Позицията ни по случая "Скрипал" - балансирана, категорична!

Зам.-министър: Ще реагираме адекватно при нови факти
88

България е достатъчно категорична в позицията си по случая "Скрипал". Не е имало момент, в който сме били небалансирани и несолидарни към ЕС. Това каза заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев в предаването "Опорни хора" на Bulgaria ON AIR.

"Още в първите моменти в случая "Скрипал" бяхме ясни и категорични. Балансът приляга на държава като България", посочи още гостът.

Още по темата
По думите му, ако този конфликт се развие по друг начин, страната ни ще реагира съобразно фактите и обстоятелствата. Георг Георгиев посочи и че сме съпричастни и стоим зад Великобритания.

"На този етап ситуацията не предполага да експулсираме руски дипломати", каза зам.-министърът и допълни, че е най-добре решение да се намери на масата на преговорите.

По думите му всяко едно обтягане на отношения, особено между големи геополитически играчи, води до съответните загуби.

Решението посланик Бойко Коцев да бъде привикан за консултации е взето от българското правителство. Спазена е до буква Конституцията, изтъкна още той.

Вижте още във видеото!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
българия може да се чувства спокойна;РУСИЯ Е НЕВИННА
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя не беше ли оня дето го има в Ю тюб, как лази на колене и целува ръка на Бойко Борисов.
39
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя зам външен мин да ги говори тези глупости на електората на герб и бсп.Балансирани сме били.Цялата ни външна политика е проруска и турска.Заставаме само формално на страната на Европа, когато искаме пари.Толкова сме безприципни, че не зная как ни търпят в ЕС.
38
2
 
15
 
! Отговори
Ту-ду-ру-ду-ду-ду преди 6 години
Нека сега герберастите видят истинското лице на лидера си, "прозападния" гражданин за европейско развитие на България, но бивш член на БКП и разтривач на ушите на Тато!
37
1
 
16
 
! Отговори
До 52 преди 6 години
Аз си мислех, че ти требе повече сиво вещество, ама как да е. В крайна сметка рашките като стигнат до границата все ми се иска да сме от правилната страна, щото западняците днеска дават 3-4 млрд на турция, други ден могат да дадат Кърджали, само да не пуснат бежанците. А иначе ако пак ще ходим до Драва, то да не е бягайки като бежанци.
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Електоратът на герб затова е толкова единен, понеже знаят, че без назначението ще се наложи да се върнат на мястото, което заслужават - треторазрядна чиновническа длъжност или в бюрото по труда. Пълно с калинки и калинковци - войнстващата посредственост. Дори си вярват, че разбират от нещо и нещо могат. Когато ги върнем в реалността ще боли много.
35
3
 
5
 
! Отговори
НФСБ преди 6 години
51 шшшшшшшшшштролклесан тихо
34
0
 
8
 
! Отговори
ГУРУ до 36 преди 6 години
И още нещо, батка! Визи нема да дадат не щото не гоним дипломати а защото 200 лв. ти стигат да изкараш книжка без да можеш да четеш, 1000 лв. те оправят със свободно придвижване в Европа като "студентче", а ако решиш да правиш бизнес без да ти запорират сметките и да ти правят проверки трябва да се отчиташ на НАП. Също няма да дадат понеже шефа на антикорупционната структура /новосъздадена/ не е чувал за Мишо бирата. ЗАТОВА НЯМА ДА ДАДАТ ВИЗИ! ЧУ ЛИ, ТИКВО?
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да балансираш добре трябват големи топки и дълъг прът.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тоя *** изписука. Ауспуха му е като попски ръкав.
31
1
 
3
 
! Отговори
PD преди 6 години
Достъпа до клавиатура, интернет и грамотност, не те прави анализатор!Поради определена ментална достатъчност в анализа на ситуацията, елита в Кремъл, склонява към диференциран подход. Малките европейски солидарни държави получават реципрочен отговор, без да ги вземат насериозно. Германия също. но бизнеса върви, т.е. за скандала е допринесла нула. А между шамарите се вкарват обичайно заподозрените, Ингилизки съюзници, които като се измъкне последната от ЕС, ще се молят на арменския поп.
30
3
 
6
 
! Отговори
До 41 преди 6 години
Ей дриcъk, в кой джоб влизат парите бе, бай ***? Киро попа добре го каза, че заради политически натиск не трябва да преиначаваме историята. Аз съм на същото мнение - казано отстрани много боли. И това не го каза той само до президента - той го каза там, за да се даде гласност. Ако го беше казал на Боко, ПИК, блиц и Днес щяха да мълчат като поcрани. Тая държава, на която казваш, че робуваме е осигурила нормален жизнен стандарт на баба ти, която днес се топли зимата само с него щото е с 200 пенсия
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прочетох ти мнението 23.Но в него има неясноти?!Всички цивилизовани страни подкрепили Великобритания?Австрия значи е дивашка според теб?Има и други....Словакия,Словения.Ходил ли си в Австрия и Словения?Ами там е по цивилизовано от Великобритания.Кажи Австрия диваци ли са...
28
3
 
6
 
! Отговори
GURU преди 6 години
Батка, аз разбирам тия дето лапат трохите от управлението на тиквата - назначение на пост, който не заслужаваш, 10% комисионна от обществената поръчка - днеска е готино, вечери с партията, суджуци на корем, цъфнал герб и т.н. Обаче не разбирам как трезво мислещ човек ще гласува за пожарникарчето, честно! За едни 50-100 лв. дето си наблюдател да осъждаш баба си на 40 лв. "подарък" за празниците. Абе народа си е толкова. *** казаха някои ... големите поети и с по-остри думи са се изказвали.
27
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 30Абе бае, Киро попа те нахока като магаре, после Кремъл нарече Президента ти предател, а цяла България все още е погребана под руските паметници, но ти юроде изкарваш злобата си към една държава, която беше донор за европейските фондове, които до сега влизат в джоба ти !
26
1
 
10
 
! Отговори
До 36 преди 6 години
На тебе виза ли ти трябва или нормален живот България?
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата знае, че ако изгони руски дипломати дава властта на момента. Притиснат между чук и наковалня - озверелия народ от една страна и натискът на господарите от запада и компромат имащите Пеевски и Цвъцко. Боко няма друг вариант освен да остане на власт понеже в противен случай далаверите излизат на светло и вместо халка на д-то ще му направят гривна в панделата.
24
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите трябва да знаят, че докато не застанат категорично против Русия и не започната да подкрепят безусловно по-старшите си евроатлантически парнтьори, визите никога няма да паднат!
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англосаксонците са надменни подляри и играят мpъcнишки дори помежду си, какво остава за нас и руснаците, просто не ни считат за хора. Oсновно оръжие винаги са им подлостта, лъжата и безпринципността.
22
3
 
5
 
! Отговори
НФСБ преди 6 години
Това зле ориентиращо се създание от снимката как е станало зам. министър само Боко знае. Иначе нещата са ясни и елементарни имаш съюзници значи ТЯХ подкрепаш честно и с достойнство, а не като тиквата "отново наведен". Щом си в НАТО, значи си на 100% с НАТО, това което зам. министърчето фъфли са руски локуми, нищо повече