Разказ от първо лице: Докторът слязъл да провери, крадецът посегнал...

Д-р Димитров благодари на хората, излязли да го подкрепят
Обновена: 7 мар 2018 09:25 | 7 мар 2018 08:50,
362

Слязох в гаража, защото видях, че е разбит и исках да проверя какво ми е откраднато. Той посегна да ме удари, аз тръгнах да бягам и той пръв хвърли ножа по мен...

Това разказа пред Bulgaria ON AIR обвиненият в убийство д-р Иван Димитров Пловдив.

След това лекарят показа раните си по крака. Д-р Димитров благодари на всички, които излизат по улиците на Пловдив, за да го подкрепят.

Още по темата

През вчерашния ден съдът пусна от ареста лекаря, задържан и обвинен за убийството на крадеца Жоро Джевизов - Плъха с мярка "подписка".

Ситуацията се обърна на 180 градуса и се оказа, че почти нищо от тиражираната информация не е вярно.

Семейството на д-р Димитров не е било в апартамента в нощта, когато той е станал обектна нападение от страна на Жоро Плъха.

Оказа се още, че съпругата на медика живее в село Крумово, където е и екип на Bulgaria ON AIR, за да следи развитието по случая.

Самият лекар наблюдавал около 30 минути крадеца, не е подал сигнал на тел. 112, а решил да действа сам и да се саморазправя с незаконно протежавания си пистолет "Валтер".

На д-р Иван Димитров ще бъде повдигнато обвинение за незаконно притежания на патроните на пистолета, с който е убил Жоро Плъха.

След като застрелял апаша, докторът се обадил на двама свои приятели, които да му помогнат в заличаването на следите. С помощта на единия са събрани гилзи и е почистена кръвта на убития. Заличени са и други доказателства, уличаващи д-р Димитров.

Докторът вчера излезе от следствения арест със сълзи на очите и заяви, че "ако не е стрелял, той щял да бъде на мястото на убития Джевизов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даааа, много е неприятно да извадиш нож в престрелка. Директно минаваш на прецаканата страна.
201
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Из НПК: Дворът, гаражът и мазето не били част от дома. Там може да влизат крадци и да безчинстват, а ти не можеш да ги гониш. Само полицията може. Ако влязат в антрето, звъниш на 112, не точиш ножа. Нищо че жената я няма. Мож да викнеш щерката. И нейна другарка, по възможност, младичко да е, да му е драго на крадецо. Ако го претрепеш, без да искаш, все пак, не риеш кръвта и не криеш гилзите. Пак звъниш на 112. И да не дойдат, слагаш джезвето, те къмто събалян ще дофтасат.
200
1
 
10
 
! Отговори
Ми той умрял ма преди 6 години
Доктора е оперирал плъха ,който се задушавал и трябвало да му направи дупка в гърдите да диша ,*** той здал.
199
2
 
29
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
За да има неизбежна самоотбрана трябва да се случи следното: Първо поздравявате учтиво крадеца. После му казвате да се предаде и че ще звънете на 112. Ако не е съгласен го питате дали ще ви нападне. Ако смята да ви напада го питате с какво оръжие е въоръжен. Молите да ви изчака да вземете същото или по-слабо оръжие. След това чакате да ви нападне първи. И чак тогава ако убиете крадеца у вас има налице неизбежна самоотбрана и ще бъдете осъден условно и ще плащате кръвнина.
198
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха сега си представете рая ситуация в сараите на някой от управляващите. Какво е развитието на екшъна според вас?
197
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми човека е поискал да поживее още малко.
196
5
 
6
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 6 години
Този доктор трябва да е на мястото на Тиквата
195
2
 
3
 
! Отговори
Бобчо преди 6 години
Чудя се, нали пистолета е бил незаконен и не се води никъде, та доктора гръмва мишока, оставя всичко както е, звъни на някой мазен адвокат и започва да твърди, че тоя пистолет е на мишока, а той е успял да му го отнеме и го е гръмнал....???
194
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А най голямия цирк е че доктора бил с 30см. по висок от плъха, и с това също е превишил законната самоотбрана. Нема такава държава.
193
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В плъха намерили нож и отверка. Защо му е на плъха нож. За да ръгне някой . Ама той бил с питолет. Е даде фира плъха. Браво и свобода за доктора.
192
16
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Доктора е затънал с двата крака.Няма измъкване.
191
3
 
16
 
! Отговори
Смяна на системата преди 6 години
Нищо няма да помогне, освен товална смяна на системата. Съдът е разяден и няма справедливост. Прокуратурата е разядена и разследва само избрани хора, но пропуска баш престъпниците. МВР само го лашка насам-натам, но само ако трябва да протестират за пари, които след това потъват неизвестно къде. Трябва да се намали чиновничеството в България. 100 депутати, 21 съветници в София и т.н. ГЕРБ, БСП и т.н. са в кюпа. Просто да сменим едната партия с другата разлика няма да има.
190
8
 
26
 
! Отговори
Защооо? преди 6 години
Защо да звъни на 112 , за да изчака крадеца да отмъкне, каквото си е набелязал, и или да чака полицията да благоволи след някой друг час да констатира кражбата, и или да хване крадеца в най-добрия случай и да го пусне, защото е маловажна, не е извършена, наркоман е и не е добре, не са му малко 9 или 3те присъди, не е заклал още някой?????
189
4
 
24
 
! Отговори
Вмоя дом преди 6 години
По сред нощкрадец с ножпред входа заострен винкелМоля, оставете ме да се обадя на 112и да приготвя пържоли до като дойде полицая
188
6
 
23
 
! Отговори
Ризван преди 6 години
Аз съм твърдо на страната за Доктора! Щом до сега, с девет присъди, Жоро е бил на свобода продължавайки с кражби/грабежи, краят му е бил лесно предсказуем! На запад, например, след 2ро престъпление годинките се вдигат като захарта на диабетил хапнал едно кило сладко!
187
5
 
24
 
! Отговори
баба от северозапада преди 6 години
да е жив и здрав доктора дано да се намерят още такива мъже като доктора
186
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винету плъха метна ножа срещу бледоликият окупатор който не знаеше че прерията е на великият дух ашщ и на неговоят баш син Винету!!! Бледоликият извади револвер и простреля избирателят на Винету. Той туттакси се отправи в ловните полета където вместо трева растеше суджук!!!( очаквай продължение)
185
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи .... , които се убиват изнасилват да са на свобода , ама докторът дето е премахнал точно такъв един индивид от цялото едномилионно племе , да лежи доживот.Трябва ли да дойде моментът в който сме или те или ние за да се пръкне малко солидарност един към друг.Кому е нужен плъха - нито на обществото , катто се видя и на близките им не им беше много залипсвал.
184
1
 
21
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Освен това, лесно е да защитиш един доктор срещу един "швед", както се казва. Ама се питам, къде сте вие будни граждани, когато за кражбата КТБ, дето ни натовариха гърбините с няколко милярда да ги плащаме ние обикновените хора, ами милярдите за АЕЦ, ами откраднатите пари по ремонтирани на "лека нощ" магистрали и пътища и също толкова по разпадащото се саниране. Проблема с цялостната ромска маргинализация е следствие от десетилетия управленска некомпетентност и кражби, а не причина за бедноста
183
42
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доживотна присъда за доктора психопат!!!