Дантела, цветенца... роклите на Радева и Йотова – стил или моден гаф?

Моден експерт коментира решението на български дизайнерки
6 мар 2018 07:11, Петя Славова
108
Дантела, цветенца... роклите на Радева и Йотова – стил или моден гаф?
Снимка: БТА

Две рокли са сред най-обсъжданите теми на последните няколко дни. На официалния прием, даден от президента по случай националния празник на България, впечатление направиха сходните тоалети, с които бяха облечени първата дама - Десислава Радева, и вицепрезидентът Илияна Йотова. Двете рокли бяха решени в пролетнозелено, и в двата е използвана основно дантела и коприна. Но има и съществени разлики - в конструкцията, в дължината, в деколтетата, в технологията на изработка, пише "24 часа".

"За мен сходството в двете рокли е положителен знак, говорещ за това, че две от емблематичните дизайнерки - Евгения Живкова и Невена Николова, имат близки представи за визията на важни и значими персони в публичното пространство и в политическата комуникация. И в двата тоалета впечатление правят тяхната изисканост, представителност, но и женственост. Те и естетически, и културно се вписаха в мястото и повода на тържественото събитие", каза медийният и моден експерт проф. Любомир Стойков.

Още по темата

Първата дама беше в красива и стилна рокля с умерена дължина, направена от Невена Николова, която има ателие в Лондон.

Тъмнозелената рокля е от френска дантела, апликирана на ръка, и шифон с флорални мотиви. В горната част на  тоалета са инструктирани зелени камъни. Акценти са коланът и маншетите, направени от кадифе. Основно вдъхновение за дизайна на роклята е специалното нежно колие в зелено, с което Десислава Радева беше на официалния прием. То й е подарък от съпругата на китайския посланик у нас. Тъкмо това колие е било и основният импулс за избора на цвета на роклята.

Вицепрезидентът Илияна Йотова беше със сходен петроленозелен тоалет, направен от френска дантела и коприна по дизайн на Евгения Живкова. Платът е украсен мотиви на цветя. Тоалетът, с който тя беше на официалния прием, бе дълъг до земята и подсилваше усещането за тържественост.

"Мисля, че и двете дами демонстрираха индивидуален стил и усет, като заедно с това показаха и стремеж да излязат от твърде познатите модни клишета. Много е хубаво и това, че и двете бяха заложили на българската мода, което е и признание на българския дизайн и начин за неговото популяризиране", казва в заключение проф. Стойков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
31
 
! Отговори
УИКИРЕЧНИК преди 6 години
ПАРВЕНЮ- Човек, който се е издигнал бързо на високо положение, но няма духоните качества, навици и култура за това.
18
1
 
9
 
! Отговори
мдаа преди 6 години
Такава е руската мода
17
2
 
37
 
! Отговори
преди 6 години
Тоя моден професор Стайков, по *** на г/зове ли е? По- комичен и грозен вид могат да имат и двете "дами", но да са елегантни, хаде холан - все едно са се изтъпанили блатист хипопотам увит в тантела и зле изглеждащ арт траве.рс. Елегантност и женственост близо до нулата. Защо няма специалист по естетика и етикет около двете представящи България женоря с хипер его и претенции? Няма да им е излишен и психолог.
16
1
 
11
 
! Отговори
Ani преди 6 години
Kvato durjavata takiva i tezi dveteKochina
15
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко, и двете са неподходящо облечени за националният ни празник. Сякаш са тръгнали на бал! И на двете им липсва, много им липсва...
14
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това снимка от абитуренския бал ли е?
13
2
 
65
 
! Отговори
Жо преди 6 години
ИМА НЕЩА, които не могат да се купят с пари и дори с много пари. Това са интелигентност, чувство за хумор и добър вкус.Който разбрал, разбрал...
12
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото и да си пишем и говорим -безвкусица и кич,които са недопустими за тези дами.
11
4
 
46
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Тия са се барнали като булки за продан, ама са бая напред с килата и годинките
10
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата ври и кипи с нерешени проблеми в съдебната и образователната система, а вие си заработвате някой лев с писане на глупости! Кой се интересува от рокли?
9
4
 
30
 
! Отговори
бон-бон преди 6 години
Деси , вземи се в ръце , видимо вече застаряваш.
8
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тези платени статии, не ни занимавайте с наглата госпожа! За нея никой не е гласувал! Сега ни харчи парите, защото е успяла с к...номера да прилъже радев. Човекът улисан в четене и летене е решил, че трябва да си изживее младостта.
7
13
 
29
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Йотова облиза обувките на руския поп...
6
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обсъждани били-ахахаха.Две дърти косатки се спретнали като абитюрентки-голяма полемика,голямо нещо-ГОЛЕМ СМЕХ,ГОЛЯМА ДРАМА,ДРАГИ ЗРИТЕЛИ.Хубаво, че оня не почна пак за самолетите! :)
5
8
 
43
 
! Отговори
Митев преди 6 години
Двете рокли бяха решени в пролетнозелено, и в двата е използвана основно дантела и коприна. Вицепрезидентът Илияна Йотова беше със сходен петроленозелен тоалет, направен от френска дантела и коприна по дизайн на Евгения Живкова. Аз ли нещо бъркам , но НИЩО зелено в роклите не виждам. А статията си е живо блюдолизство. Колкото до СТИЛА И ВКУСА на дамите народа е казал: Въпрос на вкус, казало кучето...........!
4
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой най-сетне трябва да уволни стилиста на президентството. Това, че вицерезидентката и резидентшата нямат вкус е едно на ръка. Това, че резидентът пък така си ги харесвал, означава само, че и той няма вкус. Да вземат Жени Живкова - и тя е от тяхното котило, но поне има вкус жената.
3
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига глупости бе, обсъждани били...,Кой го интересува!?!Тази дългата сама си поръчва статии по темата, така ми се струва.
2
8
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистите винаги са били първо селяни.
1
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоалетите са много правилно оформени в горната част. При Йотова чрез прозрачната част виждаме светъл акцент към главата и раменете, което олекотява силуета. При Радева острото деколте и дължината до коляното вършат същото уравновесяване.