Обществото става все по-агресивно и страдат най-вече децата

Почваме да се чувстваме несигурни и страхът ни завладява
23 мар 2018 22:44,
28
Обществото става все по-агресивно и страдат най-вече децата
Снимка: архив Reuters

С всеки изминал ден обществото ни става все по-агресивно. Респективно и децата ни. През последните десетилетия вследствие на обезверяването, като че ли другите начини за решаване на междуличностните проблеми се изгубиха, каза в студиото на "Денят ON AIR" психологът Христо Монов.

Във връзка със заложническата драма във Франция днес, при която трима души загинаха, той коментира, че колкото и лошо да звучи, светът като че ли е започнал да свиква с терора.

"Живеем във филм на ужасите, чийто край не се вижда. За съжаление именно европейските лидери не успяват да дадат добри образци за справянето с подобни ситуации. Време е те да осъзнаят, че европейската цивилизация е подложена от много време на терористични атаки и терористите почти ни победиха, те постигнаха своята цел", допълни още Христо Монов.

Пред Bulgaria ON AIR психиатърът д-р Георги Джупанов пък подчерта, че това от своя страна има своята висока цена.

"Ставаме все по-предпазливи. Започваме да се чувстваме все по-несигурни и страхът ни завладява", отсече той.

По думите му в България пък тероризмът избухва на вътрешно ниво в обществото ни.

"Дългите години на несигурност, безпътица и нравствена празнота, доведоха до това хората да озвереят", обобщи д-р Джупанов.

И двамата експерти се обединиха около идеята, че всеки човек трябва да притежава собствен кодекс на поведение и здрави нравствени норми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: агресиядецаозверяване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да се въведе ред, всички роми да се приберат в четирите големи града и да се интегрират в обществото.Така България ще е спокойна.
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като няма ред така е миро ще пипа у банк99565ите и не само там
21
3
 
36
 
! Отговори
Чичо преди 6 години
Единственото, което ще оправи настоящата ситуация е връщането на комунизма. И животът ще се подобри значително.
20
1
 
34
 
! Отговори
Bg izmet преди 6 години
Децата ни страдат защото управниците на даржавата са долни предатели.сбирщина от измамници и долни мьстии.
19
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПродължениеИзводът, който се налага е, че "държава" липсва и хората не се отъждествяват с управляващата върхушка. Това води до загуба на легитимност и на чувство за обща несигурност. Оттам избиване на агресия при всеки възможен повод.Да вземем най-накрая да го канализираме този нажежен до червено гняв в правилната посока?
18
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Покачването на вътрешната агресия е резултат от абдикирането на "държавата" от основните си задължения.1.Поддържане на армия за опазването на гражданите.2.Поддържане на работеща полиция /не като сегашната/3.Налагане и прилагане на закони съобразени с народопсихологията и нагласите на обществото4.Спазването на същите тези закони.5.Поддържане на висок национален дух /забележете, на държавно равнище/И това е само капка в морето на липсващите неща. Всеки се чувства сам за себе си.
17
2
 
37
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Държава -чието маселение е подложено на 28 г икономически геноцид- резузлтатите са - липса на бъдеще -злоба и завист на най ниско ниво(обувки ако щете)- нежелание за работа поради жалкото заплащане- липса на съдебна здравна полицейска образователна пенсионна и всякакви важни системи за една държава- Виждаме как един излива шампанско за 50 000 евро- а друг цял живот не може да си купи гарсониера-Родители се молят за пари за операция на децата си - А държавата мълчи! Емигранти с 1400лв в БГ?
16
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо псевдожурналисти не искат да обяснят причините за агресията? Несправедливостта е причината, липса на тотална обективност и анализ за причините. Всичко идва от управниците. Бездънна пропаст има между тях и народа. Забогатели ужасно, купили съдебната система, недосегаеми за закона, нагли, ограбващи Българския народ по схеми. БаБуина от Банкя създаде и усавършенства система за ограбването. ЕС знае за корупцията която е причина хората да не виждат бъдеще, изнервени и отчаяни са и идва агресията
15
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
огнестрелното оръжие дава много сигурност и убива всички страхове.затова управляващите не искат в бг гражданите да имат оръжие.те искат да сте заплашени и да не можете да направите нищо.
14
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 13 Като каза за управляващите и разврата се сетих за Слави Трифонов като казваше в една песен...." Такива журналистки само да искате. Още не са я качили в джипа, а тя посяга и сваля му ципа"..."..а щом свърши поредния смешен дебат ще отиде да чукa в студенсткия град"
13
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
do 8 Муахахахахах... обратното българинът има пределно голямо самочувствие, но за жалост без покритие.
12
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Случайно гледах предаването нещо сте позабравили да поместили едни неудобни думи по отношение на лъжата и безнаказаната агресивност,а именно защо след като "цели държави лъжат и нападат други независими" (имаха в предвид измислената причина за войната в Ирак) и децата го гледат след това те да не лъжата и бият
11
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рим се е разпаднал от разврат / извратеност на управляващите, отказ от служба на военните и разграбване на фермите на замеделците от варвари / бакъри. Кое е различното днес. Управляващите масово са меки глезени, даже и за меки китки не стават. Армия няма. Другото е ...
10
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейците сами си го вкараха. И ся ко стана в Ангия - мега голям педофилски скандал. Хиляди деца изнасилени. Бялата работническа класа мълчи. Те, великите побойници, мълчат за децата си. Тъпънaри. *** и ние натам вървим. Зорлем правим децата си джендори и тем подобни. Няма да ни простят. Никой не уважава изтривалките.
9
2
 
25
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Гледайте филма "Шоковата доктрина" и всичко ще ви стане кристално ясно.
8
2
 
45
 
! Отговори
Ганьо преди 6 години
Защо ни сравнявате с евроГейците?!? Знаете ли колко народ са заедно тази вечер и споделят ракията си с приятели (без да се гледа пол, етнос,възраст и религия)? Българите сме преживели неща различни от другите народи и сме различни от тях! Ако има "озлобение" то е че ни мислят за ***! От "хора" не преживели и половината от това което ние сме изживяли!
7
19
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Характерна особеност на българина че е продажна мижитурка без никакво самочувствие
6
9
 
32
 
! Отговори
Футуролог преди 6 години
Характерна особеност на българина след 1878 та чак до сега е че е продажна мижитурка без никакво самочувствиеЕдно им признавам на династията на Сакскобурготите че са български народопсихолози и знаят как да му е"бат майката на този народТа за Фердинанд лисицата се носят слухове че е наредил да бъде убит Стефан Стамболов!Иначе идва при него бг-министъра и той говорел:"-Ех как хубаво ще е да те провъзглася за МАРКИЗ,може би някой ден ще стане"Благороднически титли раздавал на поразияНДСВ,оле
5
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Готвим българчетата за световни гладиатори! Ама дали ще намажат от интелекта на Спартак - хипотеза?!
4
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ги вече Саддам Хюсеин и Кадафи. Те се бореха с ислямистите, но евроатлантиците ги прогониха. Афганистан беше подарен на ислямистите да се борят със Съветския съюз. Днес помагат на същите да се бият с Асад.