Борбата на една майка: Да си върне близначките от Йордания

Ще се увенчае ли нейната битка с успех?
17 мар 2018 10:25, Александър Попов
93
Борбата на една майка: Да си върне близначките от Йордания
Снимка: Facebook

От две години майка живее разделена от двете си дъщери, отнети против волята й от баща им. Д-р Недка Кънева-Абделбаки – уважаван лекар във Варна, твърди, че децата й са жертви на родителско отвличане.

Близначките Алия и Амира са разделени с майка си по решение на баща им – д-р Камал Абделбаки, който е български и йордански гражданин.

Недка съдебна и законодателна битка, за да си върне децата, но без успех. Институциите на практика са с вързани ръце, защото Йордания не е подписала Хагската конвенция относно международните отвличания на деца. А Алия и Амира са отведени именно в Йорадания.

Решение на случая все още няма, разказа тя в ефира на Нова тв.

Случаят доби популярност, след като бе огласеното писмо на сестрата на Недка, Ива Кънева.

"Оженихме се в България със съпруга ми Камал, тъй като и двамата сме български граждани. Нашите деца Алиа и Амира бяха родени във Варна и ние всички живеехме заедно в България като щастливо семейство. През февруари 2016 г. семейството на съпруга ми ни покани в Йордания на гости, за да присъстваме на сватбата на негова братовчедка, бащата на която е от Палестина, но живее в Йордания. Трябваше да останем десет дни. Щом пристигнахме, разбрах, че такава сватба няма. Вместо това моите дъщери бяха отнети от мен насилствено и съпругът ми анулира брака ни без моето съгласие. Бях заключена без документи и телефони, докато в крайна сметка успях да се върна без децата си в България. Скоро след това през май 2016 г. отидох в Йордания, за да се боря за децата си с пълно зачитане на местните закони и институции. През последните 9 месеца поисках правата на децата си и правата ми да бъдат уважавани. Поддържам писмено решение на Шарийски съд, който на 11 август 2016 г. разпореди децата ми да бъдат поставени в непосредствено задържане. Въпреки това не ми е позволено да ги виждам или да ги взема с мен. Властите не предлагат никаква помощ при изпълнението на решението. Семейството на съпруга ми е премахнало присъдите на Шарийски съд два пъти вече с помощта на клевета, без да е подкрепена от някакви доказателства. За съжаление съдът продължава да толерира това беззаконие и аз съм безсилна, въпреки че българското и шарийското законодателство са на моя страна", разказва историята си Недка в социалните мрежи.

Трагедията на измамената съпруга придобива и широк обществен отзвук, като мнозина я сравняват с известния филм "Не без дъщеря ми".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
41
 
! Отговори
Кой е виновен? преди 6 години
Гледах видеото по нова, типично по български, жената обвинява всеки само не и себе си. Какво е очаквала, като се е омъжила за арабин и му е позволила да отведе децата от България!? Жено никой не ти е виновен, виновна си си ти. Жалко за децата, сигурно вече са им нанизали забрадките и учат корана всеки ден.
26
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като й е толко акъла, сега да се спасява поединично, а не да ни занимава. Имаме си достатъчно български проблеми, че да се занимаваме и с африканските...
25
5
 
44
 
! Отговори
Drago преди 6 години
Още една българска ***, предала рода си и се оженила за чужденец! Наред с всичко останало, това също е сериозен фактор да изчезваме като нация - българката сама затрива семето си... Повръща ми се от такива! Толкова много около мен са с някакъв чужденец (не е за пари, неееее :) ) , и *** е, че си дърпат и приятелките. Една на скоро викала на мойта (преди да се срещнем) - "Хайде, идвай в Италия, ще ти намерим един италианец!". Отвратително просто ...
24
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Познавам щастливо семейство българка със сириец, но.....тя никога не пожела да отиде там и децата не пусна да отидат докато бяха малки.
23
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Га яде кифтйета ни рива, сиа ривеш, лапай чушката жиуотно варненско!
22
2
 
20
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Това е долно пробна лъжа,наще силиконови търсачки нали ходят в Абу даби да търсят някой богат арабин да излъжат,че да се оженят.
21
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурен съм че е била поне 100 пъти предупредена от роднини, близки и приятели. А родителите и на тая са си изплакали очите, както са разбрали за мъдрото решение да се събере с арабеската.Жалко за децата само. Ще подивеят там.
20
2
 
29
 
! Отговори
Некой си... преди 6 години
Не изпитвам никакво съжаление към тази. Съжаление изпитвам към нелечимо болни и хора в неравностойно положение.
19
2
 
6
 
! Отговори
Онуфри преди 6 години
До Момичета!Така ли? Ами тогава, защо огромно стадо налазва Европа, за да се подложи на такава тирания и да ги замерят с пачки европейските данъкоплатци?!?!
18
2
 
47
 
! Отговори
Един преди 6 години
Съвет към всички кандидат-майки: спрете да раждате деца на мъже от кaлпави държави!
17
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да е мислила преди да си легне с такъв.
16
6
 
48
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Българка омъжена за Ислямист които и отвлича децата. Слушал съм за десетки подобни случай.Моето мнение по въпроса е че след като е толкова тъ.па да се омъжи за Ислямист си заслужава съдбата!!!!
15
8
 
48
 
! Отговори
Момичета! преди 6 години
Културните традиции са сериозно нещо!Не може да бъде обвиняван някой за това, че иска децата му да бъдат възпитавани с нормите на средата, в която е израснал. От негова гледна точка това е най-доброто, което може да им осигури.Ако за вас са неприемливи нечии културни традиции, просто не свързвайте живота си с него. Ако му поставите искането той да се съобрази с европейските порядки, бъдете сигурни, че в неговите представи вие ще изглеждате жестоки, неразумни и тиранични.Мислете!
14
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
леле тази с две момиченца, ужас сигурно вече са ги забулили и след някоя друга година ще ги омъжат за някой чичко с пари, поне момчета да беше родила....
13
2
 
24
 
! Отговори
Незнайко преди 6 години
Какво ще направи бг държавата???!!! Тази че е ***, така е, но имаме хиляди чиновници, имаме и ЕС зад гърба си!!! И кво бе, клатят си.. Да се САМОСЕЗИРАТ, Йордания не би искала да си развали отношенията, ама аз ли да им казвам кво да правят тези чиновници???
12
4
 
16
 
! Отговори
НЯМА преди 6 години
Няма Държава - защо не изгонят от България така наречения Доктор Терорист . За бога , не бих се доверил на него ако ми се наложи да потърся лекарска помощ .
11
1
 
51
 
! Отговори
асд преди 6 години
Още се женете за талибани или мутри пък после олеле
10
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакъв шанс, да е мислила преди да прави деца на арапин. Колко български мъде стоят сами защото не могат да си намерят жени, тази с арапин се хванала. Сега да си сърба попарата.
9
2
 
25
 
! Отговори
Един преди 6 години
Да е мислила, когато е трябвало. По трудният начин ще научи какви са следствията от това да се занимава с неподходящи хора.
8
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Български жени, разберете, НИКОГА не се женете за арабухи - муслимани, НИКОГА. Отидете ли там и с вашата свобода е свършено. Може да ви пробват всички роднини на съпруга, баща, братя, дядо, на който му се такова. Никога няма да си върне децата!! Този маймюн ще ги обреже, ще ги забули и ше ги превърне на пингвини. Къде по света някой харесва араби и турци? Никъде. Жалко за децата!! Маюмюна може и да е лекар но ре..зан *** и в главата му има цимент.