Хепатит плъзна в център за деца от семеен тип

Заразени са малчугани и управителят на дома в Асеновград
1 мар 2018 15:00, Анисия Иванова
0
Хепатит плъзна в център за деца от семеен тип
Архив: Булфото

Четири случая на хепатит А са регистрирани в Центъра за настаняване от семеен тип в Асеновград. Заразени са 3 деца и управителят на институцията, каза д-р Моника Троянчева, директор на Дирекция "Надзор над заразните болести” в Регионалната здравна инспекция в Пловдив.

Тя обясни, че преди дни са констатирани два случая на заболяването, а днес още два. Заразените са настанени в Клиниката по инфекциозни болести в Пловдив.

"Двете деца са приети днес, след като са активно изследвани от наша страна като контактни на първите два случая. Те на практика са безсимптомни носители, които постъпват в болницата, благодарение на провежданите от нас мерки. Това, което трябва да се извърши от наша страна като предприемане на необходимите мерки, вече е направено. Продължава наблюдението на останалите контактни“, каза д-р Троянчева.

Тя посочи, че най-вероятно децата от Центъра за настаняване от семеен тип в Асеновград са се заразили с хепатит А в Пловдив, тъй като посещават Помощното училище "Стефан Караджа" в областния град.

"В началото на януари в това училище също имаше случаи на хепатит при децата и най-вероятно връзката е направена с тях", коментира Троянчева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари