Веганите срещу църквата заради избиването на агънца

Готвят исторически протест тази вечер
391
Веганите срещу църквата заради избиването на агънца
Веганите се събират тази вечер пред Светия синод. Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Български вегански съюз готви извънредна и дръзка акция пред Светия синод днес от 18 часа.

Протестираме срещу църквата като институция заради мълчаливото ѝ безразличие към всички жертвоприношения на животни за Гергьовден, Великден, Никулден и ред други нейни празници. Протестираме срещу безразличието и апатията ѝ. Протестираме срещу провеждането на курбани от нейни вярващи. Протестираме срещу масовото избиване на бебета агънца, тонове риба, предколедните прасета и ред други животни! Църквата не само не заклеймява тези зверства, а кротко си мълчи, но и на всичкото отгоре се привикват нейни служители да участват в тези церемонии. Това е недопустимо и възмутително", заявяват от съюза.

Сред исканията на веганите са църквата незабавно да се обяви против курбаните включващи жертвоприношения на животни и да заклейми извършителите им. Това трябвало да стане преди да свършат великденските пости. Те настояват и за анатемосване на всички убийци на животни.

"Не, не се бъзикаме, сериозни сме. Живеем в 21 век и е крайно време църквата да заклейми убийствата на животни официално", настояват от веганската организация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То само агнета да бяха УБИТИ! Попската *** е основоположник на инквизицията която 400 години изтребваше най-прогресивните индивиди на планетата. Чудя се на акъла на повечето "вярбащи" как могат да бъдат толкова слепи или притчата на Христос 'луди водят слепи' е най-истинската в този случай/това време! Истинският БОГ/Христос не е при тези варосани гробници!
261
1
 
13
 
! Отговори
До264 преди 6 години
Като засееш един домат ела ми се обади...Някои хора през живота си растение не са посели,ама все научни доказателства дават.
260
6
 
15
 
! Отговори
Басиси преди 6 години
Да се обявявят срещу църквата означава да се обявяват срещу Бог! Бог е създал животните за наше удобство И храна(които стават за ядене ;) ) Пък и е нормално вегани да искат да покажат на всички тъпотията си,не енищо ново...
259
0
 
16
 
! Отговори
До256 преди 6 години
Човека е 188см,бе!Ти явно си веган с висок холестерол,че и слабоват и грозноват при това,щом завиждаш на здрав едър човек....Веганите може да мелят растения,но пак могат да имат лоши кръвни показатели и да не са по здрави от обикновен човек.Факт.
258
3
 
19
 
! Отговори
ДОПК преди 6 години
Агънцата не се избиват, а се колят. Разликата е огромна, защото коленето на животно се прави с цел добив на месо за храна. Избиването вменява убийство от омраза, а това не е така. Много стопани обичат агнетата си и дори се разплакват когато ги заколват. Баба ми като коля кокошка първо и се извинява.
257
24
 
5
 
! Отговори
fghdfghdfg преди 6 години
До 42Ти си много глупав. Да оставим настрана протестите и т.н., но от единица обработваема земя се добива от 7 до 10 пъти повече растителна храна за директна консумация, отколкото ако минем през процеса пасбища-фураж-животно-месо. Това е доказано в много изследвания и е неоспорим научен факт. От много ръфане на месо си затъпял :-D
256
5
 
22
 
! Отговори
Все тая преди 6 години
Разликата между веган и вегетарянец била същата като разликата между гей и ****ст. Тея нямат ли си друга работа? Организирам протест срещу масовото избиване на марули, моркови, домати и всякакви салати от веганите. Те не се спират тея хора. Със какво ще си храна агнето за гергьовден?
255
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Най-дразнещотоМНООООГО, АМА МНОООГО СИ ЗЛЕ МИЛИЧЪК. ЖАЛ МИ Е ЗА ТЕБ И ПОДОБНИТЕ ТИ.
254
4
 
18
 
! Отговори
42 преди 6 години
Ако светът се състоеше само от вегани земеделската продукция, дори без да се хранят дом.животни нямаше да стига и за 1/3 от хората...Нека тия празноглавци се позамислят ако могат.
253
3
 
16
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
Бих искал да попитам , понеже съм далече от нещата. Човешки индивид , ако не поглъща месото , а само го слага в устата си и го смуче , това - месояден индивид ли е , или веган ???
252
3
 
13
 
! Отговори
... преди 6 години
"Днес" винаги е трибуна за бавноразвиващи се...новата порция психичноболни дивиации,ако не знаете от къде се финансират-ултралибералните НПО-та.Без съмнение именно в техните "ферми и лаборатории","произвеждат" подобни българофоби,човекофоби/слуги на Сорос и "Америка за България".А секс с неудошевени предмети-дървета,стълбове,храсти правят ли!!!И такива ненормалници има.Сигурно с див възторг клюпат ароматизирани хамбургери с ГМО...от "Фак Донълдс",когато не приличат на ид''ти в центъра на София.
251
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То кой се движи днес на собствен ход.От колата в офиса,после с колата до магазина и с колата до вкъщи.Повечето хора,които познавам ходят на 500 м с кола.
250
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като им гледам увяхналите,бледи физиономии,много добре ще им се отрази печена агнешка плешка с пресен лук на фурна+дробсърма за гарнитура и една шопска салата+бира!
249
12
 
4
 
! Отговори
до бай митьо преди 6 години
С тея 115 кила ще го закъсаш по-нататък.На този ръст 95 кила най-много за да не ти се изхабят коленните стави рано-рано.
248
2
 
5
 
! Отговори
Ти грешиш преди 6 години
До Анонимен 254Силата е право пропорционална на напречното сечение на мускулите и на метаболизъма. Слонът изпреварва по първия показател много пъти всеки хищник. Но се сещам няколко месоядни, които са по-умни от него: човек, косатка, горила (да, да, похапват си месце, когато успеят).
247
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 235Сланинка, лучец, ракийка и много движение. Въобще движиш ли се достатъчно, няма значение какво ядеш - ще бъдеш здрав! Не се ли движиш достатъчно, няма значение, какво ядеш - ще бъдеш болен.
246
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грешиш,най -умни и силни са тревопасните.Например слонът!
245
1
 
11
 
! Отговори
ттт преди 6 години
В природата месоядните същества са по-умни от растителноядните. Погледнете - стадо от 200 бизони, всеки силен за три вълка го напада глутница 10 вълка и успява да изяде един бизон. Същото е с биволи, гну, жирафи в Африка.
244
1
 
15
 
! Отговори
До неразбрал преди 6 години
Не, веганите са вагини.
243
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия вегини нормални ли са? Искат да променят хилядолетни традиции и култури