Псета разкъсват деца! Като не можете да гледате куче, вземете си играчка!

От "Четири лапи" настояват отглеждането на любимец да се превърне в лукс
11 апр 2018 08:40,
153

Две нападнати от кучета деца в София само за ден. 13-годишно момиче бе нахапано в кв. "Абдовица", а 6-годишно момче е в болница, след като беше нападнато от ротвайлер без намордник в двора на училище в кв. "Гоце Делчев".

Задържани са собственикът на ротвайлера и човекът, който го е разхождал. Вторият остава в ареста за 72 часа.

Момченцето е в стабилно състояние в "Пирогов", но с изключително тежки наранявания по цялото тяло.

Още по темата

Явор Гечев от Фондация "Четири лапи" посочи пред Bulgaria ON AIR, че разхождането на домашни любимци в училищата е абсолютно забранено, но то не се контролира.

"В София има инспекторат, който би трябвало да контролира това. Институциите не си вършат добре работата. Законите са добри, но прилагането куца. Контролът от общинските власти и БАБХ е на изключително ниско ниво", коментира той.

Гечев е на мнение, че на първо място все пак трябва да бъде личният контрол, а кучетата да не бъдат оставени без контрол и възпитание или вързани на каишка по цял ден.

"Не са виновни животните, виновни са хората. Дори да се прибегне до умъртвяване на животното във всеки такъв случай, човек надали ще се промени", отбеляза той.

Явор Гечев настоя, че отглеждането на куче трябва да се превърне в лукс, а не всеки с 50 лева да си купи "аларма в двора". Вземете си плюшена играчка, ако не можете да се грижите за домашен любимец, призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
23
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Като излезе такава статия всички сте възмутени. За боя по кръстовищата сте възмутени, за хвърлянето на фасове, за качеането в метрото преди слизащите, за паркирането накриво пак. Как така всички тук сте толкова праведни, а като изляза по улиците само това виждам? Къде живеете, да дойда и аз? Или май само пред компа сте готини?
53
0
 
26
 
! Отговори
Добитък преди 6 години
Гледането на куче е отговорна работа. Стопанинът трябва да е наясно какво прави и кое как става. Най-вече да е отговорен към самото животно и не по-малко и към обществото. В противен случай е по-добре човекът да не отглежда животно което ще превърне в нещо твърде нежелателно за обществото. Отглеждането на куче има много позитивни страни, но да не забравяме, че към това има и много отговорности и задължения.
52
4
 
17
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
един приятел пита, ако беше разрешена свободната продажба в стил "втора поправка", колко "тенехапят", "квогледашбе", и техните собственици щяха да се разхождат без намордник и една секунда?
51
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз какво съм виновен, че некав квартален батка няма идея как се възпитава подобна порода куче? Да си застрелям моето ли? Я ми се махате.
50
16
 
16
 
! Отговори
+++ преди 6 години
Аз преди 20-25 години имах куче. Преди да го взема ме беше страх от кучетата, както и почти всички хора, които са нямали куче и не знаят на практика нищо за кучетата. Сега от кучета не ме е страх, но знам какво да очаквам от кучетата. Най-дребните породи са най-непредсказуеми и ако има вероятност да ви захапе куче, то колкото е по-дребно, толкова е по-вероятно да го направи. Защо е така е повече от ясно, за всеки който е имал куче - въпрос на възпитание и отговорност на собственика.
49
0
 
14
 
! Отговори
е преди 6 години
До Анонимен50 - А ако е твоето дете?
48
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре стига рива ще си направиш ново.
47
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 42Ти ако си харниш кучето с "останките от храната си" значи си поредния "разбирко". Нямате идея как се гледа куче.
46
43
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието както е нормално за този сайт е пълна пародия. Разкъсват дедовия. Другия път глупавите лапетии да не ходят при кучетата които не познават и да се опитват да ги галят.
45
5
 
13
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Потресаващо много хора пишат тук "истини от последна инстанция", а очевидно понятие си нямат какво е това куче и как се отглежда. Последният пример за това е номер 42 анонимен започващ писанието си с филията хляб, но не е само той. Май трябва още в училище да се научат децата какви са животните и най-вече домашните животни.
44
0
 
19
 
! Отговори
Стефанов преди 6 години
До Бесен - Проблемите в нашата татковина съзнателно НЕ СЕ решават. Така се контролира електората. И когато положението стане нетърпимо, управляващите със загрижен тон и умиление към изстадалия народ намират "много трудно" решение на проблема. И така е от години. Те ни успиват, ние блееме. Докато търпението не се изчерпи и не ги погнем. Това е.
43
41
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като собственик на куче немска овчарка искам да попитам детето какво е правило при кучето защото децата имат глупавия навик да ходят при кучетата и да се опитват да ги глаят или почват да викат и да махат с ръце... какво очаквате да стане особено ако кучето е пази собственика си?
42
3
 
24
 
! Отговори
Батка преди 6 години
Е нали тря съм гангстер с питбул или ротвайлер ве алоу
41
12
 
20
 
! Отговори
Чета заглавието преди 6 години
Чета заглавието и се питам, защо чета днес.бг. Драматизъм от всяка дума. "Псетa разкъсват децата". Интересно ми е тогава какво ще напишат за случаите, в които деца на заможни нашенци убиват с колите си други деца. Защото чувам за първи път за такъв сериозен инцидент с куче и дете, но чувам всеки ден за това как 18 годишния...взел колата на баща си и...Има нещо сбъркано. Кучетата са такива каквито ги възпитаме. Децата също. Отговорността е в обществото, което си премълчава повечето неправди.
40
18
 
7
 
! Отговори
Човек преди 6 години
"Журналисти", "журналисти", пак сте написали изключително плиткоумна статия, с изключително глупаво заглавие. Кой има нужда от това насаждане на паника и омраза към животните, кой!?
39
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучето наистина иска доста повече от синджир и филия хляб, и колкото по-едра порода е, толкова по-големи са разходите за обезпаразитяване и тн. В България все още се смята, че ако го приютил и му даваш останките от храната си, си добър стопанин. Както и това, че да му събираш аканото е срамно, нещо като ползването на дезодорант от мъже. Никоя институция не може да се справи с такива стереотипи
38
0
 
22
 
! Отговори
Еии преди 6 години
Някой хара никога няма да проумеят че не могат да де грижат за кучета
37
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само едно помага - видите ли домашно куче без каишка да тича покрай децата ви в парка или градинката, едно предупреждение към собственика му. Ако не вземе отношение в рамките на минута - стоварвайте му юмруците. Само от началото на годината съм овъргалял 4 батки по поляните и още толкова лелки получиха шутове в седалището. Около блокът ни вече не се разхождат кучета без каишка, а отпадъците им се събират в торбичка. Иначе следва здрав пердах. До там ни докара беззаконието. Защитавайте се сами!
36
1
 
17
 
! Отговори
greg преди 6 години
мнение 20 казва всичко...няма какео да се добави...ако хората не се самоосъзнаят, трябва институциите да 1. тръгнат на проверки; 2. те да са регулярни; 3. да се налагат санкции; 4. при рецидив да се активира НК.Не трябва да търпим!!!
35
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам куче от 3 години, дребна порода. Кастрирано, с чипове, ваксини и тн - имаме и малко дете и не може да се рискува. Никога не съм знаела колко голям разход е едно куче макар и 6кг, ако го гледаш както трябва. И за тези 3г от институциите съм присъствала два пъти на проверка за чипове и дали нося торбички за аканото. Живеем в центъра ба София. Това трябва да ви говори какъв обхват и честота на проверки може да се очакват в кварталите където са батките с питбулите, а камо ли в провинцията