Веганите срещу църквата заради избиването на агънца

Готвят исторически протест тази вечер
391
Веганите срещу църквата заради избиването на агънца
Веганите се събират тази вечер пред Светия синод. Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Български вегански съюз готви извънредна и дръзка акция пред Светия синод днес от 18 часа.

Протестираме срещу църквата като институция заради мълчаливото ѝ безразличие към всички жертвоприношения на животни за Гергьовден, Великден, Никулден и ред други нейни празници. Протестираме срещу безразличието и апатията ѝ. Протестираме срещу провеждането на курбани от нейни вярващи. Протестираме срещу масовото избиване на бебета агънца, тонове риба, предколедните прасета и ред други животни! Църквата не само не заклеймява тези зверства, а кротко си мълчи, но и на всичкото отгоре се привикват нейни служители да участват в тези церемонии. Това е недопустимо и възмутително", заявяват от съюза.

Сред исканията на веганите са църквата незабавно да се обяви против курбаните включващи жертвоприношения на животни и да заклейми извършителите им. Това трябвало да стане преди да свършат великденските пости. Те настояват и за анатемосване на всички убийци на животни.

"Не, не се бъзикаме, сериозни сме. Живеем в 21 век и е крайно време църквата да заклейми убийствата на животни официално", настояват от веганската организация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
4
 
11
 
! Отговори
СЪ НАМИ БОГЪ преди 6 години
Истината, е че християнството вече не е това което е било.... По строго трябва да се отнасят с такива хора с отклонения... Нали това е функция на природата... Гледаш прасенце, агънце, козичка ти ги храниш после и те те хранят. Самия Исус е бил рибар... Грешно е да се убиват животни безцелно....
161
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЗ НЕЗНАМ ХРИСТОС ДА Е БИЛ ВЕГАН :DАКО Е БИЛ ТАКЪВ КАЖЕТЕ! НО СЕ СЪМНЯВАМ!ДОКОЛКОТО ПОМНЯ ЗНАМ, ЧЕ ХРИСТОС Е ЯЛ РИБА!!ТЪЙ, ЧЕ МНОГО ИМ ЗДРАВЕ НА ВЕГАНИТЕ :D
160
1
 
22
 
! Отговори
ЛЪВ преди 6 години
В почивните петък и понеделник що не вземете да поработите ? Пък ние ще си хапваме агнешко и Великденски яйца..
159
27
 
4
 
! Отговори
Мартина преди 6 години
Не знам защо ви дразнят толкова веганите??? Всеки има право да се храни с каквото поиска и да живее както си поиска. Живеем в свободна държава и всеки може да излезе да протестира за всичко, което не му харесва и иска да промени. Вие си яжте месо, пълно с антибиотици и хормони на разтежа за сметка на много отнети животи и бъдете щастливи. :)
158
4
 
7
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Като не искат да ядат агнета, да ядат ...
157
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 6 години
До АнонименПълни простотии. Явно си и комунист, защото не си чувал за великите пости. Там освен риба друго не се препоръчва.
156
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето църковни обичаи и традиции са си останали от бита на хората преди 2-3 века и повече. На църквата очевидно изобщо не й пука за осъвременяването им. Не става въпрос всички да ставаме вегани, аз също не съм, обаче да не може да си изпереш гащите или да измиеш пода, защото на църковен празник не се върши домакинска работа е малоумно. Всеки трябва трезво да си прецени кои традиции са важни и кои пълна отживелица.
155
2
 
15
 
! Отговори
професионален кибик преди 6 години
Сакам да видим ***-веган как протестира в Мека по време на байрямите.
154
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом не са грабнали пушката да гърмят като оная кукувица от Ютюб пак добре. Тия трябва вече да се третират като потенциални терористи.
153
2
 
10
 
! Отговори
ЕЙ БОГУ преди 6 години
Боже, Боже..... Тия вече не се траят....
152
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Др ИванА бе ще го питаш та да ти надуе главата с теории, пусни го да пасе, а ти си набавяй витамини и хранителни вещества от каквото ти харесва.
151
3
 
22
 
! Отговори
xxx преди 6 години
Писна ми всякакви извратени *** , откровени *** и всякакви други човеконенавистници да налагат разбиранията си и начина си на живот над останалите хора .Не разбирам защо постоянно се дава трибуна на подобни създания ,какво са постигнали ,с какво са полезни на обществото подобни, най-често *** ,които само гушат грешни пари от разни грантове .Да си живеят както смятат за добре ,но да не дават наклони на останалите хора .
150
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименПоради каква причина трябва да държа месо във фризера? Всеядните не ядат ли орехи и други ядки? И да не забравите на Курбан байрам да протестирате пред джамията! Пусти кол!
149
1
 
20
 
! Отговори
Цветарка преди 6 години
Аз пък избих на цветница няколко цветя,защото жена ми имаше имен ден,като не съобразих,че така лишавам от храна веганите...
148
0
 
0
 
! Отговори
House M.D преди 6 години
И защо веганите са против агент Иван да бъде убит?
147
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не че нещо, ама църква и 21-ви век в едно изречение са несъвместими. Не може да очаквате нищо модерно, съвременно и полезно от църквата, която е застинала в миналите векове. Религията е отживелица.
146
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак са забравили да си изпият хапченцата...
145
2
 
20
 
! Отговори
1 преди 6 години
Да ги закарат да живеят при Инуитите, там да протестират против избиването на тюлени , елени, бели мечки, китове и улова на риба и там да им дадат земя, за да сеят марули и зеле и др. за храна! Та те според уменията си в лова, ще станат канибали и ще се изядат един-друг!
144
3
 
18
 
! Отговори
Shark преди 6 години
На тези сектанти трябва да им бъдат забранени всякакви демонстрации. Какво целят с протести точно на едни от най-християнските празници. За мен това е провокация!!! Да ядат ако щат камъни, но да не се натрапват така нагло. Абе хайде да организираме протест против наглостта на веганите бе!!! Протест за това, че искат да променят традициите ни!
143
2
 
28
 
! Отговори
Др Иван преди 6 години
Аз този мършавия на снимката искам да го попитам откъде си набавя витамин B12, който се съдържа в животински продукти и чиято липса в диетата води до развитието на мегалобластна анемия? Или и той като повечето веганчета тихичко си приема всички хранителни добавки от животински произход понеже го е страх за животеца?