Дим в очите на държавата: Бутаме пушачите в найлонови аквариуми

Валери Симеонов: Приемат се закони, които не се спазват!
16 апр 2018 09:50,
37

Наскоро вицепремиерът Валери Симеонов поде поредната си битка срещу шума по морето и тютюнопушенето в заведенията. Той посочи, че се приемат закони, които не се спазват, а се нарушават на всяка крачка.
 
"Никога не съм пушил и винаги ме е дразнел тютюневият дим. Забраната за пушене на закрито се нарушава и в парламента. Това е срам за българската законодателна система и е показно, че у нас не се спазват правилата. Всички знаят, че е забранено да се пуши на закрито. Става въпрос за мащабно скандално държавно лицемерие. Когато една законодателна марка е лишена от смисъл, тя няма как да просъществува", категоричен бе той в "България сутрин".

Още по темата

Според него сегашният закон за тютюнопушенето е приет, за да се харесаме на Европа, но той е прекалено ограничителен, за да може реално да се спазва.

"Няма нищо по-нормално от това да промениш закона, за да може той да бъде спазван. Аз съм за ограничаването на въздействието на тютюневия дим върху непушачите. Трябва да се изградят специални силно вентилирани помещения, в които да се пуши. Найлоновите аквариуми не вършат работа", посочи вицепремиерът.
 
В събирателен образ на акциите по морето срещу шума се превърна DJ Станчо. На въпросния му бяха написани актове след една поредна проверка в шумно заведение.

"Не му е наложен акт, че нарушава закона директно, а че нарушава полицейското разпореждане. Той е получил предупреждение, което не е спазил. Собственикът на заведението не може да бъде открит, за да бъде глобен. Има закони. Трябва да се научат да се спазват законите. DJ Станчо озвучава открито пространство, а няма право", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
32
 
! Отговори
Nick преди 6 години
Странна логика ... то и да крадеш е против закона ама се краде. Освен и този закон да променим че да може да се спазва. Забраната в този и вид съществува в много държави и се спазва. Всичко е в контрола ...
13
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1 НаскоПуши си където искаш, дори под йоргана или под душа, само недей около мене само за да се инатиш, че ще направя устата ти да не може цигара да държи, ще пиеш и пушиш през тръбичка цял живот..
12
11
 
8
 
! Отговори
Анди Слабаков преди 6 години
Ха! Пушачите са Ви ... ПРОБЛЕМ ?!?! Обаче НЕ са Ви ПРОБЛЕМ ... "Г _ Й парадите" , "ЕВРО Г_ Й ските ценности" и все по - нарастващия брой на "джендърчета" и наркозависими в това бледо подобие на "Държава" ?!?! ... И то говорим за МЛАДИ БЪЛГАРИ И БЪЛГАРКИ !!! ... Щеше да е ... КОМИЧНО ... ако НЕ беше ... СТРАШНО ТРАГИЧНО !!! .........
11
13
 
17
 
! Отговори
Край преди 6 години
Забраната трябва да е РАЗУМНА и да се спазва строго. В кръчмите след 12 да правят каквото си искат -деца нямат място там след 12. Също и да има зали за пушачи в големите кръчми. Това с найлоните и аквариумите е пълна недомислица. Ако искат да спрат пушенето - да задължат производителите на 100 цигари да слагат по една с пиратка вътре.
10
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пушенето причинява рак, фашизъм, дръпнати монголоидни очи и жабешка физиономия.
9
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една много забавна и поучителна история,на която бях свидетел. На детска площадка момиченце на пет, шест години прави забележка на своята баба палеща цигара, че тук не се пуши.
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и ограниченията на скоростта не се спазват, особено от политици и полицаи. Да променим закона ли?
7
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато бе въведена забраната за тютюнопушене на закрито, на детски площадки и до училища, нормалните хора взеха да се съобразяват с това къде може, и къде е забранено да се пуши. На детската площадка, на улица Детелин войвода, единствените които и до ден днешен пушат като комини и се наливат с бира покрай децата, са един полицай и наглата му жена, и тя на държавна хранилка. Направо са олицетворение на държавата.
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Водещата пикла не може да си скрие презрението към Симеонов,гледа го като че ли едва ли не му е шефка а момчето до нея за три години три телевизии смени,като някоя селска визитарка!
5
5
 
16
 
! Отговори
маке преди 6 години
реалната цена на кутия цигари е не повече от 1,5 лв останалото до 5-6 лв прибира дръжавата като акциз и така един пушач плаща месечно 100 лв данък 2милиона пушачи сметайте казвате вредни са ами вредно е и пиенето ама кръчми бол не знам си коко иляди тона палмово масло сте изпупали казвам изяли щот язе и ракията си варим от млеко за тва нит дума та може сериозно да поспорим
4
2
 
18
 
! Отговори
хмм преди 6 години
Предполагам има и други закони, трудни за спазване. Би могло да станат по-приемливи - например до 10 кражби да е ОК - и без това в сегашния си вид закона се нарушава масово.
3
18
 
25
 
! Отговори
Зоко ям не пуша преди 6 години
Поредния жалък опит да се спечели електората на крайно закъсалите пушачи.Еми давайте да разрешим онанирането в заведенията, много хора имат нужда .
2
4
 
33
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
То българина, кога па е спазвал правила и закони. Българина е над тея неща и за него е чест, като метне системата. Неписано е правило, че ако за нормалните хора им трябва един закон за българина му трябват три закона, освен това ако трябва някой да следи за изпълнението на тея закони на нормалния човек му трябва един контролен орган, на българина му трябват един + още един да следи първия + 3ти да следи втория...
1
51
 
15
 
! Отговори
Наско преди 6 години
Ще си пуша, където искам и нито държавата, нито смешното вице-премиерче могата да ми забраня това, ясно ли е?!