ
1. извъртам, правя шикани (остри завои)
2. заплитам, обърквам нарочно, преча, извъртам в съдебен
процес
136
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Успял
Е.ахта в умния и кадърния, като в образованието си стигнал до Дарвин и животинския свят. Мутра мр.ъсна , като вожда ти ***. Крадливи гербврасти мръсни.
135
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тиквата трябва да му стане пределно ясно, че шофьорите няма да позволим да ни дерат още повече за да му пълним на крадливия *** бюджета!!!
134
0
 
2
 
! Отговори
боян преди 1 година
абе, някой може ли да ми обясни думата "шиканира"?
мерси
133
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1,Ако някой направи сметка,колко души работят в МВР,ДАИ,парламент,правителство.....сигурно са над 100 000.Като прибавим и местни политици и т.н....ТЕ ВСИЧКИ НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С КАТ.Просто няма как да ги глобят...
2, Глобите трябва да се събират 100%,не да се увеличават.Неизбежността на наказанието е по-важна от размера.Така мисля.
132
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА ама те се возят с 200 и под специален режим.Непрекъснато усложняват живота и за 30 години не извадиха нито един път от населено място, неуспяха да направят безконфликтни пътища , а едва едва направиха 300 км магистрала.Даже и дупките не могат да запълнят, а да не говорим за осветление, светлоотразителна мантинела, почистени и широки пътища, пътни ленти и банкети, а да не забравим над 7 органа за следене на движението и пътищата са като вълни и др.С две думи не е държава...
131
9
 
8
 
! Отговори
Deja преди 1 година
Прав е за табелата и камерата! И стига сме пресветвали с фарове за полицаи - нека ги спират тези, които карат бързо!
130
2
 
8
 
! Отговори
ш преди 1 година
КОГАТО ТЕ УПРАВЛЯВАТ *** И АБСОЛЮТНИ ПРЕСТЪПНИЦИ Е НОРМАЛНО ДА ПИСТЪПВАТ ВСИЧКИ ЗАКОНИ!!!В крайна сметка имат още поне 3 години да ни ограбват и УБИВАТ...
129
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Функцията на КАТ е не да събира пари за държавата, а да направи така, че да не стават толкова много ПТП-та. А бат Бойко да вземе да си донаправи пътищата и ще има по-малко катастрофи. Повечето смъртни случаи са на двулентов път при неправилно изпреварване.
128
1
 
12
 
! Отговори
проктолог преди 1 година
Другаря Борисов: На камерите намалявам и после давам газ! Кога ще ме дават по кабеларките?
127
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересна статистика имаше за Великобритания. Увеличаването на камерите всъщност увеличава смъртните случаи защото прави водачите нервни. Гледат си километража. Гледат за камери и не си гледат пътя.
126
1
 
17
 
! Отговори
Виктор преди 1 година
По Европа слагат радари и камери по опасни у4астаци. Целта е да накара вода4а именно да намали и да премине с повишено внимание, а не като тук да ги монтират по далги прави и без обозна4ение. Не трябва да удрят населението в джоба, а да се опитат да спасят животи.
125
0
 
16
 
! Отговори
мен преди 1 година
Да поставим камерите в храстите, а катаджиите да се маскират - това ли предлага премиера?
124
6
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 1 година
Тиква, трябва добре да осъзнаеш, че зачестилата интензивна смърт в България е еманация на твоето управление и ти не си решението на проблема, ти си самият проблем!
123
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом и ти го казваш бб ,значи и ти го правиш!
122
6
 
2
 
! Отговори
Кривондел преди 1 година
Целта на камерите не е нито да събират глоби, нито да "обезопасят" един участък - а да гарантират спазването на правилата. Не може на всяко ограничение и всяка отбивка, където стават ПТП, да се сложи камера.
Редното е да махнат табелите. А по магистралите да има камери, глобяващи за средна скорост. Ако вдигнеш 200 - после ще се влачиш с 80...
121
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
голяма работа като се увеличат глобите или се инсталират повече камери, като в КАТ е пълно с връзкари. Аз познавам минимум 3ма, които с връзки по министерства и други институции отървават и глоби, и отнемане на книжка. Докато държавата ни е като разграден двор и се шири корупция и шуробаджанащина ще е така по пътищата. Да не говорим, че премиерът би трябвало да води с пример, а не да лети с 200 по магистралата!Ама като си мутра или богато лекенце с много пари, плащаш си глобицата и пак по старо
120
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Легна оня ден с Катина и придоби сила и самочуствие!Друго си е да лупкаш набор 91 ....и то с какви мекициииии..то е хубаво да си премиер на глу паци ! Сорости ,морости я да плаща плебса такса "спокойствие" И МНОГО МНОГО ЗА ПРАВА ДА НЕ ГО ГОВОРИМ!

ТОЙ Е ИСТИНАТА
ПЪТЯ И
ЖИВОТА
Бате Бойко !