Веганите срещу църквата заради избиването на агънца

Готвят исторически протест тази вечер
391
Веганите срещу църквата заради избиването на агънца
Веганите се събират тази вечер пред Светия синод. Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Български вегански съюз готви извънредна и дръзка акция пред Светия синод днес от 18 часа.

Протестираме срещу църквата като институция заради мълчаливото ѝ безразличие към всички жертвоприношения на животни за Гергьовден, Великден, Никулден и ред други нейни празници. Протестираме срещу безразличието и апатията ѝ. Протестираме срещу провеждането на курбани от нейни вярващи. Протестираме срещу масовото избиване на бебета агънца, тонове риба, предколедните прасета и ред други животни! Църквата не само не заклеймява тези зверства, а кротко си мълчи, но и на всичкото отгоре се привикват нейни служители да участват в тези церемонии. Това е недопустимо и възмутително", заявяват от съюза.

Сред исканията на веганите са църквата незабавно да се обяви против курбаните включващи жертвоприношения на животни и да заклейми извършителите им. Това трябвало да стане преди да свършат великденските пости. Те настояват и за анатемосване на всички убийци на животни.

"Не, не се бъзикаме, сериозни сме. Живеем в 21 век и е крайно време църквата да заклейми убийствата на животни официално", настояват от веганската организация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
1
 
15
 
! Отговори
Десо преди 6 години
Абе тия нормални ли са????Защитете комарите,***,глистите и кърлежите,та да плъзнат зарази!!!!
281
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Chovestina, milosardie i humannost sa chujdi na zlatotarsachite i srebrolubcite ot bg ortodoks carkva. Kakvo ostava za lubov i grija kam jivotnite....
280
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Библията си пише, че Бог е създал животните и растеният в полза на човека. Та, веганските ненормалници да си гледат марулките и да не се бъркат в божиите работи.
279
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не подкрепям веганите тъй като ги смятам за прекалено крайни в идеите си. Но също така не мисля че религията е на прав път тъй като имаме много ама много доказателства за лицемерие и лицеприятие от страна на "уж божийте" служители! ДС доноси и партийна принадлежност са една малка част от проклятието им и както е казал Христос - по плодовете ги опознахме! Не им се кланяйте на тези клишести дебелаци които гледат само как да се напапат по празниците и как да ги не хванат в крачка с някой друг поп!!
278
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джендърите няма ли да се изкажат и те? Стига сме слушали разни кукувици...
277
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да им ... на веганите.
276
2
 
21
 
! Отговори
Mimcho преди 6 години
Те не са добре
275
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта, мястото и времето на атаките на тези провокаторчета са изчислени внимателно от поръчителите им. Наглото им изнудване е, за да се ядосат хората и да предприемат крайни действия, тогава тези юначета ще ореват медиите и ще дадат повод на НПО-та и мастити адвокати да подгонят и опитат да подкопаят това, което е скъпо на българина. Естествено, че няма да се дадем, но тези още не го знаят.
274
6
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време, когато по-вечето от нас имаха баба и дядо на село, нямаше таково животно - веган. Просто бяхме близо до природата и истинската храна, балансирана и здравословна. И включваща месо, мляко, яйца и пр. продукти от животински произход.Тогава и младежите ходеха в казармата и ставаха истински мъже!
273
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видяхме ли тези юнаци в Осогово при конете? Не. Виждаме ли ги по приютите, където е пълно с извращения? Не. Тези хора са платени провокаторчета - целта им е да си изядат боя и да ревнат по медиите. Най-вероятно това е поръчката. Вижте им лидера - някакво момче на 18 г. Цялата тази оргнизацийка, наред с останалите НПО-та са тук за да ни бутат къщата. Но българите няма да се дадат - знам го. Знаем го всички.
272
2
 
59
 
! Отговори
Иван преди 6 години
А пред джамиите що не отидете на курбанбайряма
271
3
 
29
 
! Отговори
Николова преди 6 години
Ходи духай супата...тя е веганска. А за вечеря може да клъвнеш с папагала ми шепа просо.
270
9
 
35
 
! Отговори
Гатанка преди 6 години
Двама вегани срещу 6 милиона християни- що е то?Отг.:Опит за ислямизация
269
7
 
50
 
! Отговори
да стоят гладни преди 6 години
Веган, това е индианската дума за некадърен ловец.
268
3
 
42
 
! Отговори
Русев преди 6 години
Що не си....гледате работата?Вие като унищожавате тонове беззащитни зеленчуци да сте по-добри?Или трева може а месо не?Лицемери!
267
1
 
18
 
! Отговори
Inatut преди 6 години
Ако не се търсиха и купуваха агнета, никой нямаше да гледа овце.. с прасетата и телетата е същото. Съответно фермерите щяха да не връзват двата края щото само мляко е без пари. Но ко разбират дженганите
266
1
 
17
 
! Отговори
обява преди 6 години
Предлагам веган козунаци от крава хранена със балканско еко сено, гарнирани с *** и кози барабонки съдържащи билки от региона.
265
7
 
23
 
! Отговори
Хм... преди 6 години
Кльощави ***,наркомани и хрантутници..ей това са ъревопасните "хора"
264
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тея е крайно време да се изнесат от България те са срам за нас , много се навъдиха да ни изопачават християнството, това си е чиста секта и не трябва да им позволим да измислят нови канони в нашата църква,как не ги е срам,имаме си едно християнство и него някакви луди искат да изопачават,при това правим корбан с агнешко както е и в Библията.
263
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе от къде се пръкнаха в България такива изопачени разбирания,преди не беше така,луди да прочетат Библията,изопачават дори християнството,богохулници с болни мозъци, това за мен не са българи в пълния смисъл на думата,ние не сме такива.