Майка избра България пред Англия за лечението на Дани

Двамата пътуват всеки месец до Варна, но не е туризъм, а за рехабилитация
35

Майка на три деца, която живее със семейството си в Англия, пътува постоянно до България и обратно. Не за туризъм, а за лечението на най-малкия си син - 4-годишният Даниел, който е с детска церебрална парализа.

Във Варна той провежда втория си терапевтичен курс.

Даниел посещава Центъра за ранна интервенция и рехабилитация в Дома за медико-социални грижи във Варна.
Той все още не може да ходи самостоятелно, но бележи първи подобрения, дори вече имаме 10 уверени крачки, каза майката му Валерия Михова пред Bulgaria ON AIR.

Не е прецедент родители да предпочетат лечебното заведение за рехабилитация пред друго такова в чужбина.

Михова обясни, че това, което им предлагат в Англия е доста по-малко, от помощта, които има тук.

Даниел посещава кинезитерапия, физиотерапия, хидротерапия, механотерапия и специален педагог.

С него работят рехабилитаторите Валентина Цанева и Донка Барусова.

Центърът приема деца от цялата страна, като тези от по-отдалечените градове се настаняват с придружител за целия период на терапевтичния курс.

Всички услуги в Центъра са напълно безплатни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
племе преди 6 години
щот е по-евтино
31
1
 
1
 
! Отговори
от Белгия преди 6 години
До Анонименти добре ле си бе мен? Всеки един от тези "предатели" внася повечт пари в БГ бюджета от теб , и се е махнал за да отгледа децата си далеч от злобари и засвистници като тебе. Моного още мога да ти кажа ама да наливаш в пробита лейка е загубена кауза.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А пък в болниците си нямате и на представа какви бездарници от гза на географията работят. Да, направено е всичко с много пари и изглежда много добре, но дано да не влизате в кухнята на нещата, защото ще ви призлее. Не случайно на Англия й викат западен Пакистан, и в много сфери са превзети от хора, които тук за пръв път са видяли течаща вода. Затова смятам, че жената е взела много правилно решение и дано само хубави неща да се случват на детето й от сега нататък.
29
0
 
0
 
! Отговори
Гешо преди 6 години
До Анонимен 9Научете един път за винаги Бог не наказва, а само помага !!!!
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИЗВЪН4000лв. ми е заплата .. бе предател
27
0
 
3
 
! Отговори
data преди 6 години
Хиляди благодарности и адмирации за екипа на Центъра за ранна интервенция и рехабилитация в Дома за медико-социални грижи във Варна. Прекрасен център , прекрасни хора !
26
2
 
3
 
! Отговори
леле преди 6 години
Този "ИЗВЪН" е голям пр-ъд- льо !
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нима в България има нещо безплатно ?
24
4
 
1
 
! Отговори
ИЗВЪН преди 6 години
Стой си при мама и тате... като си получат пенсията я проиграй на ротативки и си купи наливна ракия :))Най-възвишеното нещо в живота ти ще остане посланията, които публикуваш тук.Но спи си спокойно на дивана в хола... след някоя друга година ще си имаш собствена стая. И не забравяй в края на месеца да си изтеглиш 800лв. заплата и да живееш стойностен живот.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИЗВЪН Лекувай се там където си плащал данъците , или само когато се разболеете или осъкатите от лошата работа , се сещате за България .. Седете си там , не ви искаме..
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИЗВЪНРаботите работа която и черната раса от Африка не иска да работи.. Толкова сте достойни и платени..
21
5
 
2
 
! Отговори
ИЗВЪН преди 6 години
Две таблетки парацетамол, принтирано заболяване...?Има частни кабинети, който иска бързо. Нима ходиш в България на зъболекар по Здравна Каса... за амалгама ? Или се редиш пред кабинета в поликлиниката ?Който иска - плаща и поръчва музика.Иначе не виждам нищо лошо в това да работи човек за коректен работодател, в прилични условия на труд и за добри пари. Роби са неудачниците в собствената си държава..А с данъците си, дали ще издържам семейство етиопци или глутница ц _ г _ ни ми е все тая :)
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изменници плащат данъци на друга държава , осигуровки с които хранят чужди пенсионери .. Редно ли е да лекуваме на предателите децата. Предателите раждат предатели..
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов, принтирали ли са ти нещо от интернет за заболяването на което приличат симптомите? Давали ли са ти две таблетки парацетамол? Давали ли са ти направление за специалист за след няколко месеца? Ако не попаднеш в правилния протокол може и да нямаш шанс. Радвай се докато нещата ти се получават, защото има много хора, които са се връщали в България за прости неща.
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички предатели пишат колко хубаво на запад , за идете и вие на запад и да ви продадат за роби .. Както тях са ги продавали ..
17
1
 
2
 
! Отговори
Цветанов преди 6 години
...всички лекарства на деца до 18г. са безплатни. A за деца с церебрална парализа, или такива , които са с някаква степен на инвалидност, помощите са много и до живот.
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предатели да ви обясня , че такива предатели като вас се лекуват при други предатели от Пакистан.. Които непрекъснато гледат в компютъра защото нищо не разбират и не знаят какво правят.
15
8
 
5
 
! Отговори
Цветанов преди 6 години
''Михова обясни, че това, което им предлагат в Англия е доста по-малко, от помощта, които има тук''Tова няма как да е вярно.Само да ви поясня, и двете ми деца са родени в държаана болница в Англия. Техниката вътре, обслужването, всичко беше на много високо ниво. Все пак , вярно е , че има и по-добри, и по-лоши болници, но като цяло системата е много по-напред , в сравнение с България - говоря за държавното медицинско обслужване. Всички раково болни са с беззплатни лекарства. Всички лекарства..
14
6
 
5
 
! Отговори
Др. Уотсън преди 6 години
Я първо да напишат една статия или да направят един филм как може да се придвижи един инвалид с количка из улиците на Варна или София и по улиците на Лондон, тогава пак ще говорим.Или пък ДРУГ ПРИМЕР - за колко време може да се продаде един автомобил в БГ и в Англия, и за колко време може да се оформят документите и да се получи нова регистрация, и за какви пари?
13
5
 
0
 
! Отговори
Др. Уотсън преди 6 години
Мнооооого ме съмнява тази статия