Шампанско да се лее и Шушана да се пее! Каква е диагнозата?

Празник за ?40 хил. си спретна в Алпите сина на български бизнесмен
23 мар 2018 10:40,
231

Видео на празнуващи българи се превърна в интернет сензация. Твърди се, че то е направено във Френските Алпи, където са изразходени няколко кашона шампанско на стойност 40 хил. евро.

Има ли диагноза такова поведение в обществото ни? Според психиатъра д-р Цветеслава Гълъбова: Да!

"Войнстваща простотия и примитивизъм, които се издигат в култ и се превръщат в норма на поведение", диагностицира тя пред Bulgaria ON AIR и остави отворен въпроса: На какво учим децата си?

Шампанско се лее, "Шушана" се пее, а журналистът Патриция Кирилова не е сигурна дали става въпрос за същия "богаташки син", за когото се твърди, че е на видеото - този на бизнесмена д-р. инж. Цоло Вутов.

"Тази практика не е тенденция само сред българите. Виждала съм в Кан и в Сен Тропе чужденци да празнуват по този начин", обясни тя.

PR експертът Соня Колтуклиева потвърди, че става дума за същия син и отсече: "Нека цяла България гледа видеото, за да се отврати, така че на никого повече да не му идва наум да го прави!"

"Проблемът в това демонстриране на възможности е ниското самочувствие. Такова е поведението на "кухите хора", които са интелектуално примитивни и за тях да демонстрират нещо, което нямат, е въпрос на чест", посочи д-р Гълъбова.

По думите ѝ това поведение не се среща само при "богаташките деца". Тревожното, отбеляза тя, е че много от подрастващите са на мнението, че родителите им са дали стандарт, от който те не могат да паднат.

"Странното е защо този стандарт не е свързан с четене на книги, със самоусъвършенстване, с интереси към света...", риторична бе психиатърът.

Д-р Гълъбова е категорична, че не е въпрос за "омраза към богатите", а за по-голям проблем: "След като една държава не може да си събере 16-те милиарда ДДС, защо пък един наследник на фамилия да не даде 40 хил. евро за шампанско?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Баутоя ли е имал дал бе офца? с професия син? Като ходиш да си купуваш винетка и да правиш ремонт на окачване се сещай кво си говорил
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия смелчаци, знаят ли песента за какво се пее та хвьрлят френското шампанско на вятьра?
51
12
 
13
 
! Отговори
Moät преди 6 години
шампанското струва 35,00 макс.40,00евро,кашон от 6 бут.може да се купи и за 200,00.има и по 300-500+ евра,но те не се продават в кашони.На клипчето се виждат 5-6 кашона . 6 * 200=1200.За кви 40 000 става на въпрос.?Или келешчето се е похвалило във"феиса".
50
18
 
6
 
! Отговори
. преди 6 години
Имал, дал . Дайте да не си кривим душата, поне 60-70 % от пишещите хейтърски коментари биха направили нещо подобно , ако имаха възможност . Няма смисъл да се самозалъгваме .
49
1
 
32
 
! Отговори
Владо преди 6 години
На запад богаташите считат,че е престижно една част от спечеленото да дават за благотворителност и възпитават и децата си да мислят така...Един вид някакъв морален дълг към бедните и болните хора.А у нас така наречените ВИП,елит и тем подобни богаташи не ги еб.е за това,че има хора,които нямат какво да ядат,къде да спят,които не могат да си купят лекарства,защото нямат пари за тях...
48
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кво сега - момчето няма право и да се повесели ли ?Ами изкарал е пари, ще се весели - да не би да ги е откраднал.Егати и ганьовското мислене.Ами изкарайте и вие - забавлявайте се !Ама нали е по-лесно да злобееш пред монитора.
47
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не злобеем, нито завиждаме! Истината е, че сме отвратени от липсата на морал на такива " бизнесмени " и техните политически покровители, които крадат и харчат парите на съвестните българи!
46
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За кои чужденци става дума в Кан и Сен Тропе - за рубльовките ли?
45
2
 
17
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
До Анонимен Шишетата защо не ги чупят ще ги врьщат ли?--Ммне!) - На вторият клип - господина богаташ - иска да му ги чупят в главата - защото ги е платил и не обичал да остава "аванта" Отделно щял и да поумнее малко (от ударите ще прави гънки на плоският си мозък) ХМ !
44
2
 
34
 
! Отговори
Х преди 6 години
В скапана държава живеем! Едни родители се опитват да помогнат на дъщеричката си да ходи от 2 месеца не могат да се съберат 20 000 евро за операция, а други родители подсигуряват детенцето да може да се изкъпе с шампанско за 40 000 евро. Мъка..."Подай ръка на ***" - Фондация Хелпкарма, аз дарих, ако можете направете го и вие.
43
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** пак започна да "философстава" както дедо му едно време в селската кръчма.Ако можежте да видите как богатите американци се забавляват на такива партитащяхте да знаете че Вутов -младши е изключително дискретен и "възпитан" в поведението си.Но няма как да го знаете защото на "онези места" не пускат "цифки" като вас.П.П. Проблема не че *** Вутов се вихри в Куршевел а с КАКВИ пари става това.Защото парите са КРАДЕНИ от баща му с помоща на Бойко Методиев Борисов!!
42
2
 
22
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Каквато ти "аристокрацията", такова ти и дереджето.Пак ще чакаме няколко поколения, че да забравят петолъчките и бухалките, да се поошлайфат и да тръгнат на опера.
41
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
татенцето е герберастки крадецТатенцето има мнооого интересна биография, датираща още от време оно... Прочети я, ама после ще ти се прииска да си стегнеш куфарите нанякъде.
40
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може асфалтиран път след 2 години да започне да се разпада и това да не се тълкува като кражба и измама с която да се занимава просуратурата?
39
25
 
5
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Имал пари, дал. Ще си ги харчи и празнува както си иска. Не пречи на никой. Злобее се щото се завижда. Който иска да празнува по-културно да си ги извади парите и да го направи както иска. Стига сме гледали чуждото... Мразя чалгата и простотията, но ... имал дал ...
38
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва той лично да полага асфалт заедно с работниците. След дългия и уморителен труд, едва ли вечерта ще помисли да лее шампанско, купено с открадните пари от народа.
37
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са резултатите от приватизацията на Заврян Костов. Много първични хора, които никога не са си и мечтали да станат бизнесмени - изведнъж с предприятия и пари. То самото име Цоло си е точно за бизнесмен. Кога ще бъде разследвана приватизацията на завряния зет и той да бъде в централния
36
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Синчето на Цоло Вутов ,който чрез държавни поръчки и с бюджетни средства строи магистрали и пътища ,които всички тези дни виждаме с какво качество са -попиляло 40 хил. евро за кеф . Ами като има такава разкапана държава в която евросредства и апетитни поръчки се раздават на партийно приближени типове станали милиардери без да са вложили и един собствен лев -нищо чудно е тогава техните отрочета да си нямат и идея каква е стойността на парите и да ги пилеят на вятъра заради мимолетно удоволствие
35
1
 
21
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Както казах по-долу, такива ни управляват сега, и такива ще ни управляват и в бъдеще.Бог да прости България..... А част от народът, четейки по-долу се кефи, че това е върхът.
34
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека да позная - татенцето е герберастки крадец, от тия с Обществените поръчки, приближените на Тиквун Банкянский.