Псета разкъсват деца! Като не можете да гледате куче, вземете си играчка!

От "Четири лапи" настояват отглеждането на любимец да се превърне в лукс
11 апр 2018 08:40,
153

Две нападнати от кучета деца в София само за ден. 13-годишно момиче бе нахапано в кв. "Абдовица", а 6-годишно момче е в болница, след като беше нападнато от ротвайлер без намордник в двора на училище в кв. "Гоце Делчев".

Задържани са собственикът на ротвайлера и човекът, който го е разхождал. Вторият остава в ареста за 72 часа.

Момченцето е в стабилно състояние в "Пирогов", но с изключително тежки наранявания по цялото тяло.

Още по темата

Явор Гечев от Фондация "Четири лапи" посочи пред Bulgaria ON AIR, че разхождането на домашни любимци в училищата е абсолютно забранено, но то не се контролира.

"В София има инспекторат, който би трябвало да контролира това. Институциите не си вършат добре работата. Законите са добри, но прилагането куца. Контролът от общинските власти и БАБХ е на изключително ниско ниво", коментира той.

Гечев е на мнение, че на първо място все пак трябва да бъде личният контрол, а кучетата да не бъдат оставени без контрол и възпитание или вързани на каишка по цял ден.

"Не са виновни животните, виновни са хората. Дори да се прибегне до умъртвяване на животното във всеки такъв случай, човек надали ще се промени", отбеляза той.

Явор Гечев настоя, че отглеждането на куче трябва да се превърне в лукс, а не всеки с 50 лева да си купи "аларма в двора". Вземете си плюшена играчка, ако не можете да се грижите за домашен любимец, призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
27
 
! Отговори
Предложение преди 6 години
Предлагам това куче да го пуснат в парламента. И докато не се приеме закон , който изцяло да защити гражданите от кучетата и ненормалните им собственици да не го пускат оттам. Недопустимо е в града да се разхождат , отглеждат огромни кучета. На малка площ са събрани много хора и няма място за кучета. Чудя се като човек работи средно по 8 ч. + 2 ч. Път кога му остава време за отглеждането на куче?
73
8
 
15
 
! Отговори
Rucifer преди 6 години
Явор Гечев от Фондация "Четири лапи", е изключителен пр.стак. На първо място, все пак, трябвало да бъде личния контрол. На този му пожелавам да види с очите си, това, което е видял бащата на момчето. Как ротвайлера подхвърля детето му като играчка.
72
18
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Най-смешното е, че е пълно с хора, които са убедени, че едрите породи кучета не могат да се отглеждат в апартамент и нищо не може да ги убеди, че бъркат. Е, аз преди доста години имах куче, около 30 килограма, т.е. относително едро. В апартамента то изобщо не се забелязваше за разлика от дребни кучета, които непрекъснато подскачат около теб и ти се пречкат в краката. Хубавата част беше, че задължително излизаш да го разхождаш два пъти дневно по поне 1 час, а в събота и неделя по 3 пъти. Отговорн
71
2
 
18
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Когато се създава опасност за хората (най-вече децата), трябват мерки. Ако взетите мерки не работят, трябва да се потърсят други мерки. Защото, ако отговорните институции действат безотговорно, хората ще започнат да се защитават сами. И тогава става страшно. Искреното ми съчувствие към детенцето и семейството му.
70
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата вместо да спи да отвори един сайт за сигнали и от там нататък почваме да снимаме с телефоните всеки кучкар който разхожда песа си без кайшка, наморник и торба за екскременти. Пращаме снимките и името на лицето и мърдите на държавна хранилка почват да си вършат работата по ред на номерата. Мсичко друго са кьорфишеци!
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До аз-ъттака де така, нали и аз това казвам 'може д ане му идва отвътре ама се старае'
68
5
 
10
 
! Отговори
До СМЪРТ НА КУЧЕТА преди 6 години
Принципно си прав, в това че много от отглеждащите кучета имат проблеми в общуването с хора. Но начинът, по който си го написал показва, че и ти имаш проблеми. Явно нацията ни е доста болна.
67
5
 
9
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
обаче...тръгне ли на запад от Драгоман нанякъде почва да ги спазва тези пусти правила, може д ане му идва отвътре ама се старае...изводи?!!---виж сега СРЕДАТА Е СТРУКТУРООПЕРЕДЕЛЯЩА, още Маркс го е казал. Обаче бъркаш ... дори и на "запад от Драгоман" Ганеца (т.е. 98% българите) МРАЗИ правилата. Следва ги -но с отвращение !Виж в някоя бг група във ФБ за Германия. Живеят там, следват правилата, точат помощи от немците - И ГИ МРАЗЯТ В ЧЕРВАТА СИ, ПСУВАТ ГИ, БИЛО ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА и прочие
66
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До аз-ътобаче...тръгне ли на запад от Драгоман нанякъде почва да ги спазва тези пусти правила, може д ане му идва отвътре ама се старае...изводи?!!
65
7
 
31
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
Българина е има странен манталитет. Немеца има чуството, че е неделима част от общото, групата и затова му е естествено чъство да следва правилата, да не пречи на другите. Ганеца от друга страна е убеден, че е СПЕЦИАЛЕН И ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН. Че е нещо над другите: по-хитър, по-умен, по-красив, ама те му пречат и му завиждат на успеха. Колкото е по-про.ст, толкова по-нагъл. И в това си качество смята, че правилата не важат за него.Българите имат непоносимост към правилата, затова всеки ги мрази в света
64
2
 
38
 
! Отговори
Соня преди 6 години
Българите се гордеят, че кучетата им са лоши и хората ги е страх от тях, комплекси естествено! И повечето такива кучета са без намордници за съжаление
63
1
 
22
 
! Отговори
Марци преди 6 години
Нужен е един *** закон и нещата,ще си дойдат на мястото.
62
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питам се, кога ще забранят отглеждането на кучета по апартаментите? Всичките му там организации, които защитават животните очевидно съществуват само, за да лапат финансови средства! За кого е тайна, че животинката буквално се измъчва стоейки в един апартамент между четири стени, и бива разхождано сутрин и вечер за по 15 минути. Ако искаш да си имаш домашен любимец - куче, или ще го гледаш в къща в покрайнините на града, или на село, където то ще е в естествената си среда сред природата!!!
61
5
 
28
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Защо още има кучета, които се разхождат без намордник и с*рат по тротоарите? Трябва да почнем да ги тровим ли?
60
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя двуличник какво се прави на хуманен. Законите ни са отвратителни, писани от кучкари. На тоя с кучето няма да му направят НИЩО, най-много ще отнесе мижава глоба която няма да плати.
59
4
 
7
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Изгърбич Задвратян много добре го е казал в коментар 35.И аз това повтарям: тези простотии се правят от всички нас, а Вие ми бичите минуси. Тези батки сме ние, нашите роднини, нашите съседи. Тези лоши хора не падат от небето да паркират накриво, да се предреждат, да хвърлят по улиците и подле да изчезват и ние да се правим на учудени. Просто НИЕ трябва да спрем да го правим, нали, форумни светци.
58
1
 
29
 
! Отговори
Продължение преди 6 години
3. Когато си вземеш кучел автоматично ставаш отговорен за него и за поведението му! Представете си, че гледате дете. Точно както следите детето си да не прави нещо опасно за себе си и за околните, така трябва да следите и кучето си и ако направи нещо нередно си носите последиците. Защото вие сте човекът и вие сте отговорен! 4. Да имаш куче не е за всеки и ако не сте готови да му се посветите, по-добре не го правете.Бъдете отговорни! Това е живо същество и зависи от вас!
57
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всички дето не им е ясно какво прави детето при кучето , за да питам , какво прави кучето при детето в двора на училището, без намордник и повод ? И до анонимен 49 ... Явно нямаш акъл и колкото "глупавите лапетии"Ако ти си с това куче няма да те познаят, ако стане нещо !
56
9
 
13
 
! Отговори
Даниел преди 6 години
Не би трябвало да се използва думата собственик вместо стопанин. Няма как да притежаваш друг живот освен своя
55
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз имам кученце и обичам много животните, обаче съм на пълно съгласна с няколко неща.1. Кучетата НЯМАТ място на детски площадки, училищни дворове и т.н. места на които има много деца.2. Питбули, бултериери, ротвайлери и т.н. са породи, които не са за всеки и определено не трябва да се отглеждат в апартаменти и от хора без опит. Като искаш бойно куче, купи си къща с голям двор и си го гледай там! Ама да ми пуснеш питбул без каишка и наморник в парка... нямам думи!