Настроенията у нас: Одобрение за Борисов, страх от ядрен конфликт?

Галъп: 62% харесват външната политика на премиера
Обновена: 9 апр 2018 21:03 | 9 апр 2018 16:23,
264
Настроенията у нас: Одобрение за Борисов, страх от ядрен конфликт?

Над половината българи смятат, че в момента в света има реална опасност от глобален военен конфликт. Това сочат данни от експресен сондаж на "Галъп интернешънъл".

62% оценяват, че премиерът Бойко Борисов се справя добре с външнополитически дейности като председателството на Съвета на ЕС и дипломацията. 30 процента са на обратното мнение, а останалите се колебаят.

Явно обществото ни одобрява по-скоро балансираните външни действия, които са характерни за Борисов, посочват от агенцията. Доказателство за това е и отношението към преговорите с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. 62 процента приемат, че с него е необходимо да се преговаря, а 33 процента смятат, че преговорите с него са излишни.

В същото време обаче обществото ни явно продължава да очаква далеч по-ефективни и твърди действия срещу проблемите в страната и особено спрямо корупцията, смятат от "Галъп интернешънъл". Така например скорошните акции на прокуратурата в болници срещат практически единодушно одобрение - 93 процента.
 
Оказва се, че 53% от хората у нас смятат, че в момента има реална опасност от глобален военен конфликт. Това се равнява условно на 2.9 милиона пълнолетни българи от общо около 5.5 милиона трайно живеещи в страната.

Общо 34% от запитаните (близо 1.9 милиона души) пък смятат, че е по-скоро вероятно (28%) или е много вероятно (6%) в идните няколко години някоя от глобалните ядрени сили действително да използва ядрено оръжие. Все пак, мнозинството не очаква ядрен конфликт – общо 63% казват, че това е малко вероятно (44%) или и е изключено (19%), а останалите се колебаят.

На този все по-тревожен външен фон българите явно харесват балансираната външна политика. В същото време обаче искат и далеч по-безкомпромисна вътрешна политика.

Това е втората част от резултатите от експресния сондаж по актуалните в последните седмици теми, проведен на 3 и 4 април сред 801 пълнолетни българи по телефона с ползване на панелна методика, която обезпечава достатъчна представителност на данните. Сондажът е независим от външно финансиране; максималното стандартно отклонение е с 3.5 при 50 процента дялове, отбелязват от агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
21
 
! Отговори
Кожогризец ООД преди 6 години
Одобрението за Борисов само потвърждава тезата за 80-те процента и показва, че тактиката на м*трата сработи за пореден път сред *** бостански кратунки. Внуши им, че има опасност от конфликт, че ей сега ще избухне война, ако видиш ли, той, балансьорът, световният визионер не е тука да удържа юздите на "големите началници". И така на практика рекетирайки народа, пак си купи одобрение. Идеята, че няма алтернатива, е най-благодатната почва тиквата в бостана да става все по-голяма.
55
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ие от Днес сте платена и страхлива медия.
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСтрахът от ядрен конфликт е абсурден. Вие мислите ли наистина, че ще разрушат света в който те самите живеят?........................................А ти мислиш ли,че тези хора са достатъчно образовани и осъзнават какво ще причинят?То и през ВСВ се случиха доста неща неприемливи за нормалните човешки същества,но са факт.Мислят си,че ако няколко се скрият,ще оцелеят сред отровените води и земя,всичко ще е прах,но надали някой ще оцелее в такава среда.
53
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Одобрение за Борисов? Какви са тези глупости???
52
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко Борисов е българският Орбан - човекът, държавникът и политикът с най-много постижения в съвременната история на България. Да е жив и здрав и да се умножават делата му!
51
2
 
7
 
! Отговори
жив е той до някъде преди 6 години
не като личност , а като продължение на гърба, требе да го възприемаме ама горкия нещо силна умора ли го терзае, лоша болест в предпоследне етап или тежък алколизъм го рушат пред очите ни.а от опозицията лаят, присмиват му се, замерят го с лоши думи, дори му слагат на седалките габърчета с размери на яки суджуци от което всеки Деперас умирга от аХална ревност. проЗтъци с фъстЪци!
50
2
 
16
 
! Отговори
Големия бяс преди 6 години
До АнонименДокога ще публикувате измислените ви и неверни данни за този вселенски хитрец и галактически наглец. Аман от продажници в тая ***
49
4
 
2
 
! Отговори
до50 преди 6 години
за жалост от бай Дончо вс може да се очаква
48
4
 
9
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
Не разглеждайте Борисов като личност ! Той е на обществена длъжност!И ако иска обществото такава личност да им защиатава интересите, то и трябва да им осигури и съответната среда!Тези условия са много!Виждате ,че обществото не си е осигурили тези условия!Тези личности не са свързани с интересите на обществото!-Децата им на вън в конкуренти държави, намат бизнес , свързан с икономиката, нямат изградена инфраструктура в политическо,икономическо,организационно и друг0 естество!
47
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страхът от ядрен конфликт е абсурден. Вие мислите ли наистина, че ще разрушат света в който те самите живеят ? Мислите ли че те заедно с децата си ще живеят стотици години по дупки и бункери ? Целта е да ни държат в постоянен страх. Страхът парализирва и човек става лесен за манипулация. Това е което искат - безмозъчни роби, а не хиляди години заразена земя и тотално унижожение.
46
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Войната е криза, като всички останали кризи на капитализма, които го възраждат и рестартират.Войната е много силен бизнес. Пари, пари.. Ликвидиране на дългове - за големите длъжници. И задлъжняване на дребосъците... И плячка, много плячка!Сирия е генерална репетиция за голямата война. Някой знае ли как се движи дългът на САЩ през последните години?
45
3
 
13
 
! Отговори
Имотен балон в София преди 6 години
Затова продължавайте да купувате жилища на безумни цени и като почнат да пускат бомбите и да летят ракетите ще си останете с едно голямо НИЩО !!
44
5
 
15
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 6 години
Радвам се че в България все пак има и хора като колегата Илия Илиев, които могат да мислят. Не всички са безмозъчни *** *** на Сорошшката хранилка.
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въртоглавите, докато не се осъзнаят, че лица като "професора" де е бил, Фалери Жабев и оня за купуване на гласове, няма как някой да ги приема насериозно, колкото повече ги държат в парламента, толкова по-добре.
42
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо си недоволен другарю от Борисов,той слуша не само Меркел и Юнкер а и МАЦКВА,гък не смее да каже против Путин а руските шпиони вилнеят по България!Нямате право да сте недоволни от Борисов,към Русия той има същото отношение каквото имат Корнела и Гадев!
41
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Период на полуразпад на плутония - 24 хил г. на урана - 4 млрд г.!Проверете сами данните нявсякъде в интернет.Чернобил, Фукушима, Хирошима са лъжи!Замислете се сега, как така в момента се правят ексурзии в Чернобил и Фукушима и никой не е умрял от рак? Гама лъчите наистина ли са смъртоносни или са просто безвредно излъчване? Работниците от Чернобил са умрели от дишането на прах от тежки метали. Някой видял ли е мутирали животни в зоната, или са само слухове? Няма нито една реална снимка.
40
4
 
14
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До ЖоЧул те господ!До сега беше така.Война с атомно бомби нямаше! Но причината беше елементарна!Нямаше заплаха за смяна на статуквото!!Сега Китай поставя точно обратното!Смяната на Западния икономически световен елит!А това винаги е ставало с война!Защото тази смяна означава икономическа смърт . А хора ,които са живели в охолство никога няма да приемат да бъдат слуги на други/азиатците/.Те ще предпочитат смърта , и ще използват положението си да направят същото и с хората около себе си.
39
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АНТИя кажи ми пожарникарче вялона кой суджук си мило ти седялодали си бащини си обори ти на Плювналналиев си се радвало
38
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При 75% суеверни гламари само 62% да вярват на бацето че Ше има война си е постижение хахахаха,бе как може Борисов да дрънка такива врели-некипели и така както си ги говори защо не превъоръжава армията,чуди се как да го отлага,прави ни за смях вече!Само се целува и прегръща като се почне от сръбските певачки та се стигне до Юнкер и "българина"Заев,също като бай Тодар а на мен това не ми харесва!Искам премиер мъж а не лиг....льо който и говори като някоя пъзлива бабичка.Гадев също не става.
37
6
 
18
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Я кажи ми облаче ле бяло,бай Борисов де си ги видяло,книгата отрано да отвори,на магнолиите да им проговори.