Веганите срещу църквата заради избиването на агънца

Готвят исторически протест тази вечер
391
Веганите срещу църквата заради избиването на агънца
Веганите се събират тази вечер пред Светия синод. Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Български вегански съюз готви извънредна и дръзка акция пред Светия синод днес от 18 часа.

Протестираме срещу църквата като институция заради мълчаливото ѝ безразличие към всички жертвоприношения на животни за Гергьовден, Великден, Никулден и ред други нейни празници. Протестираме срещу безразличието и апатията ѝ. Протестираме срещу провеждането на курбани от нейни вярващи. Протестираме срещу масовото избиване на бебета агънца, тонове риба, предколедните прасета и ред други животни! Църквата не само не заклеймява тези зверства, а кротко си мълчи, но и на всичкото отгоре се привикват нейни служители да участват в тези церемонии. Това е недопустимо и възмутително", заявяват от съюза.

Сред исканията на веганите са църквата незабавно да се обяви против курбаните включващи жертвоприношения на животни и да заклейми извършителите им. Това трябвало да стане преди да свършат великденските пости. Те настояват и за анатемосване на всички убийци на животни.

"Не, не се бъзикаме, сериозни сме. Живеем в 21 век и е крайно време църквата да заклейми убийствата на животни официално", настояват от веганската организация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
3
 
8
 
! Отговори
HELL преди 6 години
До МартинаФорума БГМАМА не сме канали тука камо ли да имате литература за хранене.В зората на човечеството условия за живот и оцеляване са били ужасни в ерата на неандерталците. Първо са се хранили като тревопасни защото са мимикирали животните ама организма им не ставал силен а обратното. Когато са почнали месо да ядат се радвай че сега пишеш, защото по вашата логика сега планета не трябва да има 7 билиона хора!
181
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В днешно време е лукс да доживееш 70 години и в основата е от храната."И в миналото е било лукс да доживееш до 70, и в основата пак е била храната. Основно - липсата и.
180
2
 
22
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
До МартинаЕ, точно натрапване е, че и обиждате начина ми на мислене ! Вашето тревясало мислене да не би да не е ограничено ? Грудки, семена, цветя и парад на простотията Ви на площада. Не убиваме за кеф, а за да се храним както сме намерили за добре и Вие не можете да ми казвате как да се храня, какво е мисленето ми и какво изобщо трябва да мисля !Казано по друг начин, яж си цветя, аз ще ям ребра и пържоли и си трай, както аз си трая.
179
2
 
12
 
! Отговори
До Мартина преди 6 години
А пък аз обичам полусурово кърваво месо "алангле", кървавица, суши и прочие. Значи ли това, че съм престъпник?
178
3
 
25
 
! Отговори
един от вас преди 6 години
една позната храни бебето си с веган булшит, и на 9 месеца още не може да сяда и гледа в една точка. Тези са вредни, не трябва да им се дава трибуна!
177
21
 
4
 
! Отговори
Мартина преди 6 години
До хххЧовекът не е хищник. Предците са ловували, защото не са имали друг избор. В днешно време е лукс да доживееш 70 години и в основата е от храната. Но няма да навлизам в подробности, има достатъчно литература за това. Хранете се с каквото искате, на мен не ми пречите.
176
3
 
17
 
! Отговори
Гогата преди 6 години
Веганастията е доста опасна, особено за младите и г.л.упви девойчета. Позната на синовете ми отиде в Германия, стана веган и сега, като идва на гости ме боли сърцето като я гледам. Много хубаво момиче, стопило се и по-слабо от петгодишния ми внук. Юнакът яде здраво, но "месце искам дядо!". Е, яде и сурови моркови, чушки, дори и лук!
175
2
 
24
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
До МартинаУважаема,НЕ СЕ НАТРАПВАЙТЕ като джендърите, аз не парадирам пред медиите, че ям месо ! Аз не ви преча, не ми пречете и вие ! С джендърите не сте по-равни от останалите !
174
4
 
10
 
! Отговори
Хама де! преди 6 години
Вегани в Белене нямало. Имало само в началото. Яко бачкане, рано ставане и рано лягане и веганите и змии и жаби лапали като печени фъстъци.
173
2
 
24
 
! Отговори
до 173 преди 6 години
Как никой нищо да не натрапва? Прочети статията, ако тия искания не са натрапване, здраве му кажи.
172
2
 
15
 
! Отговори
Егати марулите преди 6 години
Аз пък искам заклеймяване на убийците на растения.Тези като малки да не би да не са яли месо или риба?
171
4
 
12
 
! Отговори
+ преди 6 години
Прости им Господи, те не знаят какво правят. Те не са виновни така им влияе ГМО-соята.
170
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От текста на статията се разбира, че тия веганчета искат забрана на всичко. Аз пък искам веганите да оставят месоядните намира. Искам и веганството да бъде класифицирано като психично заболяване, защото то е именно такова.
169
24
 
4
 
! Отговори
Мартинс преди 6 години
До СтаматНикой нищо не натрапва!!! Има хора които не са ОК с убиването и насилието над животни. Никой не ви казва с кого да спите и какво да мислите. Правете каквото искате - Кой ви спира ??? Това, че вие се дразните, че има хора с различно от вашето ограничено мислене си е лично ваш проблем :)
168
4
 
20
 
! Отговори
ххх преди 6 години
До МартинаТочно веганите са тези ,които агресивно проповядват принуда над несъгласните с техните теории .Нормално е човек поне да се дразни на тези ,които искат да го вкарват в затвор ,да го трепят и т.н. само защото има характерния за човека ,откакто свят светува хранителен режим .Айде да не се изказвате от нетърпящата възражение позицията на абсолютната истина .Кое е вредно и кое не ,не знам ама като гледам тоя оцъкления скелет на снимката .....не мерси не искам да изглеждам така .
167
3
 
21
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До Най-дразнещотоКато гледам как веганите са се скъсали от работа-още малко и ще кажеш че хранят останалите!Всички се занимават с тарикатски неща,дето няма много зор!Нормално-как се издържа на сериозна работа без сериозна храна!
166
25
 
4
 
! Отговори
Мартина преди 6 години
До СтаматБолестите идват от животинската храна.
165
45
 
5
 
! Отговори
Най-дразнещото преди 6 години
Най-много ме дразни, че месоядните си правят просташки шегички с веганите а после, като започнат със здравословние проблеми взимат и от данъците на веганите да се лекуват. Ам какво се чудя, то и пушачите са така.Радост за простолюдието - прасенце на шиш, барбекю аааууу шокар.
164
4
 
28
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Болни хора !!!Трябва им лечение на всички вегани !!!
163
2
 
26
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Туй веганите са радикализирани вегетарианци-т.е.както ислямистите са радикализирани мюсулмани.Лу*да работа.Те като не искат-да не ядат,що досаждат на нормалните хора!?