Шампанско да се лее и Шушана да се пее! Каква е диагнозата?

Празник за ?40 хил. си спретна в Алпите сина на български бизнесмен
23 мар 2018 10:40,
231

Видео на празнуващи българи се превърна в интернет сензация. Твърди се, че то е направено във Френските Алпи, където са изразходени няколко кашона шампанско на стойност 40 хил. евро.

Има ли диагноза такова поведение в обществото ни? Според психиатъра д-р Цветеслава Гълъбова: Да!

"Войнстваща простотия и примитивизъм, които се издигат в култ и се превръщат в норма на поведение", диагностицира тя пред Bulgaria ON AIR и остави отворен въпроса: На какво учим децата си?

Шампанско се лее, "Шушана" се пее, а журналистът Патриция Кирилова не е сигурна дали става въпрос за същия "богаташки син", за когото се твърди, че е на видеото - този на бизнесмена д-р. инж. Цоло Вутов.

"Тази практика не е тенденция само сред българите. Виждала съм в Кан и в Сен Тропе чужденци да празнуват по този начин", обясни тя.

PR експертът Соня Колтуклиева потвърди, че става дума за същия син и отсече: "Нека цяла България гледа видеото, за да се отврати, така че на никого повече да не му идва наум да го прави!"

"Проблемът в това демонстриране на възможности е ниското самочувствие. Такова е поведението на "кухите хора", които са интелектуално примитивни и за тях да демонстрират нещо, което нямат, е въпрос на чест", посочи д-р Гълъбова.

По думите ѝ това поведение не се среща само при "богаташките деца". Тревожното, отбеляза тя, е че много от подрастващите са на мнението, че родителите им са дали стандарт, от който те не могат да паднат.

"Странното е защо този стандарт не е свързан с четене на книги, със самоусъвършенстване, с интереси към света...", риторична бе психиатърът.

Д-р Гълъбова е категорична, че не е въпрос за "омраза към богатите", а за по-голям проблем: "След като една държава не може да си събере 16-те милиарда ДДС, защо пък един наследник на фамилия да не даде 40 хил. евро за шампанско?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
22
 
! Отговори
диагноза преди 6 години
Ако имаше демокрация всичките тези комунисти щяха да са в затвора. Това не е демокрация, а продължение на болшевизма. Това са наследници на шумкари и престъпници.
32
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай *** в Европата. Айдааааа. Юнации.
31
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хмммм, защо никой не стреля във въздуха? Да не е защото във Франция е ок да си плащаш за простотията, но ако застрашаваш живота на околните идват едни здрави момчета със сини униформи и пак си плащаш за простотията, но на адвокати не на сервитьори?
30
3
 
24
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Ако се вярва на статията-изпръскал е шампанско за 40 000 евро.Грубо казано, изпукал е заплатите на 60-70 човека за един месец.А като си представя, какво правят тия, дето е полит коректно да не се пише за тях.....
29
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижда се кой печели обществени поръчки и защо след това магистрали и улици след " ремонти " изглеждат по този начин....
28
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази енергия, с която размята бутилките с шампанското ако я вложи в спорт, здравословно хранене и работа, ще постигне чудеса! Така ще е по-полезен на себе си, а и на останалите, най-малкото няма да ни занимават с изстъпленията му по курортите!
27
1
 
7
 
! Отговори
Ганю Ганчев преди 6 години
Вьри му искай на дедо мраз примерно с 5лв да ти помогне ако не изядеш всичкото шише у главата ей *** на.
26
1
 
17
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Тоя прай контра на татенцето бе ,не схващате ли....оня докато крал от асфалт забравил да го цунка по бузките ...затова е....
25
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е диагнозата ли? Българска простотия! Нещо което за разлика от културата, в България е в подем! Простотията цари, управлява страната, излиза по медиите и е на уважение. Простаците с пари като този на видеото, са новият елит на тази нещастна страна, демонстрирайки напълно простотията си публично, избивайки комплексите си с подобни жалки сцени! Отново показахме ,този път във Франция, че бай *** е жив, и много по *** и нагъл от преди 100 год. Алеко събуди се да си видиш героят!
24
1
 
36
 
! Отговори
Недко преди 6 години
Много е лесно да си *** и шумен - просто не трябва да си тих и умен!
23
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са наследниците на ДС милионерите, възпитавани не с труд, а с привилегии.
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубава работа ама!
21
1
 
40
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
--А тъй- Браво !! Лесно изкарани народни пари - трябва лесно да се харчат- Да е жив и здрав татко му - на този дангалак ) После се питайте ? - защо сте бедни и все на първо място по най ниски доходи ( живеете в мизерия -но не го осъзнавате)
20
1
 
26
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Явно много печелят от магистралите, да се преразгледат договорите !!!
19
1
 
41
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Бай *** с Шушана на Алпите...
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До диагнозаНе .. 30 години демокрация е това ! Или по -скоро свободия !
17
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Див селянин с пари! Като голяма част от богаташите в БГ да "живеят живота" с напиване и ядене на корем.
16
0
 
57
 
! Отговори
Владо преди 6 години
До 10Абсолютно си прав.Гледам Бойко в Брюксел как се разхожда като самовлюбен наперен пуяк и как свойски прегръща и потупва по раменете президенти и премиери и се сещам за един герой на А.Константинов
15
4
 
55
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
до 1 Не, приятелю.Това е резултат от 30 години "демокрация". Но не е лошо, че този има пари, макар и баща му да ги е изкарал по един или друг начин.Лошото е, че хора с такъв манталитет вече са във властта, и определят бъдещето на България...Запомнете го тоя момък, след няколко години ще го гледате я в парламента, я министър на нещо си.Те знаят, че даже и да си "кух" според психоложката, парите на фамилията им могат да купят всичко, власт, положение, даже и самата психоложка, ако трябва, за съжа
14
6
 
34
 
! Отговори
богат мун дьо преди 6 години
хапвайте деморкация, закривайте болници и училища и всичко е точно