Дантела, цветенца... роклите на Радева и Йотова – стил или моден гаф?

Моден експерт коментира решението на български дизайнерки
6 мар 2018 07:11, Петя Славова
108
Дантела, цветенца... роклите на Радева и Йотова – стил или моден гаф?
Снимка: БТА

Две рокли са сред най-обсъжданите теми на последните няколко дни. На официалния прием, даден от президента по случай националния празник на България, впечатление направиха сходните тоалети, с които бяха облечени първата дама - Десислава Радева, и вицепрезидентът Илияна Йотова. Двете рокли бяха решени в пролетнозелено, и в двата е използвана основно дантела и коприна. Но има и съществени разлики - в конструкцията, в дължината, в деколтетата, в технологията на изработка, пише "24 часа".

"За мен сходството в двете рокли е положителен знак, говорещ за това, че две от емблематичните дизайнерки - Евгения Живкова и Невена Николова, имат близки представи за визията на важни и значими персони в публичното пространство и в политическата комуникация. И в двата тоалета впечатление правят тяхната изисканост, представителност, но и женственост. Те и естетически, и културно се вписаха в мястото и повода на тържественото събитие", каза медийният и моден експерт проф. Любомир Стойков.

Още по темата

Първата дама беше в красива и стилна рокля с умерена дължина, направена от Невена Николова, която има ателие в Лондон.

Тъмнозелената рокля е от френска дантела, апликирана на ръка, и шифон с флорални мотиви. В горната част на  тоалета са инструктирани зелени камъни. Акценти са коланът и маншетите, направени от кадифе. Основно вдъхновение за дизайна на роклята е специалното нежно колие в зелено, с което Десислава Радева беше на официалния прием. То й е подарък от съпругата на китайския посланик у нас. Тъкмо това колие е било и основният импулс за избора на цвета на роклята.

Вицепрезидентът Илияна Йотова беше със сходен петроленозелен тоалет, направен от френска дантела и коприна по дизайн на Евгения Живкова. Платът е украсен мотиви на цветя. Тоалетът, с който тя беше на официалния прием, бе дълъг до земята и подсилваше усещането за тържественост.

"Мисля, че и двете дами демонстрираха индивидуален стил и усет, като заедно с това показаха и стремеж да излязат от твърде познатите модни клишета. Много е хубаво и това, че и двете бяха заложили на българската мода, което е и признание на българския дизайн и начин за неговото популяризиране", казва в заключение проф. Стойков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
24
 
! Отговори
ист русофила. преди 6 години
Стил чалга.
38
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то от толкова много дизайнери се получи това...едната дебела като варел каквото и да и сложиш все грозна ще е.другата като стиснала злобно тънките устни.с тези широки рамене на гребец и грозен сбръчкан гръклян само дантела и трябва...
37
4
 
26
 
! Отговори
Габи преди 6 години
Всичко разбирам но доста будоарно ми изглеждат. Не са подходящи за случая. Не подхождат и на фигурите им-доста селца им пречат за да изглеждат добре. Липсва аристократичност и класа
36
27
 
6
 
! Отговори
Рон Джереми преди 6 години
... Какво плюете , бе ?!?! ... Деси Радева изглежда страхотно. *** - та дрънка. С удоволствие човек да изпие няколко кафета ... с райбер :) ... с нея ! :) ... Президента Радев също е пичага и мъжкар ! ... За разлика от оня кифльо и женски полов орган , преди него !!! ... Много им се иска на НЯКОИ ПРОДАЖНИЦИ да ги "омаскарят" здраво пред Обществото чрез поръчковите медии ...
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СпецаАми има едно нещо наречено етикет как да се обличат при делова среща или когато са официални лица или представители на държава.Не се чуди,а прочети за етика, естетика,етикет,поведение.Едно време ги учехме в училище тези работи,но сега учат само глупости.
34
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СпецаЧудел се.Ами има едни нещо наречено етикет как да се облияат при делова среща или когато са ифициални лица или представители на държава.Не се чуди,а прочети за етика,естетика,етикет,поведение.Едно време ги учехме в училище тези работи,но сега учат само глупости.
33
4
 
27
 
! Отговори
Митев преди 6 години
До АнонименИмат вкус, но той е отвратителен
32
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Найсто поколение айристократи. Дедовците им цял живот са пасли овцете с кристална чаша винце в ръка. Махнете тая снимчица, че с гадихте седмицата...
31
5
 
26
 
! Отговори
Митев преди 6 години
Да му мисли Радева защото като гледам какви синоптички има по телевизиите, а и на Радев ще му свърши мандата...... Да не стане като...........
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СпецаСпеца от Позитано ли си?
29
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП-то обича униформите ;)Не съм срециалист по роклите, но двете другарки, една до друга и в почти еднакви рокли - нещо боде очите.А фигурата на вицето, изобщо не е за такъв тоалет - вече.
28
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя стил на коприна и дантели го въведоха асеновградските самоуки модни дизайнери на сватбени и официални облекла още преди 10-15 години.
27
26
 
14
 
! Отговори
Спеца преди 6 години
Не мога да разбера тази истерия сред противниците на Президент Радев за роклите на жените край него!Даже националните телевизии коментират , плюят , нещо твърде недостойно , особено като се има в предвид , че това е дизайнерско облекло от известни дизайнери!Спомням си как Бойко Борисов цъфна на един национален празник неглиже с шапка капутка!За съжаление ГЕРБ и файтона хора около "Реформаторите" налагат едно просташко отношение към институциите и националните празници!
26
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ги гледам тия на снимката и се чудя кой от тримата е главнокомандващият. Маскираният с мъжки костюм от съветски дизайнер го изключвам от класацията.
25
1
 
22
 
! Отговори
Елена преди 6 години
До анонимен.Точно това е!!!За такъв тип рокли дамите трябва да бъдат доста по крехки и в никакъв случай да не са заедно на един прием....
24
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой беше писал, като говорим да стил да видим принцесата на Монако. Влязох да видя, е как никъде нямаше такъв стил, дантели, черно прозрачно на цветенца. За мен тоалетите не са стилни, нито елегантни. Може би на по-крехки жени ще падне повече.
23
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"дизайнерката" Женя Живкова е талатлива като дядо си Цървyлко Паткопасев от Правец.
22
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не може и не бива да оценя съпругата на президента!!! И заместник-президента няма да оценяте! Те са неоценими и дрешките им им също.
21
3
 
48
 
! Отговори
Пепа Димитрова преди 6 години
Какви са тези ориенталски нощници??!
20
2
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
До СТРАНДЖАТАТя както му клекна, аха аха да оближе и нещо друго :)