На празничния 8 март под пагон: Как се съчетват силата и суетата?

Срещаме ви с Петя Колева, чиято мечта е да работи в полицията
8 мар 2018 17:45,
6

На 8-ми март ви срещаме с една жена, избрала да бъде полицай и да служи на обществото наравно с мъжете. 25-годишната Петя Колева от Велико Търново е младши инспектор в Охранителна полиция. Казва, че работата в полицията е нейна детска мечта.

Петя е в редиците на МВР от година. Казва, че макар недоверието, с което колегите ѝ мъже гледали на нея в началото, днес тя вече е доказала професионализма си.

Младши инспектор Колева разказва пред Bulgaria ON AIR, че често се случва, когато отиде на сигнал, гражданите да я поглеждат с недоверие. 

Петя не се чувства по-малко женствена в полицейската униформа, а напротив. Суетата не е липсва, но признава, че обича да се отдава на женски занимания и любимият мъж, когато не е на работа.

Категорична е, че в модерният свят няма мъжки и женски професии, затова и никога не се отказвала от мечтата си да служи под пагон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от изказа й струи интелект
3
3
 
2
 
! Отговори
Странен Свят преди 6 години
Мъжете станаха "***" и *** , жените Полицай и сапьори ......какво следва ? Баба ми Дочка да пази границата ?
2
4
 
5
 
! Отговори
SJ преди 6 години
За съжаление жена под пагон в повечето случаи е избиване на комплекси. " Я слез от колата, бе! " примерно.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много зависи, но търсенето и предлагането определят правилата. Например, ако едър мъж чувства или иска да работи като детска учителка, но работодателите искат фина жена не означава, че работодателят е сексист. Или някой строител който търси кофражисти(мъже) понеже те ще свършат работата по-бързо и евтино от някоя жена кофражист, а в детската градина жената е по-ефективна от мъжете. Това като го обединиш имаш по-високи резултати отколкото, ако сложим задължителни квоти за мъже и жени.

Спонсорирани публикации