Веганите срещу църквата заради избиването на агънца

Готвят исторически протест тази вечер
391
Веганите срещу църквата заради избиването на агънца
Веганите се събират тази вечер пред Светия синод. Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Български вегански съюз готви извънредна и дръзка акция пред Светия синод днес от 18 часа.

Протестираме срещу църквата като институция заради мълчаливото ѝ безразличие към всички жертвоприношения на животни за Гергьовден, Великден, Никулден и ред други нейни празници. Протестираме срещу безразличието и апатията ѝ. Протестираме срещу провеждането на курбани от нейни вярващи. Протестираме срещу масовото избиване на бебета агънца, тонове риба, предколедните прасета и ред други животни! Църквата не само не заклеймява тези зверства, а кротко си мълчи, но и на всичкото отгоре се привикват нейни служители да участват в тези церемонии. Това е недопустимо и възмутително", заявяват от съюза.

Сред исканията на веганите са църквата незабавно да се обяви против курбаните включващи жертвоприношения на животни и да заклейми извършителите им. Това трябвало да стане преди да свършат великденските пости. Те настояват и за анатемосване на всички убийци на животни.

"Не, не се бъзикаме, сериозни сме. Живеем в 21 век и е крайно време църквата да заклейми убийствата на животни официално", настояват от веганската организация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
0
 
0
 
! Отговори
Kristiqn123 преди 6 години
Всички сте банда *** , без абсолютно нито едно изключение, статията както и всички като нея ,дори на следно интелигентно малоумно същество му е ясно ,че е с цел манипулация и възмущение последвано от провикации ,след които следва яко кълване на разни хора с разни интереси....И е напълно нормално , ние не сме еднакви , и няма как да сме,но защо кълвете като рибки толкова лесно, ни веганите им дреме кво ядете вие , ни вас за тях....
301
2
 
4
 
! Отговори
Разумно мислещ преди 6 години
Не подкрепям веганите. Никога няма да се превърна в такъв. Но едно е сигурно. Крайно време е църквата да види своето падение. Крайно време е хората да захвърлят религията и да започнат да гледат реално на нещата.
300
2
 
1
 
! Отговори
Гост преди 6 години
До АнонименБотев - Лефски 1:0...
299
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Църквата, както и монархията се крепи на традициите. Ако "реформираш" традицията - край с църквата! Някак си не ги разбирам веганите - аз на тях не им определям какво да ядат и какво не, защо трябва те да се месят на другите? Но тия неща тепърва ще се коментират, има случаи в които убийството на животни се наказва строго от закона, освен ако не е за храна.....
298
0
 
8
 
! Отговори
Нас преди 6 години
Вие си умарят децата от глад с болните си мозъци, до там има психопати,че дори не си кърмят децата
297
0
 
2
 
! Отговори
Нас преди 6 години
Вие си умарят децата от глад с болните си мозъци
296
8
 
5
 
! Отговори
ВЕГАН преди 6 години
Щом според вас месото е толкова вкусно и полезно трябва да знаете,че човешкото месо е най-вкусно. Започнете да убивате децата и бебетата си както отнемате бебето агънце от майка му. Нека човешкото месо стане деликатес,особено месото от бебета. Добър апетит :)
295
3
 
4
 
! Отговори
tony black преди 6 години
Е те такива психопати ми се иска да добарам и...блъскам, блъскам....докато не ги изкъртя.
294
1
 
2
 
! Отговори
Div преди 6 години
Изумително е колко назадничеви и елементарни са по-големия броу коментари тук.Хора, преди да говорите, информирайте се! Изглежда си нямате и представа колко смешни звучите с абсурдните си твърдения.
293
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
99% от веганите мъже са хомосексуалисти а останалият 1% са все още неосъзнати.При жените статистиката е същата.
292
0
 
14
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 6 години
Искам да питам Веганите, какво тогава предлагат да се яде на Великден, Коледа, Гергьовден, Никулден?Като не им харесва храната в България,могат да се преселят в Индия.Там дори сирене и яйца не ядат,заради религията,хем и ще им е и топло. Като ги гледам горките едни мършави, а са ядосани защото са гладни. Този гняв е от глад,ама сами са се осъдили на доживотна диета.Хайде на бас,че искат да хапнат една пържола, или кюфтета.Къде е писано,че християните изобщо не трябва да ядат месо?Да кажат!!!!!!!
291
0
 
9
 
! Отговори
Х преди 6 години
Всичко е за пари ! Плащат на всекви знайни и незнайни организации за да перат пачки.Кой знае вкъщи кви мръвки нагъват :D
290
0
 
12
 
! Отговори
Кики преди 6 години
-Защо стана Веган ? -Ами достраша ме да стана обратен и затова
289
3
 
6
 
! Отговори
Божидар преди 6 години
На тъпите вегани,едно време им викаха вегетарианци мога само да им кажа че са много големи ***???????Помислете защо??????Чак ги ненавиждам!!!!!Аз съм атеист но не преча на вярващите!!!!!!
288
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Госпожи и Госпида вегани!Ние не ви натрапваме нашите виждания моляви запазете си вашите за вас.А ако се борите за 5 минутна слава с по една краставичка или тиквичка сложена на правилното място ще си ги спечелите по бързо затова действайте.
287
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Левски, левски - шампион!
286
0
 
15
 
! Отговори
Колето преди 6 години
Определено трябва да се лекувате,аз не казвам вие да не пасете и не желая вие да ми казвате какво да ям.
285
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЕГАНИТЕ СЕ ИЗКАЗВАТ ЧЕ Е 21 ВЕК?! УЖ НАПРЕДНАЛА ЦИВИЛИЗАЦИЯ. Е ОК, КАТО СА ТОЛКОВА ЦИВИЛИЗОВАНИ ЗАЩО НЕ СЕ ЗАПИТАТ ЧЕ В 21 ВЕК ВСЕКИ САМ ИЗБИРА КАКВО ДА ПРАВИ. НЕ ИСКАМ ДА УБИДЯ НИКОЙ. НО КОГАТО СИ ИЗБЕРЕШ ПЪТЯ ПО КОЙТО ДА ВЪРШИ. ТО НЕ ПРЕЧИ НА ДРУГИ.
284
0
 
18
 
! Отговори
Канибал преди 6 години
Ние пък протестираме срещу фанатизма и доктрините ви! Вие сте болни в главите фанатици!
283
0
 
27
 
! Отговори
Ха ха преди 6 години
Смешни, пародийни и жалки: вегани, ***, разни *** и други, що не спрете да се правите на интересни